tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ponit teenissä

Jee, sain Päivin ottamaan kuvia ponien treenailuista :)


Helmin kanssa jatkettiin lauantaina edelleen ihan perustyöskentelyllä ympyröillä ja suorilla linjoilla. Se kääntyisi kulmissa miellään hieman yli ja ei näin jää omille raiteilleen. Sen kanssa täytyy alusta asti olla hereillä ulko-ohjan ja sisäjalan kanssa, jotta se ei pääse yhtään lintsaamaan.


Alkuverkan jälkeen tehtiin kokoamisia ravissa ja laukassa. Ravissa Helmi tulee tosi kivasti lyhyeksi, mutta alkuun siirtymiset ovat vähän nihkeitä. Se aina mielellään kyselee ekoilla kerroilla onko ihan pakko, mutta kun vaan tekee tasaisesti ja päättäväisesti, niin se jää työskentelemään oikein yhteistyöhaluisesti. Kokoamisissa koitan ajatella rytmin säilymistä tasaisena koko ajan ja takaosan aktiivista työskentelyä. Vieläkään Helmi ei jää kantamaan ihan tarpeeksi, mutta mikäänhän ei tule hetkessä :) Joten duunia vaan ja pikku hiljaa!


Sunnuntaina hypättiin pikkuisen kotikentällä. Montaa estettä sinne ei saa, joten päätin treenata sarjaa molemmilla poneilla. Verkkasin Helmin ihan normaalisti tehden paljon ympyröitä ja tempon vaihdoksia. Tein myös muutamat laukanvaihdot ravin kautta. Ensi viikolla täytyy muuten aloittaa vaihtotreeni taas ihan tosissaan..


Alkuverkan jälkeen kävelin aika pitkään jonka jälkeen aloitettiin ihan pikkupystyillä. Sarjan tulin useampaan otteeseen hieman lyhyellä välillä jumppamielessä. Helmi odotti yllättävän hyvin kohti estettä ja sain sen pysymään rentona selästä ponnistukseen asti.Koska tehtävä oli meille molemmille helppo, keskityin omaan istuntaani ja siihen katseeseen. Ponien kanssa mun yläkroppa tahtoo tällä hetkellä dyykata ihan liikaa eteen, joten siihen täytyy nyt kiinnittää tosi paljon huomiota. Kukaan valmentaja ei tästä ole mulle sanonut, mutta kuvista sen huomaa. Nytkin tuossa alla olevassa kuvassa olen aivan liian syvällä alhaalla ja katsekkaan ei ole tarpeeksi edessä. Nyt pitää miettiä noita kahta juttua oikeasti ihan huolella!


Helmin kanssa suuntana olisi tiistaina jälleen Laakso, jee! Tällä kertaa luokkina 90 ja 100 :) Ponin eka metri siis tiedossa, toivottavasti selvitään kunnialla :) Kunhan kuski vaan muistaa laukata niin huolta ei pitäisi olla!

Edin kanssa ollaan treenattu aika kevyesti edelleen, mutta mukaan ollaan otettu kuitenkin jo myös hieman kokoamista ja avoja. Notkistelua se kuitenki kaipaa loman jäljiltä, vaikkei olekkaan mikään kankikaikkonen :) Sillä on tällä hetkellä ihana energia ja se työskentelee päivä päivältä taas paremmin kun lomamoodi alkaa poistua.


Edin kanssa haasteena on saada se mahdollisimman pitkälle kaulalle. Se liikkui sillon tullessaan niin lyhyenä että olen siitä asti tehnyt töitä vain saadakseni sen nenän kanssa eteen alas piiiiitkälle kaulalle. Alkuunhan sisäohjalla ei voinut edes tehdä mitään kun se oli ratsastettu aina niin suoralla kaulalla, mutta pikku hiljaa siihenkin on tullut muutos ja nykyään ponia saa jumppailla hyvin myös asetuksien kanssa!

Otettiin loppuun myös muutama pikku hyppy. Edin kanssa mentiin samaista sarjaa kuin Helminkin kanssa. Ed toisaalta oli sitä mieltä että esteet olivat ihan liian pieniä alkuun, eikä se edes viitsinyt hypätä kunnolla :D Sitten kun hieman nostettiin niin johan alkoivat koivet nousemaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti