maanantai 1. joulukuuta 2014

Saapaskierros

Saan aina tasaisin väliajoin kyselyitä ratsastusvarusteistani ja erityisesti saappaistani. Tätä saapasgarderoobia olen kerryttänyt kyllä jo useamman vuoden.. Laitoin nämä nyt hankinta järjestykseen ja ensimmäisenä ovat vuorossa Parlantin tumman ruskeat nahkasaappaat.


Nämä saappaat päätyivät mulle ihan sattumalta, kun ne jäivät ystävälleni melkein heti oston jälkeen pieniksi. Itselleni varsi oli tuolloin liian leveä ja kavennutinkin sen suutarilla. Kavennuksen hinta oli muistaakseni 40€ tietämilllä ja itse saappaista maksoin muistaakseni 700€.


Parlantihan on Italialainen merkki ja tunnettu saapasvalmistaja. Heidät tunnetaan laadukkaasta nahkasta ja mittatilaustöistä. Näissä minun saappaissa se hieno yksityiskohta on tuo swarowski-rivi, joita Parlantin saappaissa näkyy kyllä paljon. Nämä saappaat on siis tehty mittatilauksena ja nämä swarowskit on siis erikseen pyydetty näihin saappaisiin ostohetkellä.

Nämä saappaat ovat jalassa aivan huiput. Jalkaosa on todella tukeva ja muutenkin saapas on napakka jalassa. Nämä ovat ehdottomasti parhaat saappaat, jotka minulla on koskaan olleet.


Saappaat ovat olleet mulla vuodesta 2009, joten ikää niillä alkaa jo olemaan aika hyvin. Muuten kuluminen ei oikeastaan saappaissa näy, mutta pohkeen nahkaosa on kulunut läpi. Siihenkin suutari sai laitettua paikan pikkurahalla :)

Nyt toisesta saappaasta on vetskari rikki ja ne ovat lojuneet ainakin puoli vuotta auton takakontissa, mutta enköhän saa korjattua ne kun palaan Suomeen :) Näihin saappaisiin olen joutunut vaihtamaan vetskarit kerran vuodessa.

Sitten siirrytään ainoisiin varsiini. Dyonin varret ovat olleet minulla vuodesta 2010. Ostin varret samaan aikaan Soubiracin kenkien kanssa HippoSportista.


Kuten kuvasta huomaatte, eivät kengät ole kovinkaan edustuskelpoiset enään. Kenkien nahka on mielestäni huonolaatuista, kengät menivät nimittäin ihmeellisesti kasaan jo heti alkuaikoina. Varsinkaan tällä hetkellä ne eivät anna enää paljoakaan tukea ja erityisesti nilkan alue on todella löysä. Kengät maksoivat muistaakseni 140€.


Varret taas ovat olleet todella hyvät. Niissä huomaa taas laadun ja istuvuus on todella hyvä. Yläosan käärmekuosi on mielestäni kiva lisä ja ostohetkellä olin sille ihan myyty. Varret olivat aika hintavat, muistaakseni 290€. Ne ovat kuitenkin kestäneet hyvin ja ovat siis olleet hintansa väärti.

Seuraavaksi esittelen teille Alex´s bootsin konjakkiset saappaat, jotka ostin HIHSstä 2013. Nämä saappaat sain aivan järjettömän halvalla, koska ne olivat kokoa xs ja 35. Lisäksi niissä oli pieni värivirhe, jota kukaan ei varmasti olisi ilman huomauttamista nähnyt.. Maksoin saappaista 160€.


Nämä saappaat ovat todella kivat jalassa kesällä, mutta talvella niihin ei oikein mahdu tarpeeksi paksua sukkaa. Saappaiden väri on ihana ja etenkin suokkien kanssa tuo väri on aivan täydellinen :)


Miinuksena näissä saappaissa on myös ehdottomasti niiden nopea kuluminen. Kuten kuvista huomaatte, ovat ne vuodessa menneet aika huonon näköisiksi verrattuna Parlanteihini. Vetoketjuja ei kuitenkaan ole tarvinnut vielä vaihtaa, joten siitä plussaa.

Myös alla olevat mustat Alex´s bootsin saappaat ostin HIHSistä 2013. Nämä saappaat ovat sitten kokoa 36 ja varsi xs. Tykkäsin ostohetkellä varren kiiltonahkaisesta osasta ja niiden napakasta lestistä.


Nämä saappaat ovat kestäneet muuten tosi hyvin, mutta sisäpinnan kiiltonahkan tikkaus on lähtenyt parin viimeisen kuukauden aikana kokonaan omille teilleen. Näistä saappaista maksoin 250€, joka ei myöskään ole paha hinta.


Kun vertaa saappaita keskenään, on Parlantin nahka ihan omaa luokkaansa. Mittatilaussaappaiden hinta kohoaa kuitenkin helposti heillä yli 1000€, joten kannattaa ainakin minun tilanteessani miettiä, ostaako mielummin kahdet halvat ja pelaa niillä, kuin että ostaa yhdet, jotka maksavat enemmän kuin kahdet yhteensä. Minulla on ollut noiden Parlantien ohella aina toiset saappaat/varret, joten olen pystynyt hieman säästelemään niitä, jolloin käyttöikäkin on huomaamatta pidentynyt :)

Jos ratsastaisin vähemmän, ostaisin seuraavaksi ehdottomasti uudet Parlantit. Tällä tahdilla en kuitenkaan uusia sellaisia osta hetkeen, eikä sille toivottavasti ole tarvettakaan. Tällä setillä luulisi hetken pärjäävän ;) Ja onhan mulla myös ne true koulusaappaatkin, ne vaan jäivät kuvista :D

Mitkä on teidän lempparit? Ja mitä merkkejä te suositte saapaskaupoilla?

12 kommenttia

 1. Tosi kiva ja kiinnostava postaus! Itse varustefriikkinä ainakin olin ihan innoissani tälläisestä postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAhaha, vähän erilaista kerranki ;)

   Poista
 2. Parlantit näyttää kyllä tosi mukavilta ja laadukkailta jalkaan! Noissa Alex Bootseissa on kiva ulkonäkö, harmi kun nuo ruskeat ovat noin nopsaan menneet tummemmiksi :( Meillä mennään tällä hetkellä Horzen 120€ nahkasaappailla, jotka istuivat parhaiten jalkaan kokeilemistani saappaista. Olleet käytössä kisoissa ja valkuissa syksystä 2013 asti ja ovat edelleen kuin uudet, mistä olen todella yllättynyt sillä hinta ja osittain merkki eivät antaneet kovin suuria odotuksia. Unelmoin kyllä mittatilaussaappaista juuri parlanteina, mutta sinne on muutama sata euroa matkaa vielä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on kyllä hienot mutta kalliit :D Mulla oli reilu kaks vuotta hööksin saappaat ja ne kesti oikein hyvin ;D

   Poista
 3. Voi vitsi jos mulla vaan sitä rahaa riittäis, sulla on niin hienoja saappaita että haluttaa itsekin ostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon säästäny noita kaikkia varten aika hyvän ajan aina :D

   Poista
 4. Mä oon tykännyt Mountain Horsesta :) Aiemmin oli Richmondit, nyt Supremet ja ne istuu mulle täydellisesti. Kaksi vuotta jo käyttänyt 2-3 kertaa viikossa eikä vieläkään näytä huonoilta! Vetskaritkin ovat kestäneet, joka kerta saappaita pukiessa pidätän hengitystä kun olen ihan varma että ne vetskarit posahtaa milloin tahansa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne jossain vaiheessa menee mutta se kuuluu niiden imagoon :D Aika moni tykkää MH saappaista, mulle ne ei istunu kun kokeilin niitä :/

   Poista
 5. Kumma että Parlantit ovat menneet tuollaisiksi! Vaikea kuvitella maksavansa kengistä 700€ jotka kestävät säästeliäästi käytettynä vain 5-6 vuotta! Ja onneksi sait nuo vaaleanruskeat noin halvalla, kun nekin menivät huonoksi noin nopeasti, paljonko ne oikeasti olisivat maksaneet?! :o mutta tosi kivan näkösiä sulla kaikki saappaat ja varret! Kiva että oot löytäny sopivia ja hienoja :) Mä meen ihan 6-7krt viikossa 25€ saappaanvarsilla ja 70€ kengillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun säästeliäästi tarkottaa siis n.4 kertaa viikossa useampi hevonen :) Ja nuo toiset ruskeat olisivat olleet 250 normisti :)

   Sä oot tehny edullisia löytöjä!

   Poista
 6. Mulla oli viitisen vuotta käytössä soubiracit ja ovat olleet tosi kovassa käytössä muutaman vuoden. Ekat vuodet vähemmällä ja nyt viimeisen vuoden myös. Melkein uuden veriset. Muutama naarmu mutta mulle liian pienet pohkeesta. Siksi laitan myyntiin ne. Olisin halunnut uudet mutta loppu koot pohkeesta kesken kun alkoivat mennä liian pitkiksi joten oli pakko tilata mittatilaukset. Königsit ja vasta kaks kertaa kokeillut kotona kun en ole tallille ennättänyt. Mutta niin hyvän tuntuset että voisin vaikka nukkua niissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köningsit on kuulemma tosi mukavat :) Niitä itsekkin jossain vaiheessa harkitsin, hyviä saapashetkiä ;)

   Poista