perjantai 19. heinäkuuta 2013

Palauttavaa treeniä

Kisojen jälkeisenä päivänä ratsastin Helmillä rennon treenin sileällä. Tein ensin käynnissä paljon väistöjä ja avoja. Ravissa ratsastin ponin pitkälle kaulalle ja taivuttelin sitä paljon ympyröillä. Oikealle poni ei alkuun oikein halunnut hyväksyä oikeaa ohjaa. Sen mielestä sitä sisäohjaa ei tarvinut seurata ja asettuakkin saattoi vasta kun vähän antoi ulkoa ensin periksi. Helmin kanssa noita kompromisseja joutuu aina välillä tekemään, koska silloin sen kanssa pääsee huomattavasti helpommalla lopputreenin ajan. Eihän kaikissa asioissa pidä antaa periksi, mutta tuollaiset jutut, kuin asetus, voi tehdä kuitenkin myös sitä pehmeämpää ja mukavampaa kautta.

Loppuun tein vielä hieman vaihtotreeniä. Helmi on nyt ennakoinut vaihtoja ihan hurjasti, joten alkuun halusin vain, että se tulee rennosti diagonaalilla raviin, eikä ole saman tien nostamassa uutta laukkaa. Aika monta kertaa sain tehdä ravisiirtymisen, ennen kuin poni tajusi, etten halunnutkaan nostaa uutta laukkaa heti siirtymisen perään. Kun tämä onnistui, tein vaihdon ravin kautta. Nyt kun poni ei ennakoinut, sain tehtyä kaiken rauhassa ja pidätteetkin menivät läpi. Kaikki kuitenkin vaihdossa lähtee liikkeelle nimenomaan siitä valmistelusta ja pidätteestä, joten jos ne eivät onnistu, niin ei voi se vaihtokaan onnistua. Muutama vaihto saatiin rennosti aikaan ravin kautta, jee :) Ens kerralla taas jatketaan.

Akusti oli ollut treenissä kouluratsastajan kanssa ja hyvin oli sujunut. Hieman jännitin, että olisiko heppa hyvä kisojen jälkeisenä päivänä, kun toiseen takaseen tuli vekki silloin sunnuntaina ja Aku oli maanantaina vähän tuevotellut jalkaa. Tiistaina jalka oli kuitenkin sula ja heppa hyvä liikkeeltään.

Hilda taas saa olla laitumella keskiviikon ja torstain. Perjantaina se menee kahden tunnin maastolenkille ja lauantaina käyn läpiratsastamassa sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti