keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Sileän hommia Kapsun kanssa

Hyppyhommat muuttuivat kouluratsastukseksi Kapsun kanssa tällä viikolla. Pääsimme ensin maanantaina koulutunnille ja keskiviikkona kävin ratsastamassa hepan itsenäisesti.


Koulutunnilla keskityttiin ihan perus hommiin, kuten suoruuteen ja taivutuksiin sekä siirtymisiin. Alkuun Kapsu ei meinannut oikein malttaa pysähdyksissä, kun valmisteltiin kulmia astetta huolellisemmin. Ensin pysäytettiin hevoset juuri ennen kulmaa, niin että ne ottaisivat pidätteen läpi ennen kulmaa ja joutuisivat näin keskittymään siihen, milloin ratsastaja haluaa kääntyä. Nopeasti Kapsu kuitenkin hiffasi sen, että paikallaan voi seistä ihan rauhassa ja kun lähdettiin tekemään kulmat puolipidätteen kautta, toimi heppa hirmu kivasti. Jatkettiin myös hetki kulmien kanssa ravissa ja jouduin ihan itsekkin yllättymään kuinka kivasti Kapsu alkoi toimimaan :)


Tämän jälkeen vaihdettiin suunta oikealle ja jatkettiin ympyrällä siirtymisten parissa. Vaikka oikea kierros onkin Kapsulle helpompi, jouduin silti vahtimaan ulkolapaa todella tarkasti, etten vaan päästänyt sitä karkuun ulos vasemmalle. Siirtymiset sujuivat loppua kohden paremmin ja paremmin, muutaman kerran Kapsu jäi tosin paikalleen ja protestoi jalkaa potkaisemalla taakse. Se on kuitenkin entinen ravuri, joten pistän sen osittain sen piikkiin, ettei se ihan aina vielä ymmärrä, miksi sitä jalkaa käytetään. Näissä tilanteissa maiskutin hieman samaan aikaan kun käytin jalan ja näin päästiin aina jatkamaan matkaa!

Loppuun tehtiin vielä muutama nosto ja Kapsu antoi oikeassa laukassa jo kivasti periksi myös laukassa. Kirsi oli oikein tyytyväinen hepan työskentelyyn ja saatiinkin lopettaa onnistuneen noston jälkeen.


Tänään Kapsu oli ollut hieman tuhma ratsastuskoulutunnilla ja oli jäänyt jäkkäämään paikoilleen useaan otteeseen juuri protestina jalan käytöstä. Pistin sen illalla sitten ihan kunnolla duuniin ja heppa olikin alkupotkujen jälkeen aika hyvässä vireessä. Tein paljon siirtymisiä, jotta se joutuisi sietämään jalkaa ja huomasin, että kun toistoja oli tehty paljon ja selkeästi, hävisi protestointi. Laukannostot eivät tosin tänään olleet niin hyviä kun maanantaina, mutta tänään jouduin laittamaan siihen hippasen enemmän painetta kun maanantaina, koska halusin sen liikkuvan energisesti jalasta eteen.

Koitan päästä ratsastamaan Kapsun vielä loppuviikosta, jotta se joutuisi nyt hieman enemmän hommiin. Se on selkeästi nyt hieman näreissään kasvaneesta liikunnan määrästä, mutta siihen sen on ikävä kyllä tuntihevosena totuttava! Mutta hemmetin hienolta se kyllä tuntuu, kun se jää avuille tasaiseksi.. Kun sen laukan vaan saa rauhalliseksi niin ilomielin tollasen kanssa radalle lähtee ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti