lauantai 5. syyskuuta 2015

Ypäjä. Day 2. Vesihirviö ja muuta mukavaa!

Aloitetaan tokan päivän kertaus Sakesta. Nuorukaiselle olisi ollut tarjolla helppo c koulupuolelta, mutta mielestäni neljä päivää peräkkäin ohjelmaa on nelivuotiaalle liikaa. Emme siis olleet ilmoittaneet Sakkea mihinkään luokkaan vaan päätimme antaa sille relan maastopäivän. Sakella on myös lavat olleet tosi jumissa joten päätettiin vähä koittaa irrottaa niitä isolla laukalla maastossa.

c. Rauhalan talli

Maastossa käytimme tietenkin hyödyksi veden. Koska meillä ei kotona oikein ole mitään helppoa veteen tutustumis paikkaa, päätimme viedä Saken tutustumaan Ypäjän pieneen veteen. Sakke meni veteen toisen hevosen perässä heti tosi rohkeasti ja yksin heti seuraavalla kerralla :) Kun päästiin käynnissä vesi helposti, tultiin ravissa pari kertaa läpi. Sakke meni oikein hyvin koko ajan ja päätettiin tulla vielä laukassakin. Laukassa Sakke päätti sitten että siitä vedestä pitää hypätä yli eikä laukata, joten mentiin ihan mega isolla loikalla rannalta keskelle vettä ja sieltä taas hypyllä rannalle :D Eli innarina koko vesi :D Noh, ainakin Sakke oli rohkea :)

c. Rauhalan talli

c. Rauhalan talli

Vesileikkien jälkeen laukattiin ja käveltiin polkuja pitkin, Sakke tykkäsi kyllä kovasti. Ypäjällä on vaan niin mielettömät maastot (enkä varmaan ole edes käynyt missään parhailla paikoilla) että ne täytyy aina tilaisuuden tullen kyllä hyödyntää!

c. Rauhalan talli

Saken jälkeen Kapsu pääsi kouluradalle. Luokkana oli nyt helppo b3. Verkkaan mennessäni huomasin että alaturpis oli jäänyt tytöiltä talliin ja jouduin lähettämään tytöt kiireen vilkkaa hakemaan sitä. Koska olin varannut verkkaan tosi vähän aikaa, sain alaturpiksen vasta juuri ennen kuin pääsin radalle. Kapsu vähän stressaantui tästä, mutta sen verran se aukoi suuta, etten halunnut jättää sitä kuitenkaan laittamatta. Radalla Kapsu sitten heitti heti alkutervehdyksen jälkeen kielen väärälle puolelle kuolainta ja olikin koko radan aivan yliherkkä edestä ja hidas jalalle. Sen mukaan mitä vain pystyin ratsastamaan niin koitin ratsastaa, mutta etenkin laukassa oli paljon hankaluuksia.. Mitään rikkoja ei kuitenkaan tullut ja sain prosentteja hieman yli 60. Kapsu olisi voinut mennä paljon paremmin mutta näin käy aina välillä. Se on sen verran herkkä kaveri, että tuollaiset viime hetken muutokset eivät vain sovi sille. Olisi saattanut olla parempi ratkaisu mennä ilman, mutta näin nyt tälä kertaa.

c. Rauhalan talli

c. Rauhalan talli

Kapsu piti sitten muutaman tunnin lepoa ja välissä se pestiin ja loimitettiin hyvin. Päivän toinen rupeama oli 80cm, eli Kapsun elämän toinen estekisa :) Rata oli kyllä Kapsulle tosi haastava, oli paljon erikoisesteitä ja kaarevia linjoja. Kapsua on vielä vähän vaikea kääntää esteillä, joten nuo kaarevat linjat ovat meille haastavia.

c. Rauhalan talli

Verkassa sain kuitenkin hepan kanssa hyvän fiiliksen ja päästiin radalle tosi hyvällä mielellä :) Perusrata olikin itseasiassa tosi hyvä ja olin niin ylpeä Kapsusta kun se hyppäsi kaikki pelottavat esteet ja vielä puhtaasti! Toisessa vaiheessa Kapsu hyppäsi vähän läpi ekasta pystystä vähän syyttä ja seuraavalle okserille en oikein löytänyt sopivaa paikkaa ja sieltäkin tuli puomi. Tulos siis 0/8 ja TAAS eka ei sijoittunut :D Toinen 0/8 oli hivenen nopeampi.. Kapsuun olin kyllä niin tyytyväinen, se teki hommansa paljon odotettua paremmin :)

c. Rauhalan talli

c. Rauhalan talli

c. Rauhalan talli

Sitten olikin vuorossa Rekkuboy. Päätin hypätä Retulla verkkaluokan ennen mestaruuksia. Halusin meille molemmille hyvän mielen ja se kyllä saatiin! Verkassa Retu toimi ihan superisti ja radalla sama vire jatkui :) Arvostelu oli A20 ja olin päättänyt ratsastaa rauhassa mutta melko pienillä teillä. Retu teki tosi hienon ja relan radan, itse tein ainoastaan yhden pienen lähestymisvirheen sarjalle. Jouduin vähän levittämään sitä sitten sarjavälissä mutta puomit onneksi pysyivät ylhäällä :) Lopputuloksissa olin toka, jee!! Kaikki meni siis ihan nappiin ajatellen mestaruuden ekaa osakilpailua :)

c. Rauhalan talli

c. Rauhalan talli

Illalla vielä kävellytettiin kaikki hevoset ja hierottiin Retuun Arnikat ja venytettiin Sakke. Taas oli päivä pulkassa ja saikin alkaa jännittämään Saken askellajeja ja Retun mestaruutta :)

c. Rauhalan talli

Lauantaina vuorossa on siis Saken askellajit, Tuikkeen esteosuus, Kapsun esterata 80cm ja Retun eka osa mestaruudesta :)

c. Rauhalan talli

3 kommenttia

 1. onpas toi vesi kuivunu! :D joskus sitä oli justiinan mahaan asti ja se ylitys oli paljon leveämpi :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on aina vuodenajasta riippuen korkeella/matalalla :)

   Poista
 2. No sulla ainakin riittää hommaa :D
  Onnea ja mestystä kaikien kanssa!

  VastaaPoista