tiistai 30. joulukuuta 2014

Sileän treeniä videolla

Sain teille vihdoin hieman videota sileän työskentelystä. Mun kunnon treeni koostuu tällä hetkellä aika paljon noista videolla nähtävistä avoista sekä kevyestä laukasta.

Avoilla halutaan hevonen parempaan rytmiin ja enemmän takajaloille. Siinä saa hyvin suoristettua hevosta ulkoavuilla ja samalla tehtyä taivutusta sisään. Kevyessä laukassa Akun täytyy koko ajan kantaa itse itsensä sekä laukata niin, että musta tuntuu että se "vie" mua koko ajan eteenpäin hyvässä tahdissa.

Alku ja loppuverkoissa hevonen halutaan niskastaan todella matalaksi. Se on noissa avoissa ja ravityöskentelyssä myös yksi avainsanoista, mutta samalla halutaan myös, että hevonen on sään ja selän kanssa ylhäällä. Hevosen ristiselkä halutaan tällä työskentelyllä auki, jotta se valmistelisi hevosta myös esteitä varten mahdollisimman hyvin. Avoissa mun täytyy saada ravissa Akulle vielä pidempi kaula jotta hevonen liikkuisi entistä paremmin kantaen läpi koko kropan.

Myös etenkin laukassa Akulle pitäisi saada vielä pidempi kaula, niin että saisin sen vain pohkeella työnnettyä kohti kevyttä tukea. Kaulaa pitäisi saada enemmän auki, kohti tukea, jotta hypyt onnistuisivat paremmin. Nyt on vaikea päästä kaarteista ulos, koska hevonen on liikaa sylissä ja sen vuoksi myös ponnistus ajautuu helposti liian lähelle. Toki Aku on jo parempi, mutta hommaa riittää vielä ;)

Parannusta on siis jo huomattavissa. Aku liikkuu jo huomattavasti paremmin itse, enemmän takajaloilla sekä rytmikkäämmin. Sen selkä on jo vähän auki ja mun on siksi myös helpompi istua siellä. Sileällä mun omat jalat alkaa olemaan ihan kivasti jo painon kanssa jalustimilla ja istuntakin rentoutuu koko ajan enemmän ja enemmän. Käsissä on vielä tekemistä, kyynärpäät ei ole vielä ihan hallinnassa ;)

Huomenna saatte kuvaa tän päivän estetreenistä!


20 kommenttia

 1. Hienosti meette!! :)

  VastaaPoista
 2. Rytmi on tullut kyllä paremmaksi ja tahdikkaammaksi mutta mitä sen kaulalle on tapahtunut? Sen turpa on kohti ryntäitä ja ihan kuolaimen takana, ihan kauhean näköistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin tekstissä kirjoitin, etenkin kaulaa laukassa on saatava enemmän auki ja ravissa myös. Alku ja loppuverkassa se toteutuu jo hyvin, mutta työskentely vaiheessa en vielä saa kaikkea mitä haluaisin. Kiva että näet kuitenkin positiivisuutta rytmin muutoksessa :)

   Poista
 3. Miksi annat hevosen edetä tuollaisessa kippurassa? Tuo ei ole sen enempää ravissa kuin laukassa eteen-alas vaan ainoastaan kuolaimen taakse käpertymistä. Laita omat kyynärpäät kiinni mutta aukaise hevosparan kaula.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstissä kirjoitinkin, että alussa ja lopussa ratsastetaan hevonen eteen alas mahdollisimman pitkälle kaulalle. Tottakai se on tavoite koko työskentelyssä, mutta heti en voi saada kaikkea. Olet toki tervetullut näyttämään mallia ;)

   Poista
 4. Ja taas täällä amatöörit eivät osaa mitään muuta katsoa kuin leukakulman ja kaulan asennon.... Mihin se kokonaisuuden arvostelu häviää?! :D

  Hyvin menette, se on paljon pyöreämpi kuin ennen ja rytmikkäämpi. Ja niinkuin itse sanoit, pikkuhiljaa kohti avonaisempaa kaulaa ja selkää, mutta itse ainakin pidän siitä että se on noin pyöreä, josta pikkuhiljaa saat sen vielä avonaisemmaksi! Hyvää työtä olet tehnyt!

  Unohda nuo alkeiskurssilla olevat vinkujat, älä välitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä juuri :) Pikkuhiljaa kohti parempaa ja omasta mielestä ollaan menty jo iso harppaus sitä parempaa päin!

   Kiitos kivasta kommentista!

   Poista
 5. Tosi paljo kehitystä ! Takajalat on aivan eritavalla mukana, mitä ennen. :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiva kuulla että muutkin huomaavat kehitystä :)

   Poista
 6. En ole mikään aiemmista anoista, mutta luin ensin tekstin ja katsoin sitten videon hieman ihmetellen, että tuoko se matala muoto on. Onneksi tulin sitten kommentit lukemaan ja täältä tajusin, että olinkin vain käsittänyt tekstisi hieman väärin. :) Muutosta kyllä näkyy paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina niin paljon ajatuksia etten ihan aina saa jäsenneltyä niitä oikein ;) Kiva että kommentit auttoivat :)

   Poista
 7. Hei! Onko se zaragoza jolla ratsastit syntynyt 2000? Ja minä vuonna kisasit sillä ja minkä korkuisia se hyppäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisasin Zaralla kausina 2008 ja 2009. Hyppäsin Zaralla pääasiassa metriä, mutta myös muutaman 105 ja 110-luokan :)

   Poista
  2. Miten zara loukkasi jalkansa ja tiedätkö minne se siirrettiin? Ja sori että tää tulee vähän random, mutta olen siis zaran hoitaja/ratsastaja ollut viimeiset 4 vuotta:)

   Poista
  3. Se loukkasi itsensä tarhassa ja meni sitten omistajan perhetutulle muistaakseni huilimaan. Mitä zaralle kuuluu nykyään? :)

   Poista
  4. No zara siirtyi taivaaseen ihana elämän jälkeen toissa päivänä ja sen takia kyselen niitä näitä, koska Zara oli ihana hevonen ja halusin hieman tietää sen menneisyydestä, josta ratsastus opettaji ei tiennyt paljoakaan.

   Poista
  5. Voi kun ikävä kuulla. Toivottavasti teillä oli mukavia hetkiä yhdessä :) Miksi Zara lopetettiin?

   Poista
  6. Oli :,) Jalan tilanne paheni niin, että Zaralla oli kipuja jalassa. Mutta kiitos kaikesta tiedosta, helpottaa hieman kuulla, että se ei ole vain virunut ratsastuskoulun pienessä karsinassa elämänsä ensimmäiset 9 vuotta! Kysyisin vielä, että tiedätkö missä Zaran jälkeläinen eleskelee nykyään?

   Poista
  7. Ainakin jossain vaiheessa se oli myynnissä mutta ennen sitä kisasi jotain aluetason luokkia :)

   Poista