tiistai 29. lokakuuta 2013

Heipsatiheihei

Tänään onkin sitten vuorossa ensimmäinen kuvaton postaus pitkiin aikoihin! Kuvaajaa ei aamuisin ole tallilla mukana, joten nyt täytyy selvitä pelkällä tekstillä..

Hyppäsin aamulla pitkästä aikaa Poksulla. Poksulta leikattiin hammas tässä välissä ja siksi mulla tuli hieman taukoa meidän hyppytreenien osalta. Aamulla kuitenkin rakensin maneesiin pienen jumppatehtävän ja yhden linjan 16 metrin välillä.

Oli alkuun hienoa huomata, miten Poksun edellisen päivän iilimatohoito oli vaikuttanut hevoseen. Normaalisti Poksu on vähän vino oikealle, mikää näkyy mm. kaarteissa laukassa, kun se vaihtaa takapään aika helposti ristilaukalle. Se jää oikealle mielellään myös hieman hitaaksi jalalle, kun sitä lähtee suoristamaan, mutta tänään se oli hyvin suorana ja liikkui todella upealla energialla eteen heti alkuverkasta asti!

Aloitan Poksun kanssa usein laukassa, koska se on diesel-malli ja käynnistyy hitaasti. Laukkailin melkein vartin ajan kevyessä istunnassa ja mietin omaa painoa jalustimille ja hyvää staattista ylävartaloa. Tämän jälkeen istuin alas ja tein muutamat vaihdot ja vasta sen jälkeen siirryin raviin. Poksu toimi hirmu hyvin ja otinkin tässä välissä pikkuiset välikäynnit.

Aloitin hypyt siis jumpalla, ideana, että Poksu pysyisi hypyissä rauhallisenä, eikä tekisi niitä nopeana. Tämä onnistui erittäin hyvin molempiin suuntii, vaikka aluksi itse olisin halunnut ottaa aina yhden askeleen enemmän ennen linjaa kaarteesta ulos. Tämä on mun oma suosikki moka, eli todella usein lähden tekemään askelta linjalle tai puomille fiiliksellä "yks vielä, yks vielä".. Päätin kuitenkin muutaman kerran jälkeen, että nyt riittää ja en saa enää ratsastaa taakse. Sitten hyppyjen laatukin parani, kun Poksu sai edetä paremmassa rytmissä :)

Pikku breikin jälkeen siirryin ratsastamaan linjaa viidellä askeleella. Halusin, että Poksu ottaa kunnolla takapään alle välissä ja tekee pyöreitä ja laadukkaita hyppyjä linjan toiselle osalle, ilman nopeaa viimeistä askelta. Vain muutaman kerran heppa teki vikan askeleen turhan malttamattomasti, mutta muuten tehtävä oli itseasiassa hellpo :) Kun laukka oli välissä laadukas ja hypyt pyöreitä, ratsastin välin vielä neljälläkin askeleella. Lopuksi esteet olivat 90-110 tasolla ja Poksulla oli hurjan hauskaa :) Ja niin oli kyllä mullakin. Tää heppa saa mut kyllä aina hyvälle tuulelle ja sen kanssa on aina niin mukava tehdä töitä! Ihanaa, että ihmiset löytävät itselleen noin ihania hevosia :)

Loppuun vielä hyvät loppuravit ja pitkät käynnit kentällä. Sitten Poksu pääsikin tarhaan ja mä töihin. Huomenna taitaa ratsastukset jäädä, mulla on sen verran puolkuntoinen olo ja viikonloppuna on tosiaan se Nanningin kurssi ja en missään nimessä halua olla siellä kipeänä! Odotan kyllä kurssia niin innolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti