maanantai 27. huhtikuuta 2015

Thies Lutherin valennus

Aku oli Hyvinkään jälkeen suorittamassa ekoja hyppyjä ulkona Peikillä ja tällä kertaa Thies Lutherin valmennuksessa.


Vaikka Thies on mulle tuttu tyyppi jo vuosien takaa, en ole koskaan aiemmin ollut hänen valmennuksessaan. Toki olen seurannut niitä todella paljon, joten tiesin tasan tarkkaan, mitä olisi luvassa.


Thies haluaa alkuun hevoset aina todella hyvin läpi sileällä. Jo verkassa ratsastin Akun todella tarkasti ja tein paljon avoja ja väistöjä, jotta Thies saisi puuttua virheisiini, jos niitä kävisi ilmi. Hän kuitenkin pysyi visusti vaiti ja mietin jo että miten hevonen voi tuntua niin hyvältä ja ukko ei sano mitään :D Lopulta hän vähän kyseli, kuinka mun loppu Saksan reissu oli sujunut ja mitä oltiin Akun kanssa nyt Suomessa tehty.


Estetreeni aloitettiin ravipuomeilla ympyrällä ja sitä Aku suoritti todella hyvin. Suussa mulla oli nyt taas se paksumpi nivel ja Aku oli paljon mukavampi edestä nyt sillä. Puomit sujuivat ilman moitteita ja siirryin aika nopeasti laukkapuomeille. Videolta näette todella tehokkaan ja hyvän vaihtotreenin josta olen aiemminkin täällä blogin puolella puhunut. Tässä tehtävässä hevonen täytyy saada hyvin jalkojen väliin ja suoraksi sekä taipumaan ja asettumaan.

Omasta mielestäni Aku olisi saanut tulla oikealle paremmin suoraksi vasemmasta lavasta, mutta siitä Thies ei huomauttanut mulle kertaakaan. Tehtävässä Aku teki vaihdot ihan superisti ja olin siihen todella tyytyväinen. Aiemmin nämä tehtävät ovat olleet meille aika haastavia nimittäin.. Perusratsastettavuus on kuitenkin nyt niin paljon parempi, että kyllä sen pitääkin myös hypyissä näkyä :)


Verkkahyppyjen jälkeen aloitettiin rata. Esteitä radalla oli 13 joista kaksi oli sarjoja. Aika pitkä rupeama siis kaikin puolin. Lisäksi tuo Peikin kenttä on aika suuri, joten välimatkat esteiden välillä toivat lisähaastetta rataan.


Aku hyppäsi mun mielestä ihan kivasti. Ei mitään superia, muttei mitään mahdottomia mokia tai mitään ongelmia. Ainut isompi virhe sattui kapealta esteeltä vedelle, kun ajattelin laukan riittävän sinne hyvin ilman suurempaa eteen ratsastusta. Tökköaskel sieltä kuitenkin tuli, mutta seuraavalla rundilla sain korjattua :)
Tehtävät olivat mielestäni hyviä ja sain niistä kotiin monta kivaa treeni-ideaa. Myös sarjoille ratsastukseen sain hyvää fiilistä. Ekalla radalla jäin vähän ulos ja siksi sain pudotuksen b-osalta, mutta kun toisella rundilla maltoin laukata lähemmäs a-osaa, oli hyppykin ulos parempi. Muutaman kerran tunnin aikana Thies muistutti Niken tavoin mua siitä, kun näen etäisyyden, etten kiirehtisi siihen ja että antaisin Akun hypätä vielä selkeämmin itse koko hypyn läpi.

Kotiläksyjä en Thiesiltä saanut. Hänestä Aku on hyvin ratsastettu, suora hevonen jonka kanssa täytyy vain löytää soljuva rytmi radalle. Hän antoi hyvää palautetta mun istunnasta ja muutenkin ratsastuksesta ylipäätänsä :)

Koko valmennus oli siis ihan mukava. Thies olisi saanut olla mun makuun vielä vaativampi mulle (hän kyllä osaa olla tooosi tiukka) koska tarvitsen itselleni valmentajan, joka ruoskii mua tekemään paremmin. Mä en halua suorittaa "its okay" -tyylillä vaan niin, että tulosta syntyy ja että hevonen ja minä opimme joka kerta jotain uutta.

8 kommenttia

 1. Sulla on ihailtava asenne tähän hommaan :)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköistä menoa! Itteäni alkoi hymyilyttään tossa kun sanoit että oli 13 esteen rata oli aikamoinen repäsy treeneissä. Näin kenttäratsastajana se kuulosti viä ihan suht kivalta kun meidän treeneissä talvikaudella on pieni rata jos vaan 13 estettä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mä harvoin pääsen hyppäämään noin pitkää rataa :) Mutta teille se tosiaan on ihan normimenoa :D

   Poista
 3. Hih, näetkö sinä mitään tuolta kypärän alta? :D

  VastaaPoista
 4. Olisit tyytyväinen itseesi! =D Sehän on tässä kohtaa kautta erittäin hyvä tilanne, jos talven treenit on tehty niin huolella, ettei tarvitse muuta kuin ylläpitää saavutettua fiilistä. Kyllä niitä uusia korjauskohtia tulee aikanaan, mutta välillä pitää muistaa nauttia myös tehdyn työn tuloksista ja antaa hevosellekin fiilis siitä, että se tekee hyvin ja homma tuntuu helpolta. Uskon, että teille tulee mainio kausi Akun kanssa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo kyllä ihan totta :) Jotenkin sitä vaan vaatii ja vaatii itseltään aina niin paljon vaikka pitäisi juurikin olla tyytyväinen ja antaa hevosen nauttia :) Kiitos Mira taas hyvästä kommentista :)

   Poista