keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Blogiloma

Eipä ole tämän blogin historiassa koskaan ollut näin pitkää postaustaukoa! Muutenkin viime viikkoina postauksia on tullut vähemmän kuin normaalisti. Syynä yllättäen tähän pieneen blogilomaan on ollut työ - ja uusi sellainen. Tai, yritys jossa olen töissä pysyi ihan samana, mutta työtehtävä muuttui aika lailla. Uusi uuni on vaatinut todella paljon aikaa ja siinä samassa olen myös auttanut vielä entisen työtehtäväni parissa. Sitten kun tähän lisää päälle kaikki ratsastukset niin jostain oli pakko vaan ajanpuutteen takia luopua.

Treeneissä ovat kuitenkin olleet molemmat nelivuotiaat suokit, Hilda, Retu, Aku, Tuike, Kapsu sekä Joda :)


Sakellahan on ensi viikolla nelivuotiaiden laatuarvostelun karsinta, jaiks! Oltiin Saken kanssa tunnilla ma aamuna ja huomenna sekä ensi viikon maanantaina päästään Kikon tunnille. Näistä kuitenkin lisää myöhemmin ihan omassa postauksessa!

Hildaa ja Retua olen läpiratsastanut ja etenkin Retu on ollut ihan super! Sen kanssa ollaan työstetty myös melkein joka kerta puomeja ja jumppailtu laukkaa. Kapsu ja Joda ovat tehneet molemmat paljon suoristavia treenejä ja siirtymisiä. Niiden kanssa on vain tärkeää saada rento fiilis niin että ne molemmat tulevat tuelle rehellisesti ja antavat jättää itsensä ohjan ja pohkeen väliin.

Sitten itse postauksen "aiheeseen"! Eli KOULUKISOIHIN!! Käytiin Tuikkeen ja Akun kanssa pari viikkoa sitten koulukisoissa. Kyllä, luitte oikein!!

Kauden ekat tuuppailut on siis suoritettu ja vieläpä ihan kunnialla! Tuike oli verkassa ihan superhyvä vaikka edellisen päivän valmennuksessa poni heittäytyi todella kiireiseksi ja vaikeaksi. Siihen ei saanut koskea ollenkaan ja saatiinkin työstää sitä todella kauan erilaisilla volteilla ja ympyröillä ennen kuin se hyväksyi mitään apuja. Lopuksi saatiin onneksi tunnillakin hienoja pätkiä.. Mutta siis takaisin kisoihin! Verkassa kaikki meni siis kivasti, mutta heti kun poni jäi suorituksen ajaksi yksin maneesiin, jännittyi se aika lailla..

Kisat olivat siis Vihti DC:ssä, jossa verkka oli ulkona ja hetken aikaa radalla maneesissa. Radalle maneesiin jäätiin siis yksin. Sain kuin sainkin ponin onneksi ennen suorituksen alkua relaamaan vähän. Ohjelma oli onneksi suht helppo, nuorten hevosten ohjelmama jossa oli laukkaympyrät ja ravissa kolmikaarinen ja isot ympyrät sekä yksi keskiravi keventäen.

Radalla Tuike oli pätkittäin tosi hieno. Esimerkiksi keskiravi lähti mielettömän hienosti ja siitä tulikin 7. Samoin kiemura oli rytmikäs ja laukassa suorittettiin hyvät ympyrät. Kuitenkin se kokoaisuus jäi tuomareista hieman kiireiseksi ja tämän vuoksi pisteet jäivät piirun alle 60%. Muodosta olin kuitenkin tosi iloinen, se nimittäin säilyi koko ajan korrektina ja tasaisena :) Papereissa lukikin kannustavasti että kun kiireisyys jää pois, nousevat pisteet helposti :)

Sitten olikin Akun vuoro. Akun olin ilmoittanut Helppoon Aahan. Mitään ihmeellistä tässäkään ohjelmassa ei ollut ja siitä näette alla videon! Pisteet olivat karvan alle 64%, mutta olin Akuun tyytyväinen. Se liikkui kivalla draivilla ja sai hienoja kommentteja :) Mm. "lahjakas hevonen" lämmitti mieltä :) Lisäksi sain kivoja kommentteja omasta ratsastuksesta ja teistä. Se, mistä itse tiesin saavani noottia, oli se, että Aku olisi saanut liikkua hieman enemmän edelleen takaosansa päällä. Tätä nyt voi aina kehittää ja pitääkin, mutta on se jo paremmin takajaloillaan kuin aiemmin :)Ja nyt videon jälkeen älkää hirttäkö mua kun tukka ei oo nutturalla :D Unohdin kaikki hiusjutut kotiin ja vasta Akun kanssa tajusin kuinka se mun tukka taas roikkui ja sojotti miten sattuu.. Hups. Perus esteratsastaja :D

Seuraavaksi julkaisen jutun Thies Lutherin valmennuksesta jossa olin Akun kanssa. Tämän jälkeen vuorossa ovat Saken kuulumiset, Akun kuolainkokeilut ja blogin kautta saatujen tuotteiden esittely! Hurjasti siis juttuja jonossa, koitan vaan löytää ajan niiden kirjoittamiseen :)

14 kommenttia

 1. Koska aapo oikeen tulee? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, toivottavasti tiedän pian :)

   Poista
 2. Onko aapon ostalta mitään uutta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, papereita tehdään edelleen :P

   Poista
 3. Katsoinkin että Sakke on taas tulossa karsimaan Ypäjälle. :) meidän vuoro on tosin jo aamupäivällä (irtohypytys siis, askellajit puolenpäivän jälkeen). Hurjasti tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ajateltiin tulla vähän aiemmin paikan päälle, ehkä kerkeän nähdä askellajit ;) Samoin tsempit teille :)

   Poista
 4. Vautsi kuinka upeesti Aku meni ja sä ratsastit tosi nätisti ja eleettömästi! Et sä mikään esteratsastaja oo vaan koulukisoihin vaan enemmän, niin kiva oli katsella teitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kyllä ne esteet on enemmän mun juttu :) Mutta kiva että näytti hyvältä, niin se tuntuikin :)

   Poista
 5. Mitkäs luokat noi koululuokat oli? Hienosti menitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku helppo a ja helppo b :) Kiitti :)

   Poista
 6. Kylläpä Aku näytti tosi hyvältä! hyvin ratsastettu (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli se ihan hyvän tuntuinen vaikka ei olla aiemmin radalla oltu :)

   Poista
 7. Hienosti menee!:) Koska sulle tulee se uusi ponikaveri Aapo Saksasta? Innolla odotan mihin asti pääsette!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian .:) Ja niin mäkin!!

   Poista