lauantai 26. lokakuuta 2013

Treeniä treeniä

Oltiin Hildan kanssa eilen maneesilla treenaamassa sunnuntain kisoja varten. Ja nyt täytyy kyllä sanoa, ettei mikään oikein sujunut. Olin laittanut ponille kanget, koska ajattelin meneväni niillä kisoissa, mutta nyt eilisen treenin perusteella en ole enää yhtään varma..

Poni oli alkuun tosi kiireinen ja vahva, mutta sain sen ravissa jo ihan hyvälle mallille alkuverkan aikana. Laukka oli vasemmalle hyvää, mutta oikealle liian kiireistä ja matalaa. Kaiken lisäksi ponista tuli aivan järjettömän vahva laukassa, hyvä kun pysyi ohjat kädessä. Ajattelin sitten työstää sen kevyeksi laukka-käynti siirtymisten kautta. Mutta. Enhän mä saanut ponia edes käyntiin. Olin suu auki siellö kyydissä ihan hätää kärsimässä kun mun ihana pikkuinen poni joka siirtyy nivelillä pelkällä istunnalla käyntiin siirtyi nyt KANGILLA mone raviaskeleen kautta käyntiin. Olo oli kuin alkeisratsastajalla.. Vasemmalle sain pienen työstön jälkeen ihan kelpoja siirtymisiä. Sunnuntain radassa vaihto käynnin kautta tulee kuitenkin alas oikeasta laukasta ja sinne oikeallehan ne siirtymiset olivat tosi hankalia. Muutama melkein kelpo tuli loppuun ja siihen oli pakko lopettaa, koska olin työstänyt ponia niin paljon jo.

Hilda Urjalassa, HeC

Väistöissä poni on mennyt hurjan harppauksen eteen päin, ja tämä olikin päivän ainut ilon aihe.. Keskiravit kyllä itseasiassa myös onnistuivat. Ja laukan nostot. Hei, näitä hyviä pätkiähän alkaa löytymään!! Nyt mä taas itse syyllistyn siihen, mistä aina jaksan jankuttaa mun oppilaille. Omasta ratsastuksesta pitäisi aina löytää loppuun se hyvin mennyt asia ja se treeniä vaativa asia. Ja juuri tämän takia mä tätä blogia itseasiassa kirjoitan, koska se on niin terapeuttista. Ennen tätä kirjoittamista mietin vaan niitä huonosti sujuneita käyntisiirtymisiä ja sitä kuinka vahva poni oli ajoittain, mutta meillähän meni moni asia itseasiassa treenin aikana hirmu hyvin :)

Kisoissa Hildan kanssa tavoitteena on saada A:sta se 60%, mutta saa nähdä mitä käy. ERT:n maneesi on sen verran spooky paikka, että poni varmaan pyörtyy.

Hilda Urjalassa, HeC

Joku oli kommentoinut mulle yhden tekstin loppuun, miksi menen viemään ratsastuskoululaisilta ruusukkeet. Tähän aiheeseen aion palata ihan oman tekstin kanssa, koska siitä mulla on paljon sanottavaa. Mutta heti tähän haluan todeta, etten mielestäni vie ratsastuskoululaisilta mitään, päinvastoin. Mähän annan heille hyvän vastuksen ja realiteettia muun maailman tasosta. Hildahan ei aluekisoissa ole koskaan edes sen kummemmin pärjännyt Urjalaa lukuun ottamatta ja se on tasoltaan juuri HeA. Tällöin minulla on mielestäni täysi oikeus osallistua seurakisoihin tasolla HeA, olivat ne sitten ratsastuskoululla tai yksityistallilla.

Kisaonnea kaikille huomisille kisaajille :) Päivittelen varmaan kuvia päivän aikana Instagrammiin, missä mua voi seurata nimellä pikkkis.

10 kommenttia

 1. Ensinnäkin... ne on ratsastuskoulun HARJOITUSkisat, ei seurakisat. Ja toisekseen, osallistut myös luokkaan HeB...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. no minä ainakin tykkän, kun kisoihin ostallistuu joku osaava ratsastaja ja näin ollen pystyy "ylittämään" itsensä kisoissa ja tsempata enemmän, kuin jos vastuksena olisi jotain omia ryhmäläisiä! :) sitäpaitse eikös erika mene jollain kokemattomammalla hepalla? olen itsekin menossa hyppäämään huomenna 60 cm, vaikka olen kisannut 120 cm kansallista. tämä sen takia, että on uusi sählä heppa alla. tsemppiä erika, älä välitä anoista! :)

   Poista
  3. Kiitos tsempistä :) ja kyllä, alla on nuori poni joka ei ole koskaan edes nähnyt kouluaitoja ja on ollut kesän kolmen kuukauden loman jälkeen nyt puolitoista kuukautta vasta hommissa..

   Poista
  4. ja hei, tsemppiä myös sulle kisoihin!!

   Poista
  5. ja anonyymi, kyllä osallistun luokkaan heB ponilla, joka ei ole koskaan ollut kouluradalla ja on puikkoluun murtuman takia ollut koko kesän (3kk) lomalla ja vasta nyt puolitoista kuukautta ratsastuksessa taas. helppo b on sille täysin oikea luokka sen osaamiseen nähden, ja tulet sen varmasti myös tänään huomaamaan :) aahan menen sen kanssa vain sen takia, koska haluan, että se pääsee radalle kaksi kertaa jos ekalla kierroksella tulee ongelmia!

   Poista
 2. Aatella mistä ne jäiskään paitsi, jos sä et ois tuomassa realiteettia muun maailman tasosta. Niinkö se sitten on, että olet yhtäkuin muun maailman taso? Siis mitä mä just luin? Pikkusen ylimielistä ja paksua.

  VastaaPoista