maanantai 6. huhtikuuta 2015

Riders Inn

Makasin koko viime viikon kotona kuumeessa. Tämän vuoksi blogikin on ollut hieman hiljaisempi.. Keskiviikkona oli jo illalla parempi olo, samoin to aamuna mutta perjantaina olin taas vähän huonommassa jamassa. Olin siis ollut saikulla koko viikon, mutta torstaina menin lopulta töihin, koska meillä oli tärkeät kuvaukset. 10h työpäivän jälkeen se hyvä olo, joka mulla vielä to aamuna oli ollut, oli täysin tipotiessään..


Olin ilmoittanut Akun perjantaille Hyvinkään Riders Inn-kisoihin 110 ja 120-luokkiin. Soitinkin Akun mamille jo torstaina, etten tiedä pääsisinkö kisaamaan perjantaina ollenkaan. Päätettiin tehdä päätös vasta perjantaina aamulla, jos vaikka saisin yön aikana jotain supervoimia :D

Aamu tuli ja olo ei ollut mitenkään mahtava. Mietin aika kauan etten lähtisi kisoihin ollenkaan, mutta syötyäni olo parani sen verran että ilmoitin tulevani paikalle. Buranan voimalla mentiin ja ei ehkä ollut se fiksuin päätös hypätä kahta luokkaa mäin jälkeen päin.. Mutta tulipahan tehtyä.

Rata onneksi oli suht simppeli - mukavasti suhteutettuja ja muutama yksittäinen este. Pohja ja maneesi olivat upeat ja järjestelyt toimivat. Ainoa miinus oli minimaalisen pieni verkka, johon ajattelin meidän kisojen kaatuvan kokonaan. Aku on onneksi saanut niin paljon voimaa taakse ja on muutenkin paremmassa tasapainosaa ja pieni verkka ei yllättäen tuottanutkaan meille ongemia! Aku hyppäsi todella napakasti, mutta meinasi samalla karata vähän vinoksi vasemmalle. Sain kuitenkin etenkin pystyllä rajoitettua sitä hyvin vasemmalta ja se suoritui kivasti. Okserille tuli todella rentoja ja pyöreitä hyppyjä vaikka maneesin pohja vähän rullasikin alta lyhyen sivun kaarteessa.


Maneesilta lähdin kohti kisamaneesia jopa ennen kuin verkkavahti niin pyysi. Silti olin kisamaneesilla juuri oikeaan aikaan ja pääsin saman tien sisään! Eli jos joku on menossa kisoihin lähitulevaisuudessa niin lähtekää tarpeeksi aikaisin verkasta jotta kerkeätte starttiinne :) Matkaan kului kuitenkin ainakin viisi minuuttia ja loimet ja takitkin piti ehtiä riisua..

Olo oli 110-radalle mentäessä vähän hutera, mutta ei mikään mahdoton. Aloitin hyvässä laukassa ja sainkin tehtyä sarjalle asti aika hyvän radan. Sinne hidastin kyllä tempoa, mutta askel ei lyhentynyt tarpeeksi. Autoin äänellä Akun hidastamaan ja musta tuntui siltä että sille jäi ihan tarpeeksi tilaa, mutta silti sieltä tuli takapuomista virhe. Loppurata olikin hyvää tekemistä ja yhtään estettä ei menty nyppien, jee!!

 

120-luokkaa varten verkkasin aika rauhallisesti jotta omat voimat olisivat maksimissaan radalle mentäessä. Hypyissä Aku oli jälleen hirmu rento, mutta napakka ja sama meno jatkui myös radalla hevosen puolesta.

Rata oli sama kuin edellisessä luokassa, joten tiesin että ekat välit olivat meillä hyvät samoilla askeleilla kuin edellisessäkin luokassa. 6-7 välistä halusin jättää yhden laukan pois, jotta rytmi säilyisi paremmin ja sarjalle päätin mennä vielä pienemmin sisään. Muuten kaiken voisi tehdä samalla tavalla.

1 ja 2 olivat jälleen oikein hyvät. Kakkosen jälkeen Aku ei kuitenkaan jatkanut tarpeeksi hyvin suoraan jalkojen välissä ja jäi ristilaukkaan. Vaihto kuitenkin tuli, mutta olin itse sen verran pihalla, että otin liikaa vaihdossa tukea suusta ja jouduin jarruttamaan askeleen kolmoselle. Sieltä sitten ihan turha puomi ja loppurata nätisti nollana. Sarjalle pääsin nyt paremmin, mutta edelleen tein siihen 6-7 väliin kahdeksan laukkaa. Ei se huono vaihtoehto ollut, mutta mun täytyy oppia pysymään noissa päätöksissäni paremmin!


Kun katson videoita huomaan ettei Aku ole kaarteista ulos aina kovin suora. Se jää vähän asettuneeksi ulos ja tulee takaosa edellä kaarteista ulos mikä ei ole hyvä juttu. Lisäksi esim. 7 esteeltä näkee hyvin kuinka se ei ole jalkojen välissä hypyssä tai sen jälkeen, vaan se kaatuu saman tien sisään. Näitä juttuja täytyy nyt ehdottomasti treenata, maneesikaudella esteet tulevat niin nopeasti vastaan ettei tuollaisiin virheisiin ole varaa pienemmissä halleissa.

Huomasitteko muuten eroja Ypäjän ja Hyvinkään ratojen välillä? Mulla oli nyt Hyvinkäällä jälleen Akun vanha, paksumpi nivel ja kyllä se vaan on parempi sillä! Ei mitään vastaan kiskomista ja sain paremman tuen kohti suuta. Täytyy nyt jatkaa sillä kunnes saan uuden kuolaimen kokeiltua joka juuri saapui postista! Se, mikä se on, jääköön vielä arvoitukseksi ;)

Ensi viikonloppuna osallistumme Akun kanssa Thiess Lutherin valmennukseen Peikillä. Toivottavasti saadaan sieltä hyviä vinkkejä näihinkin ongelmiin :) Thiess on valmentajana hyvin saman tyyppinen kuin Nikke. Itseasiassa Laura ja Nikke käyvät molemmat Thiessin luona aina välillä hyppäämässä, joten eiköhän neuvot ole aika samasta puusta veistettyjä ;)


17 kommenttia

 1. hyvät radat! Ja vitsit kun ratsastat niin siististi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Treeni on tehny tehtävänsä ;)

   Poista
 2. Maksatko sä itse kisat ja valkut akulla ja muilla hepoilla? :)

  VastaaPoista
 3. onko aapo jo saapunut suomeen? Jos ei niin milloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole :( Papereissa kestää ja kestää, toivottavasti tulee pian!!

   Poista
  2. voii :( toivottavasti saat paperit kuntoon!!

   Poista
 4. Kuka nää kisat tuolla Riders Innissa järjestää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallin omistajat järjestävät kilpailut :)

   Poista
 5. Milloin tulee postaus Ypäjän sunnuntaista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantain raportin julkaisin juuri ja su tulee tällä viikolla vielä :)

   Poista
 6. Mäkin ihmettelin mihin katos Ypäjän loput radat kun nyt jo tuli näistä kisoista postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa :) Tuosta Hyvinkäästä tein postauksen vain saman tien ettei jäisi kaikki niin viiveelle :)

   Poista
 7. Oli kyllä siistit radat, eikä tuo ajoittainen vinous mun mielestä mitenkään pahimmasta päästä ollut. Kohta pääsee kuitenkin jo ulos! Jännityksellä odotan kuolainraporttia, asia kun on ollut meilläkin sen verran ajankohtainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kyllä päästä ulos :) Tosin, mä oon päässy hyppäämään isoissa maneeseissa, joten ihan hyvin asiat sinänsä on ;) Kuolaimista juttua heti kun kisapostaukset on ulkona!!

   Poista
 8. mikä oot koulutukseltasi ja minkätyyppistä työtä teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tradenomi ja assistentti koulutukseltani ja teen töitä muodin parissa :)

   Poista