sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Odottamisen iloa

Tällä viikolla meillä oli tosiaan kaksi estetreeniä. Molemmissa mulla ja Akulla oli päätavoitteena päästä etenemään rytmissä ilman, että joudun koko ajan jahtaamaan ja pyytämään. Tällä toisella kerralla oltiin jo valovuosi lähempänä sitä, mitä esteratsastuksen kuuluisi olla - sujuvaa ja vaivatonta.

Moni linja oli samalla kaavalla kuin viimeksi. Sarja oli vaan muutettu yhdeksi pystyksi ja rata alkoi hieman eri tavalla. Aloitettiin jälleen pysty-pysty linjalla, johon tein aluksi kahdeksan laukkaa kun esteet olivat pieniä ja isommilla sitten 7. Oli aika hienoa huomata, että nyt väli tuntui jopa lyhyeltä, kun viimeksi jouduin ratsastamaan aina alussa hieman eteen. Linjalta jatkettiin pystylle ja jälleen sama linja punaiselle okserille, mutta tällä kertaa 6 laukalla. Sen jälkeen kaarrettiin taas pieni tie pystylle, joka oli mulle viimeksi vaikea. Sieltä taas 5 laukalla okserille. Tämän radan jälkeen tulin vielä kaksi estettä pidemmän radan, se näkyy viimeisellä videolla.


Treeneissä Aku tuntui tosi hyvältä. Mulla oli ensimmäistä kertaa koskaan sellainen fiilis, että se vei mut joka esteelle ilman, että mun piti koko ajan ratsastaa sitä. Niin kuin videolta kuuluukin, sanoo Nikke mulle useasti, että nyt se etenee ja sä voit vaan odottaa. Ja niinhän mä sitten vaan odotin. Kaikki paikat tuli helposti, hevonen hyppäsi hyvin ja korjasi virheensä ITSE.

Tässä yllä olevalla videolla Aku korjaa edellisen kierroksen pudotuksen punaiselta okserilta mutta vikalle etuset eivät vielä nouseett kun paikka oli aavistuksen lähellä. Näissä tilanteissa, joissa Akun pitäisi hypätä virheittä esteen yli, on tärkeää että pystyn itse tulemaan aivan samalla tavalla uudestaan, jotta hevonen voi itse oppia korjaamaan virheensä.

Tässä alla näette yllä olevan rundin korjauskierroksen. Nyt Aku nostaa kinttunsa ja puomit pysyvät ylhäällä.


Tässä vielä rata kokonaisuudessaan. Itse olen ihan mielettömän tyytyväinen meidän edistykseen ja en vaan voi tarpeeksi kehua Niken ja Lauran taitoa lukea hevosta ja antaa ohjeita sekä palautetta. Odotan ihan innolla seuraavia kisoja, toivon niin että saadaan kehitettyä mulle ja Akulle hyvä systeemi verkkaan. Tosin suurin apu on tämä hyvä läpiratsastus kotona, johon olen saanut paljon vinkkejä :)

14 kommenttia

 1. Vaivattoman näköistä menoa! :)

  VastaaPoista
 2. Eron kehityksessä huomaa kyllä! Akun laukka näyttää nyt paljon tarmokkaammalta ja sä istut paljon rauhallisemmin! Ootko joulun muuten siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun istunnassa on vielä tekemistä, mutta parempaan päin ollaan menossa :) Ja olen joulun täällä, muut tytöt lähti eilen Suomeen :)

   Poista
 3. Hieno Aku! Millon sulla on seuraavat kisat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavat kisat on tammikuun alkupuolella :)

   Poista
 4. Huikeaa edistystä on tapahtunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki!! Kiva kun muutkin huomaa sen :)

   Poista
 5. Todella upean näköistä menoa, kuten edellinen kirjoittikin, vaivattoman näköistä menoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Onneksi on vielä kuukausi jäljellä ;)

   Poista
 6. On kiva nähdä miten paljon olette kehittyneet alle kuukaudessa siiellä! Ulkomailla on selvästi parempi opetus mitä suomessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin innoissani! Työskentely on tosi intensiivistä ja korjaukset tehdään alusta alkaen suunnitelmallisesti ja samalla tavalla joka kerta. Ja apu on aina lähellä :)

   Poista