lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ypäjä. Sunnuntai.

Ihan tylsä kirjoittaa tätä postausta kun en löydä mistään Akun sunnuntain videota. Juhan kuvaama video löytyy kuitenkin tämän linkin takaa ja mun rata löytyy kohdasta 1.32 jos haluatte sen sieltä läydä katsomassa.


Verkassa Aku tuntui ihan hyvältä. Edelleen se oli vähän turhan terävä suusta ja hetkittäin ei ottanut mun pidätteitä kunnolla läpi, mutta ei se ollenkaan huonolta tuntunut. Radalle lähtiessäni yritin saada saman rauhallisen rytmin kuin edellisenä päivänä ja rata alkoikin ihan hyvin. Ykköselle ja kakkoselle hyvät paikat, mutta silti heti kakkoselta tuli takajalkavirhe. Kolmoselle nypin aivan liian lähelle ja sarjalle mentiin taas yhdellä laukalla liikaa mutta siitä selvittiin virheittä.


Sarjan jälkeen Aku jäi ristilaukkaan ja en halunnut viedä sitä isommalle okserille huonossa tasapainossa, joten otin pidätteen kunnolla läpi ja tein voltin. Tässä vaiheessa halusin jatkaa rataa vain rauhassa ja tehdä sen "koulutusmielessä". Uusi lähestyminen okserille oli hyvä, mutta sieltä taas puomi. Kutoselle teimme radan parhaan hypyn mutta seuraavalle sarjalle Aku seisoi todella paljon vastaan. Päästiin sarja kuitenkin kunnialla läpi, mutta sen jälkeisen linjan hevonen oli pois jalkojen välistä ja jouduin tekemään taas yhden laukan liikaa ja jälleen puomi mukaan.


Tuloksena siis upeat 16 virhettä ja epäonnistunut olo. Miten se edellisen päivän hyvä rytmi voikaan vaihtua tollaiseen räveltämiseen? Ehkä yritin muuttaa taas liikaa, olisi pitänyt vain hieman malttaa ja muuten tehdä vain samalla tavalla kuin lauantainakin.. Helppo jaaritella ja selitellä - olisi pitänyt vain ratsastaa paremmin. Lisäksi tuo ohuempi kuolain aiheutti jälleen sen, että Aku jäi pomppimaan pidätteeseen ja ei tullut takajalkojen kanssa kunnolla siksi alle. Seuraavaan kisaan Hyvinkäälle päätin vaihtaa jälleen paksumman nivelen.

Taas sen siis sai huomata, että kun ton hevosen kanssa joutuu alitempoon, ei todellakaan seuraa mitään hyvää :D Onneksi kävin taas vähän siellä pohjalla niin pystyy taas nousemaan ja tekemään asiat jälleen paremmin!


Onneksi Aku näyttää sentään kuvissa hyvältä :D


Retu hyppäsi Haimihallissa metrin joka oli arvostelulla A20. Olin suunnitellut aika pienet tiet ja niistä pidin kiinni loppuun asti.

Verkassa Retu oli ehdottomasti parhaan tuntuinen kaikista viikonlopun päivistä. Se oli rela ja lähti toimimaan jopa laukassa hyvin. Radalle oli kiva lähteä kuuliaisella hevosella :) Sainkin tosi hienon radan yhtä hyppyä lukuun ottamatta tehtyä. Kaikki muut esteet hyvin kaarteista ulos kivassa temmossa, mutta yhdelle okserille jäin pitämään liikaa ja sieltä Retu otti mun virheestä puomin mukaansa. Tuloksena siis 4vp, mutta tosi tyytyväinen kuski ja heppa :) Aika olisi riittänyt helposti sijaan, mutta otetaan ne rusetit sitten ensi kerralla ;)

Retu hyppää seuraavan kerran varmaan Ypäjällä tai Laaksolla, riippuen vähän siitä miten itse pääsen kisoihin paikalle :)

Kaikki kuvat c. Aada Lätti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti