tiistai 16. joulukuuta 2014

Miten tänne Saksaan pääsee?

Olen saanut viime aikoina paljon kyselyitä siitä, kuinka pääsin tänne Aromaille ja millaista täällä on. Ajattelin nyt hieman kertoa teille koko prosessista :)

Pikkutalli

Olin jo kesän alussa varma siitä, että haluaisin lähteä talvella vihdoin treenaamaan jonnekkin. Saksa nyt sinänsä oli helppo valinta - se olisi lähellä ja puhuisin myös kieltä. Ajattelin ensin, että menisin aivan varmasti Thies Lutherin luo, mutta juteltuani Ninan ja Peikin kanssa, muuttui suunnitelmani. Heidän mielestään minun oli parempi soittaa joko Aromaille tai Ykälle. Heillä pääsisi kuulemma ratsastamaan enemmän ja oma hevonenkin mahtuisi varmasti varmemmin mukaan.

Iso talli

Soitin Nikelle ensimmäisen kerran heinäkuussa, jolloin hän ei vielä osannut sanoa mitään talvesta ja pyysi soittamaan kahden viikon kuluttua uudelleen. Kun soitin hänelle elokuun puolella, ei tilanne ollut vieläkään selvä. Kun syyskuussa palasimme jälleen asiaan, juttelinkin jo Lauran kanssa ja sovimme, että tulisin heille hommiin joulu ja tammikuuksi.

Puhelimessa kerroin saaneeni numeron Peikiltä ja Ninalta sekä sen, että olen ratsastanut jonkin verran nuoria hevosia ja hypänneeni aluetasolla pääsääntöisesti. Kerroin haluavani ottaa oman hevosen mukaan ja päästä kisaamaan ja ratsastamaan mahdollisimman paljon.

Tämän jälkeen soitin vielä Lauralle muutaman kerran kysyäkseni vakuutuksista sekä kisaluvista. Akullahan on sairasvakuutus sekä vastuuvakuutus (joka on jotenkin hassusti yhdistetty kotivakuutukseen..) ja vastuuvakuutus oli yksi ainoista Aromaiden edellyttämistä asioista, jos esim. kuljetuksessa tai kävelykoneessa sattuisi jotain. Kisaluvan Laura hoiti minulle tääll pelkän nimen ja sotun perusteella, joten sekin kävi helposti.

Maneesi

Ennen tuloani ilmoitin meilillä lentotiedot sekä soitin Akun paiseesta sekä tulopäivästä, josta olin jo aiemmin laittanut viestillä arvion. Itselleni pakkasin mukaan oikeastaan vain heppavaatteita ja otin SRL:n vakuutuksen lisäksi vielä tapaturmavakuutuksen sekä matkavakuutuksen. Kotivakuutukseni tosin korvaa aika hyvin myös matkan aikana tapahtuvia varkauksia yms. Talvet ovat Saksassa todella sateisia, joten ilman kumppareita ei kannata lähteä matkaan. Lisäksi kaikissa kisoissa pitää olla kaikki kisakamat, joten oli ihan oikea päätös ottaa mukaan kahdet housut ja useampi paita :)

Täällä Saksassa minulla ei ole muuta puhelinliittymää kuin Suomiliittymä, muilla tytöillä tosin on PrePaidit, mutta itse en koe tarvitsevani sellaista. Asun "solukämpässä" omassa huoneessa, jossa tulee vietettyä oikeastaan aikaa vain nukkuessa. Muuten olemme joko tallissa tai maneesin päädyssä "Casinolla", missä meillä on keittiö.

Sitten kielijuttuihin. Täällä Aromailla pärjää hyvin pelkällä suomella ja englannilla. Yksi tallityöntekijä on saksalainen ja itse puhun hänelle tietysti saksaa, mutta muut tytöt kommunikoivat hänen kanssaan englanniksi. Muualla saksa on ehdottomasti eduksi, mutta myös engannilla pärjää.

Tämä paikka on ehdottomasti todella opettavainen harjoittelijoille sekä treenaaville ratsukoille. Mutta jos haluaa ratsastaa 8 hevosta päivässä ja kisata suurimmalla osalla niistä, ei siihen täällä ole mahdollisuutta. Suurin osa hevosista on asiakkaiden ja niillä kisaavat vain Laura ja Nikke pääsääntöisesti. Me tytöt ratsastamme päivittäin 3-5 hevosta ja sehän on jo ihan hyvä määrä. Täällä pääsee työskentelemään todella ammattimaisten ihmisten kanssa ja hevoset ovat laadukkaita. Laurala ja Nikellä on molemmilla tosi kiva tyyli valmentaa ja auttaa, siitä oppii ihan hirveästi.

Laittakaa ihmeessä vielä kysymyksiä tulemaan kommenttikenttään jos joku jäi vielä askarruttamaan :) Olen täällä vielä reilun kuukauden, joten kerkeän hyvin tekemään muunlaisiakin Saksa-postauksia :)
16 kommenttia

 1. Oi vitsit, nyt vasta tajusin että olet Aromailla :D itse olen hakemassa ulkomaille helmikuusta 10 viikkoa eteenpäin harjoittelupaikkaa ja Aromaiden talli on yhtenä paikkana listalla :) todella kiva siis lukea näitä juttuja, auttaa minua paikan valinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ehdottomasti harkitsemisen arvoinen paikka :)

   Poista
 2. Sinä toteutit sen mitä minä viime keväänä aloin haaveilemaan samaisella tallilla käydessäni, juurikin tuon että lähtisi pariksi kuukaudeksi treenaamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä lähteä!! Unelmat on tehty toteutettaviksi ;)

   Poista
 3. Kiva tietää näistä, jos vaikka joskus pääsisi itsekin lähtemään =) Mitä muuten maksoi hevosen kuljetus/suunta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatiin kyyti edukkaasti, 500 pintaan taisi olla :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! Minkälaiset tasovaatimukset yleensä tällaisiin paikkoihin on? Mistä maista ne muut tytöt ovat ja onko heillä omat hevoset mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasovaatimuksia sinänsä ei ole, mutta ihan heikoimmat eivät pääse ratsastamaan. Taitaville riittää tietenkin aina hevosia, mutta tason mukaan niitä hevosia pääsee menemään. Tällä hetkellä me kaikki ollaan hirmu saman tasoisia, joten mennään tasapuolisesti yhtä paljon hevosia ja kaikki kaikilla :) Muut tytöt ovat kaikki suomalaisia ja kaikilla on omat hevoset mukana :)

   Poista
 5. onko pauliina siellä tallitöissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauliina oli täällä :) Harjoittelu päättyi maaantaina!

   Poista
 6. Mitäköhän tämä keikka maksoi? Tarkoitan, että maksatko sinä Aromaille, maksavatko he sinulle vai nollasumma? Kuljetukset, vakuutukset ja muut tietysti sitten erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ihan nolladiilillä mennään. Olen täällä vain kaksi kuukautta ja saan töitä vastaan ilmaisen tallipaikan, valmennukset sekä asumisen. Jos tulisi pidemmäksi aikaa, olisi diili erilainen. Kuljetus saatiin suht edullisesti, 500 pintaan ja vakuutukset on tietty samat kuin Suomessa. Akulla on siis normi ell. vakuutus ja vastuuvakuutus.

   Poista
 7. Heippa! Olen ajatellut että voisin lähteä just tollaseen hrppaduuniin ulkomaille niin että pääsis ratsastaa ja sen lisäksi tekee muuta, mutta mulla ei ole valmentajaa tai suhteita ja olen n. HeB tasoinen, ja hyppään epävarmasti 80cm. Rakkaus lajiin on kuitenkin kova, samoin kuin kehittymisenhalu.

  Mitä luulet, olisiko mulla mahiksia ja jos, niin mistähän mun kannattas töitä ettiä ja miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Jos on tarkka ja ahkera, pääsee ainakin tallihommiin. Sitä kautta voi tuolla taitotasolla päästä myös ratsastamaan, mutta ratsuttajan paikkaan pitäisi olla paljon kokemusta erilaisista hevosista ja yleensä myös aika paljon kisatuloksia.. Jos et ole vielä tehnyt tallitöitä Suomessa, suosittelen kokeilemaan sitä ennen ulkomaille lähtöä. Jos paikka, työ sekä kieli ovat sinulle uusia, on arki aika raskasta :)

   Poista
 8. Minkä ikäsiä Laura ja Nicklas on? :)

  VastaaPoista