torstai 11. joulukuuta 2014

Reikä päässä

No ei nyt ihan, mutta melkein.

Aku lähti eilen ennen mua kisoista kotiin toisella rekalla ja paluumatkalla kuski oli joutunut tekemään äkkijarrutuksen. Aku oli ilmeisesti lentänyt polvilleen ja osunut päänsä kanssa ikkunan kalteriin silmäkulma edellä. Pää aukesi sen verran pahasti, että haava vaati tikkausta.


Ai vituttiko? No kyllä. Olin ihan varma että silmä on turvoksissa nyt aamulla ja taas tulee treenitaukoa. Ihan kun tässä ei jo tarpeeksi olisi seisty.. Aamulla silmä onneksi näytti hyvältä ja Laura meinasi, ettät treenit voivat todennäköisesti jatkua normaalisti. Huh.

Huomenna eläinlääkäri tulee vielä katsomaan silmän kunnon ja saan sitten varmasti lisäohjeita. Tänään kävin kuitenkin maneesissa kävelemässä ihan selästä. Olisin halunnut lähteä maastoon, mutta tuuli sen verran paljon, etten halunnut altistaa silmää viimalle. Lisäksi Akulla on ollut karsinassa koko ajan heinäverkko, jotta sen pää pysyisi ylhäällä. Näin nesteet eivät valu alas ja pää pysyy ns. "kuivana".


 Tänään ratsastin jälleen useamman hevosen, mutta parhain niistä on tietysti se pikkuinen 6-vuotias :) Tyyppi pääsi tänään vähän parturiin ja aikamoinen kasa jouhta sai jättää tukikohtansa taakseen.. Maneesissa opeteltiin väistöjä ja tehtiin siirtymisiä askellajien sisällä. Muutama vaihtokin tehtiin, tosin tyyli ei ollut vielä kovin kehuttava.. :D Ravissa löytyy jo kiva kaula ja heppa liikkuu jalan edessä irtonaisella jalalla (jalka lähellä, mutta ilman että muistuttaa jatkuvasti) jo hyvin, mutta vasemmassa laukassa se ei vielä jaksa kantaa samalla tavalla kuin oikeassa laukassa tai ravissa. Siirtymisten kautta sekin on jo parempi, mutta duunia se vielä kaipaa :) Suoruus on jo hirmu hyvä verrattuna alkuun ja kaulaan olen saanut kivasti lisää pituutta takaosan aktivoitumisen kautta!


Nikke ja Laura lähti Suomeen viikonlopuksi ja meillä on aika paljon ratsastettavia nyt viikonloppuna, jee!

2 kommenttia

  1. Voiei miten huonoa tuuria sulla on ollut :( toivottavasti silmä paranee ja pääset treenaamaan niin ei menisi enään treenipäiviä hukkaan akun kanssa, 2kk kun on muutenkin lyhyt aika. Tosi harmi

    VastaaPoista
  2. Musta ois kiva lukea sellanen postaus jossa kertoisit miten sinut otettiin tuonne tallille saksaan ja tunsitko heidät jo entuudestaa, yms! Jos jossain välissä ehtisit vaikka kirjoitellakkin sellaista! :-)

    VastaaPoista