sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Testailuja ft. Just Dressage

Sain Just Dressagelta testiin Premier Equinen kylmäyssuojat, joista olin itseasiassa jo jonkin aikaa haaveillut. Viikonlopun yli, tai useamman päivän kestävissä kisoissa kun usein ei ole vaihtoehtoa kylmätä hevosen jalkoja pakkasesta tulevilla suojilla tai letkuttamalla. Toki nämä on ihan loistava tuote myös kotitreenissä, mutta erityisesti kisoissa nämä tulevat olemaan suureksi avuksi!


Pakastimeen laitettavien kylmäyssuojien perusteella ajattelin näidenkin olevan todella paksut suojat, vaikka Just Dressagen Matilda jo niitä hyvin mutoilluksi ennakkoon kehuikin. Avatessani paketin sain kuitenkin ilokseni huomata, kuinka värässä olin.Niin kuin alla olevasta kuvasta näkyy, suojat ovat todella ohuet. Ne helpottavat siis huomattavasti niiden kästtelyä ja uskon, että ne muotoutuvat jalkaan paremmin kuin jäiset ja koppuraiset kylmäsuojat.


Vedellä aktivoituvat kiteet ovat muuten näiden suojien salaisuus! Kylmä vesi aktivoi kiteet jotka muuttuvat geeliksi suojien sisällä, kun upotat suojat kylmään veteen noin tuntia ennen niiden käyttöä. Laitoin suojat tänään kuitenkin ohjeen mukaisesti kylmään veteen 24h ennen ensimmäistä käyttökertaa. Katsotaan ovatko ne paisuneet huomenna kun menen tallille! Jotenkin oletan, että ne vähän paksuuntuisivat, mutta saa nähdä! Onko jollain teistä kokemusta näistä suojista?

suojat pitää upottaa veteen ihan kokonaan, tässä ämpäri vasta puolillaan vettä :)

Huomenna pääsen siis testaamaan suojat ihan ekaa kertaa! Otan vähän lisää kuvia ja kerron käyttökokemukset heti huomenissa :) Suojat ovat muuten aika hyvän hintaiset, vain 64,90€. Itse sain testiin M-kokoiset suojat, jotka on tarkoitettu 150-167cm korkeille hevosille. Akuhan on hieman korkeampi, mutta tuo koko menee sitten myös noille mun muille hepoille ja etenkin Aapolle sitten joskus :)

Ps. Aapon paperit ovat jo aika hyvässä vaiheessa Saksassa :) 


6 kommenttia

 1. Yksiä vedellä aktivoitavia kylmäyssuojia olen kokeillut ja ne olivat kyllä yhtä tyhjän kanssa. Mielenkiinnolla odotan testiä! Ja toivottavasti Aapo pääsee pian kotiin =)

  VastaaPoista
 2. Mä myös kokeilin pari päivää sitten tallikaverin vedellä aktivoitavia kylmäyssuojia, ja ei niistä ollut iloa kuin muutaman minuutin. Jos näissäkin olisi merkillä eroa toimivuudessa, toivottavasti teillä nämä toimii!

  VastaaPoista
 3. Onko näistä ollut hyötyä? :)

  Googletin kyseiset suojat ja löysin blogiisi. Minulla on poni, jolla on vamma jalassa ja siksi haluaisin kylmätä jalat aina treenin jälkeen. Tallillamme on kyllä vedellä mahdollisuus kylmätä, mutta ajattelin että nää olis luontoystävällisemmätkin ja tallinomistajakin tykkäis varmaan enemmän jos käyttäisin näitä.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saat kasteltua jalat hyvin ennen kylmäystä niin suosittelen :) Ovat mulla usein käytössä ja tykkään kyllä!

   Poista