perjantai 3. huhtikuuta 2015

Doping testissä

Instagram-tiliäni seuraavat näkivätkin jo pari päivää sitten kuvan Akusta ja ihmeellisestä neulasta. Heitinkin arvoituksena kehiin, että mistä mahtaisi olla kyse ja doping-testissähän siinä oltiin!

Saksassahan nuo doping-testit ovat ihan arkipäivää. Kaikissa kansallisissa testattavaksi otetaan ainakin 3 hevosta - yksi ulkomaalainen ja kaksi saksalaista, alku ja loppupäästä ilmoittautumislistalta. Tai näin ainakin tuo meitä testannut eläinlääkäri kertoi. Itse olin sitten tuossa "ulkomaalaisen" roolissa.


Mitenkään hirveän onnellisesti ei tuo testaus alkanut kun tajusimme, että Akun paperit eivät olleet mukana. Koko reissun ajan Akun paperit olivat Aromailla sisällä, koska he tarvitsivat niitä kilpailulupaa varten alkureissusta ja en koskaan hakenut niitä sen jälkeen pois. Luulin Niken ottaneen ne mukaan muiden hevosten passien kanssa kisoihin, mutta näin ei suinkaan ollut käynyt. Meidän kaikkien suomalaisten tyttöjen hevosten passit olivat siis kotona.. Hups. Siinä sitten selitettiin että olin muka juuri tullut Saksaan ja että Akun paperit olivat edelleen Suomen liitossa.. Tuosta olisi voinut saada sakon, mutta ainakaan vielä ei ole näkynyt ;)

Lopulta kävi ilmi, ettei mun ilmeisesti olisi edes pitänyt mennä Akun kanssa, testiin koska startattiin toisen suomalaisen tytön kanssa eri päin, ja toimihenkilöt ilmeisesti sekoittivat meidät keskenään. Tiesin kyllä, ettei Akusta löytyisi dopingia, ei siinä mitään, mutta se uhkasakko niistä papereiden puuttumisesta hieman huolestutti.. Nikke kuitenkin totesi, etteivät he voisi antaa sakkoa, koska paikalla oli vain yksi eläinlääkäri, eikä kilpailun johtajaa, jolloin testaus ei olisi laillinen.

Eläinläkäri otti Akusta monta putkiloa verta, mutta virtsanäytettä hän ei halunnut. Yleensä he ottavat kuulemma molemmat, nyt kuitenkin pelkkä veri kelpasi. Tapahtumasta täytettiin alla olevassa kuvassa näkyvä kaavake joka jäi meille ihan hauskaksi muistoksi. Eläinlääkäri kertoi meidän saavan tiedon myöhemmin jos hevosen verestä löytyisi kiellettyjä aineita mutta ainakaan vielä tähän mennessä mitään ei ole kuulunut ;)


Saksassahan lähes kaikki kylmälinimentit lasketaan dopingiksi, joten kannattaa unohtaa ne astuessaan Saksan maalle ;) Myös suurin osa Arnikoista sisältää dopingia, joten kannattaa oikeasti olla tarkkana mitä aineita siellä käyttää!

Oletteko te koskaan joutuneet doping-testiin hevostenne kanssa?

5 kommenttia

 1. Enpä ole Suomessa testauskäytäntöön ratsastuspuolella törmännyt. Ehkä sitä voisi toteuttaa vähän enemmän täälläkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Toki se on aika työlästä, mutta uskon että se olisi sen väärti. Ihan muutamissa kansallisissa viime vuonna kai testattiin hevosia, Salossa ainakin jos en ihan väärin muista :)

   Poista
 2. Millos polle saapuu kotiin?

  VastaaPoista