torstai 11. joulukuuta 2014

Kisaday 1. Saksa.

Noniin! Eka kisa täällä Saksassa on nyt takana ja ei se ihan parhaalla tavalla mennyt :D Mitään sen kummempaa ei onneksi radalla sattunut, joten siirrytäämpä päivän kulkuun näistä alkusanoista.

Meillä oli mukana 9 hevosta. Nikellä 5, Lauralla 2 ja mulla sekä Inkalla omat. Aamulla puunattiin hepat valmiiksi ja lähdettiin kahdeksan aikaan kohti Elmshornia. Kisapaikalle ajoin vajaan kaksi tuntia ja paikalla oltiin hyvissä ajoin.


Nikke ja Laura hyppäs ensin yhdet hevoset 120 luokassa, jonka jälkeen laitettiin omat kuntoon ja siiryttiin verkkahalliin. Kisapaikalla oli yksi kouluverkka ja yksi esteverkka. Heti sileän verkassa Aku oli vähän liima, mutta Nikke ei halunnut että "pistän" sitä menemään eteen samalla tavalla kuin yleensä, vaan mun piti antaa sen olla rento ja rauhallinen. Verkkahypyt tuntu aika hyviltä, mutta tunsin jo siellä ettei laukka ollut jalan edessä.

Radalla Aku ei laukannut tarpeeksi ja en päässyt välejä oikeilla askelmäärillä. Rytmi oli tasainen koko radan läpi, mutta 120 radalle se oli liian alitempoinen. Mitään katastrofaalista ei tapahtunut, mutta Akulla ei vaan ollut tarpeeksi aikaa nostaa koipiaan ylös josta seurasi pudotuksia. Muutama puomi olisi hyvin voinut pysyä ylhäällä ja siihen olen tyytyväinen, että Aku kuitenkin hyppäsi kaikki esteet varmasti, eikä ollut missään vaiheessa sen oloinen että pysähtyisi :) En ole aiemmin kuitekaan mennyt sillä noin isoa ilman verkkaluokkaa, joten saavutus sekin jo yksinään :)

Miksi sitten en pistänyt Akuun vauhtia samalla tavalla kuin normaalisti? Nikke halusi mun odottavan  radalla, enkä saanut pumpata sitä yhtää eteen. Mulla oli avoitteena vaan jatkaa rennosti, ilman hirveetä tekemistä esteeltä toiselle ja odottaa kohti. Radan jälkeen Nikke sitten kuitenkin totesi että täytyy vaan harjotella sitä sujumista, että se on sillä mielessä koko ajan koska tuo odottaminen ei nyt tässä vaiheessa ihan vielä toiminut :D Uskon, että kun saadaan Akulle hyvä ajatus eteen, tuo odottaminen on ihan varmasti oikea juttu myös meille, mutta ensin täytyy saada hevonen taas reagoimaan eteen kisatilanteessa :)

Lisäksi mun täytyy muistaa katsoa eteen. Tänään oli muutamassa hypyssä taas vähän kyydissä pysymisen kanssa vaikeuksia kun Aku vähän hyppäs :D Se katse auttaa siinä vaiheessa enemmän kuin mikään muu, joten pakko vaan tuijotella eteen!


Kokonaisuudessaan tämä oli oikein hyvä treeni. Nikke näki millainen Aku on kisatilanteessa ja itse huomasin että voin hypätä isommankin luokan ilman verkkaluokkaa. Aku sai rutkasti kokemusta ja itse pääsin tekemään ulkomaadebyytin, jee!

12 kommenttia

 1. Kivan rennolta näytti meni, vaikka puomeja vähän putosi. :D Aku on mielettömän upean näköinen, ja ISON! Kuinka iso se onkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aku on yli 180, mutta tarkkaa mittaa en tiedä :/

   Poista
 2. Hyvin sä toteutit annetut ohjeet, mun mielestä muutos sun omassa ratsastuksessa näytti hyvältä! Aku näytti vähän siltä ettei ollut oikealla "korkeustaajuudella" alkuradasta, ehkä odotti just sitä pienempää verkkaluokkaa alle tai sun apua joka askeleessa mihin on tottunut. Ja alkoi korjaamaan itse kun huomasi, ettei apua tulekaan vanhaan malliin. Pääsette takuulla hyvän harppauksen eteenpäin siellä ollessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet kyllä aina niin kannustava ja postitiivine :) Ja mäkin mäkin uskon että korkeus saattoi vähän ylättää, mutta vielä enemmän kyllä se etten enää auttanutkaan koko ajan :) Kyllä täällä vaan on jo lyhyessä ajassa oppinut ihan mielettömästi :) Tulispa jo seuraavat kisat!

   Poista
 3. Ei se nyt pahalta näyttänyt ollenkaan! Minunkin silmään näytti että hevonen alkoi itse korjaamaan kun et "nostanutkaan" sitä esteiden yli ja auttanut kuten ennen. Hyvää edistystä :)
  Sullahan oli Antareksen kypärä? Mitä olet pitänyt siitä pidempi aikaisessa käytössä, painuuko toppauksen sisään paljon sisään? uuden kypärän hankinta edessä ja Antares olisi vaihtoehdoissa, kokoasiat mietityttävät kun ei missään sitä pääse sovittamaan, toki ilmeisesti kypärän mukaan tulee kolmet toppaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että muutkin huomaa sen että jotain on jo tapahtunut vaikka matkaa on vielä paljon :)

   Kypärään olen enemmän kuin tyytyväinen. Mulla ei ole hirveästi toppauksia, mutta ne on pysyneet hyvin muhkeina :) Sovita jonkun tutun Antaresta? Sillä pääset koosta vähän selville!

   Poista
 4. Hoksasin tota videota katsoessa että jännästi kaikki okserit meni puhtaasti. Sä oot hyvä ratsastaja ja ties mihin vielä pääsetkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti mahdollisimman pitkälle ;)

   Poista
 5. Moi! Kyselisin ihan mielenkiinnosta tuosta Caran tilanteesta, eli onko poni jo myyty ja millä talleilla se on nyt asuskellut viim. muutaman kuukauden aikana (esim millä tallilla se oli tässä postauksessa ---> http://kunomaaeiole.blogspot.fi/2014/11/pusuponi-bak-in-bisnes.html , ja vieläkö se on samalla tallilla?)

  Pakko vielä sanoa että tosi kiva postaus ja ei tuota sun ratsastusta voi kun ihailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cara on nyt Cypiksellä ja sitä ei ole myyty :) Oona ratsastaa sillä mun poissaollessa ja tuossa edellisessä postauksessa se asui vielä Vihdissä.

   Ja kiitos mukavaista sanoista :)

   Poista
 6. Nämä saksapostaukset on tosi kivoja, niitä on ihan älyttömän mielenkiintoista lukea. Kiitos niistä!
  Nyt täytyy kysyä, kun katsomo vaikuttaa aika tyhjältä, että onko Saksassa millainen katsojakulttuuri? Onko pääsylippuja, tuleeko ihmisiä seuraamaan myös ihan "tavanluokkia" vai eivätkö ne vedä väkeä orsille istumaan?

  http://aaveennet.blogspot.com

  VastaaPoista