keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Loistoa treeniä

Retun kanssa olen tehnyt kahden viime viikon aikana muutaman mielettömän hyvän treenin. Molemmilla kerroilla olen keskittynyt siihen, että se jää kunnolla raiteille.

Näillä raiteilla tarkoitan sitä, että se liikkuu koko ajan ohjan ja pohkeen välissä. Niiden raiteiden luonti vaan saattaa aina välillä hieman kestää. Ja kun ne raiteet vihdoin löytyvät, täytyisi se raamikin pistää kondikseen. Ja se on se suurin haaste Retun kanssa. Nimittäin raamin säilyminen siirtymisissä askeleesta toiseen ja askeleiden sisällä.


Kun haluaisin ratsastaa Retun esimerkiksi ravissa eteen, haluaa se aina alkuun avata raaminsa, eli pidentää muotoaan samalla, kun se lisää eteen. Näin se pääsee laskemaan selkänsä alas ja silloin eteenratsasatuksesta ei sinänsä ole mitään hyötyä. Tässä vaiheessa asetan sen aina yleensä ulos niin, ettei se pääse ulkolapansa kanssa karkuun. Kun ravin lisääminen eteen ja hidastaminen takaisin harjoitusraviin onnistuu raamin säilyeessä näin, siirrän asetuksen takaisin sisään ja tarkistan, että saan ratsastaa sen sisäjalla taipuneeksi ja vuorostaan taas ulkojalalla eteen. Jos Retu haluaa vielä tässäkin vaiheessa avautua edestä, väistätän sen takaosaa hieman ulos ja asetan sisään, ratsastaen samalla siis sisäjalan läpi. Näin se joutuu hyväksymään ulkotuen ja asetuksen sisäjalan kanssa.

Tässä on hieman sama idea, kuin mitä Kikko neuvoi mulle Hildan kanssa laukan nostoihin. Niin kauan kun se ei hyväksy mun sisäjalkaa ja ulkotukea, ei se voi tehdä pyöreitä nostoja. Ja Retun kanssa on ihan sama juttu. Eihän se voi ravata isommin eteen, jos se ei hyväksy mun ulkotukea ja taivuttavaa jalkaa ympyrällä. Ja nämä temponvaihdokset teen mielelläni aina kaarevalla uralla tai avoissa, koska sillon heppaa saa jumpattua hyvin koko kropasta.


Tämän harjoituksen avulla ollaan päästy Retun kanssa ihan loistaviin fiiliksiin treeneissä ja hevonen on tuntunut tosi hyvältä :) Tällä viikolla koitan keretä hyppäämään sen kanssa taas pitkästä aikaa. Nyt kun Hilda ja Retu ovat taas normaalisti ratsastuskoulutunneilla, en voi ratsastaa niitä ihan samassa suhteessa kuin kesällä. Koitan kuitenkin mennä molemmilla ainakin kerran viikossa, jotta tatsi säilyisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti