tiistai 28. huhtikuuta 2015

Sakke Ypäjällä

Nyt on luvassa aikamoinen kuvapläjäys!

Kaikki kuvat c. Rauhalan talli

Sakke oli siis tänään kevätretkellä Ypäjällä ja vuorossa oli 4-vuotiaiden hevosten laatuarvostelun karsinta. Sakella oli ohjelmassa siis irtohypytys sekä askellajikoe.


Irtohypytys meni aivan nappiin. Sakella oli kivasti virtaa ja se hyppäsi hienosti! Tiesin, että suoritus olisi ainakin 8 arvoinen, mutta tulokset olivatkin aika paljon paremmat! Kommentit Sakesta olivat

- Hyvä etujalkatekniikka ja selän käyttö
- Suuri kapasiteetti
- Avaa todella hyvin takaa

Jos muistan kaikki kategoriat oikein, isteet olivat seuraavat - tekniikasta 9, kapasiteetista 9 ja yhteistyöhalukkuudesta 9,25. Pisteet olivat lopulta päivän toisiksi parhaimmat, vau!


Seuraavaksi vuorossa oli askellajikoe. Askellajeja varten verkkasin ulkokentällä 15min. Sakke oli ihan hirveästi kiinni vasemmalla mitä se ei koskaan aiemmin vielä ole tehnyt. Sain sen kuitenkin ravissa aika hyväksi mutta laukka olikin sitten toinen tarina.


Laukassa Sakke vaihtoi takaa ristiin enemmän kuin olisin arvannut, mutta en ottanut siitä mitään stressiä. Laukkasin välikäyntien jälkeen vielä lisää Kikon neuvojen mukaisesti ja koitin saada pepun sisään jotta Sakke olisi hieman suorempi ja ristiselkä rentoutuisi. Vaihtoja tuli edelleen, mutta hevonen suoristui onneksi jonkun verran.

 
Radalle lähdettiin siis hieman sekaisin fiiliksin. Itse "rata" oli maneesissa, mutta Sakkea se ei hirveästi hätkäyttänyt. Ravissa sain esitettyä Saken mielestäni hyvin. Se oli hyvin molemmilla ohjilla ja liikkui kevyesti. Laukan esitimme yksitellen ja olin itse viimeisenä meistä kolmesta vuorossa. Ryhmissä oli siis kerrallaan kolme ratsukkoa ja jouduin odottamaan aika kauan, ennen kuin pääsin laukkaamaan. Olin aivan varma, ettei se ollut yhtään hyvä juttu, mutta toisin kävi. Sakke laukkasi todella rennosti ja ei vaihtanut laukkaa kertaakaan! Mietin joka kaarteessa ettei tää voi olla totta, mutta kyllä se vaan oli!


Suoritimme siis molemmat suunnat laukassa tasapainoisesti ja kaikin puolin hyvin! Olin niin iloinen kun lopetimme suorituksen ettei mitään järkeä. Loppuun tuomari katsoi vielä käynnin pitkin ohjin ja siinä Sakke tuntui ihan hyvältä.
Pisteet ja kommentit askellajeista olivat seuraavat

Käynti. Puhdasta ja tarmokasta, saisi olla selkeämpi yliastunta. Pisteet 6,75.
Ravi. Letkeää ja tahdikasta. Ajoittain etupainoinen. Pisteet 7.
Laukka. Puhdasta ja rentoa. Pisteet 7.


Kun tulimme ulos askellajikokeesta sain kuulla että olimme johdossa! Olin ihan äimänä.. Meidän Sakke, joka ei edes pari viikkoa sitten laukannut vielä yhtä kierrosta myötälaukassa?! Kauaa tämä onni ei kuitenkaan kestänyt kun vikan ryhmän kaveri veti niukasti ohi.. Lopputulos oli siis toinen sija joka itsessään oli aika huikea suoritus meille :)

kunniakierroksella

Sakke sai paljon taputuksia ja kehuja niin omaisilta kuin muilta. Kun tulokset olivat selvillä, pääsimme korkkaamaan palkinnot! Palkintojen jaossa Sakke vähän innostui, mutta eihän sille voinut kuin nauraa :)


En voisi olla tyytyväisempi. Tiesin, että ravissa Sakke liikkuisi hyvin, mutta tuo laukan esittäminen oli mulle pieni mysteeri. Sain kuitenkin ratsastettua sen rennoksi ja kaikki meni ihan nappiin.. Nyt ei kyllä jäänyt mitään jossiteltavaa :) Kerrankin näin!

Kaikki kuvat c. Rauhalan talli

14 kommenttia

 1. Hienoa, go Sakke!! :) Onnea hienosta suorituksesta!

  Mun on pakko nyt pitkään blogia lukeneena mutta juurikaan koskaan kommentoineena kysyä pitkään pohdittuani että miten sä näet tuolta kypärän alta :D Sullahan on lippa ihan nenällä. Symppiksen näköistä kun joudut nostaan päätä (eipähän muutenkaan valahda leuka rintaan ja katse alas) että näet, mutta eikö se yhtään häiritse? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella syvä malli mutta näen sieltä ihan samalla tavalla kuin muidenkin kypärien alta :)

   Poista
 2. Eikös tämä ole se sama suokki jolla starttasit koulua helppo b jo viime kaudella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sama :) nuppu oli se jolla starttasin harjoituskisat viime kesänä!

   Poista
 3. Ompas hieno nuori suomenhevonen tämä Sakke!! Tosi upea suoritus, tsemppiä jatkoon tämän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) se on hyvällä mallilla vaikka laukassa vaihtoja edelleen tuleekin :)

   Poista
 4. Wau, luinkin tuloksista että teillä meni hyvin! Me oltiin toisessa ryhmässä eli jo aikaisemmin päivällä. Paljon onnea, huikea suoritus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kyllä yli odotusten :) miten teillä meni? :)

   Poista
  2. Meillä meni ihan jees, irtohypytyksessä Totti vähän kiiruhti joten hyppypisteet jäi alakanttiin siihen nähden mitä olisi parhaimmillaan suorittanut - seiska-linjaa siis. Askellajeissa hiukan paremmat, käynti ja ravi 7,50, laukka 7,0 ja ratsastettavuus 8,0. :)

   Poista
 5. Hienoa, onnea! Kuinka korkea Sakke on? Hyvän näköinen se on kyllä! :)

  VastaaPoista
 6. Millon aapo tulee suomeen?

  VastaaPoista