tiistai 2. heinäkuuta 2013

Cajuksella Siinan kanssaSiinan kanssa oltiin tällä viikolla maastoestetreeneissä Cajuksen luona. Itse en ole aikaisemmin käynyt Cajuksen valmennuksissa, joten odotin treeniä innolla. Myös Hilda oli mukana treeneissä, mutta siitä saatte oman postauksen. Koska nämä olivat hepan ihka ensimmäiset maastotreenit, sai Siina aluksi tutustua Hannin kanssa hiekkapäällysteisen korokkeen päälle nousuun käynnissä kun itse suoritin samaa tehtävää Hildan kanssa. Tehtävä oli Siinalle helppo, se kun ei tunnu kyttäävän mitään.


Kun olin valmis Hildan kanssa, siirryin Siinan selkään. Koska käynnissä korokkeen päälle meno ja sieltä poistulo oli sujunut niin hyvin, sain aloittaa korokkeen kanssa suoraan ravista. Tämä sujui alusta asti todella hyvin ja sain jatkaa korokkeelta suoraan neljällä laukalla tukille. Tämän jälkeen siirryimme banketille, jonka tulin ensin käynnissä molempiin suuntiin ja sen jälkeen ravissa. Koska Siina oli niin suoraviivainen ja rento tekemisen kanssa, sain tulla banketin myös toisesta suunnasta niin että alas hyppy oli isompi. Tässä vaiheessa Cajus pyysi mua siirtämään enemmän jalkoja eteen niin että hankalan tilanteen koittaessa olisin enemmän valmiudessa, enkä lentäisi suoraan hevosen nenän yli. Tästä olikin helppo jatkaa portaille, ensin niin että tulin ne käynnissä alas, jonka jälkeen ravissa. Kaikki sujui jälleen hyvin. 
Sitten siirryttiinkin jo pellolle ja ratsuksi vaihtui Hilda. Jatkoin Siinan kanssa ensin muutaman kierroksen ravissa ennen hyppyjä ja Cajus totesi ihan yllättyneenä, että ”siitähän löytyy joustoa” :D Jep, löytyyhän siitä. 

Aloitettiin samoilla ristikoilla, millä Hildakin treenin aloitti. Siinalle väli oli sopiva viisi askelta. Seuraavalla kierroksella jatkoimme pysty-pysty sarjalle ja sieltä kuudella laukalla okserille. Toisin kuin Hildan kanssa, jatkoimme suoraan rengasesteelle. Rengaseste meinasi olla hieman jännä, mutta kiltisti tamma sen ylitti. Seuraavaksi hyppäsimme kulman molempiin suuntiin ja se oli Siinalle huomattavasti  vaikeampi kuin Hildalle. Siinalle vieressä oleva johde oli todellakin tarpeen, muuten se olisi varmasti mennyt ensimmäisellä ohi. Nyt se hyppäsi osittain kulman ja osittain tukkiesteen. Toisella kerralla hyppy oli jo paremmin jalkojen välissä  ja keskellä. Kulman jälkeen hypättiin vielä kapea, ympyrän muotoinen helpon este. Cajus oli aluksi ajatellut ettei sitä tarvitsisi mennä, mutta koska Siina oli niin luottavainen ja varma niin saimme kokeilla sitä. Siina kuunteli hyvin ja sain tuotua sen aivan nappipaikkaan ja ylihän siitäkin mentiin helposti.


Sitten oli vuorossa jo kaksi pientä rataa. Ensin oli muuripöytä, sieltä jatkaen kulmalle ja sieltä vielä pöydälle. Vaikka tie muurille olikin pieni, selvitti Siina sen oikein mallikkaasti. Pöytä oli sen mielestä helppo nakki . Sen jälkeen mentiin muuri toiseen suuntaan, jonka jälkeen jatkettiin laivalleja sieltä vielä rengasesteelle ja sohvalinjalle. Sohvalinjalle laukka meinasi päästä pitkäksi, mutta sain korjattua tilanteen onneksi, tosin hieman liian lähellä linjan ekaa osaa. Cajus ei huomauttanut asiasta, mutta itse tiedostin virheen.Näiden tehtävirn jälkeen pääsimme haudalle ja kolisevalle tynnyrille. Haudassakaan ei Siinan mielestä ollut mitään ihmeellistä, mutta koliseva harmaa tynnyri oli ehkä hieman jännä. Siitäkin se kuitenkin ponnisti rohkeasti yli, mutta teki varmuuden vuoksi haudalta sinne kaksi askelta.Tultiin tämä combo muutaman kerran ja sitten siirryttiin isommalle haudalle ja vedettiin kaikki kolme putkeen. Koska Cajus oli niin tyytyväinen, tulin linjan vielä toisin päin,. aloittaen kolisevasta tynnyristä, jatkaen pikkudaudalle ja sieltä vielä isolle haudalle. Tähän saimme lopettaa treenit Siinan kanssa.Kiittäessäni Cajusta tunnista hän totesi että hyvää ratsastajaa on aina ilo opettaa. Jee! Korjaan kuulemma asiat hyvin ja samasta asiasta tai virheestä ei tarvinnut hänen mukaansa enää uudelleen sanoa, koska kiinnitin niihin niin hyvin huomiota. Hannille Cajus oli kiitellyt kykyäni vaikuttaa oikeissa paikoissa  ja uskallusta rentoutua kun hevonen on menossa. Kiva kuulla aina positiivista palautetta uusilta valmnentajilta. Kotiläksyksi sain Cajukselta sen tukevan jalan edessä pidon. Nyt täytyy treenata sitä ihan tosissaan että jalat kelpaavat Cajukselle ensi kerralla ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti