maanantai 21. syyskuuta 2015

Amateur Tour ja arvonta

Amateur Tour, täältä tullaan!

Joku saattoikin jo Instagramista huomata, että vaikeuksista huolimatta kvaalasin AT-Tourille! Lauantaina vuorossa olleet semifinaalit eivät todellakaan sujuneet ihan odotetulla tavalla. Hyppäsin Retulla 100cm, vaikka alunperin luokkana piti olla 110cm ja ratsuna Aku. Koska Aku ei ole nyt ollut hyppytreenissä normaalisti, vaihdoin ratsuksi jo aiemmin Retun ja päätin lähteä tavoittelemaan sen kanssa kvaalitulosta.

100cm kuulosti omissa korvissani meille hyvältä tasolta. Retu on kuitenkin mennyt jo sitä 110-tasoakin varmasti ja areenalle on hyvä vähän tiputtaa korkeutta - siellä kun on niin paljon katsottavaa ja mietittävää. Suurinosa tämän kauden luokistakin on mennyt metrissä nollana, joten siellä meillä on ihan oikeasti mahdollisuus myös taistella voitosta. Semifinaaleissa tulos oli kuitenkin kauden pohjanoteeraus. Tuloksena ensimmäisestä vaiheesta oli 8vp, molemmat pudotuksista kertyneitä virhepisteitä. Vaikka Retu tuntui verkassa oikein hyvältä, oli se radalla hirmu huolimaton. Itse sain sen tuotua hyviin paikkoihin ja mielestäni rytmikin oli kunnossa. Videolta suoritus näytti myös siistiltä ja juuri siltä miltä se tuntui - ihan hyvältä, hypyissä se voima vaan katosi.

Retu Kuninkaallisissa - metrikymppi ei tuntunu missään :D

Ensimmäinen virhe tuli heti kakkoselta, jossa puomi kolahti alas etujaloilla. Myös kolmonen kolahti ja nelonen kolisi myös alas. Vitonen, kutonen ja seiska sentään päästiin yli ilman kolinoita, mutta sarjan b-osa kolisi jälleen. Loppuradasta käänsin selkeästi pienempiä teitä aikaa säästääkseni, jotta sijoitus olisi AT-Touria ajatellen mahdollisimman korkealla.

Sijoitus riitti lopulta AT-Tourin kvaalipaikkaan ja ennen HIHSiä Retu saa ottaa kevyemmin. Se terävin napakkuus hypystä puuttui nyt aivan täysin vaikka hypyt olivat suoria. Retu on tehnyt kuitenkin nyt monta kisaviikonloppua putkeen, joten huilia se kyllä kaipaa. Tämä oli myös eka hypätty kerta hallissa sitten viime kevään, joten sekin tietysti saattoi olla osasyynä tarmottomiin hyppyihin. Retu on poikkeuksetta aina hypännyt ekan hallikisan huonosti, joten toivotaan parempaa onnea HIHSiin :)

Ennen HIHSiä teen yhteistyötä Jessica Timgrenin kanssa. Hän on Porsche Horse Shown yhteistyöblogga ja auttaa minua Amateur Tourille valmistautumisessa. Jessica pitää mulle mm. valmennuksen ennen Horse Showta sekä auttaa itse kilpailuissa! Lisäksi hän antaa neuvoja viimeisten viikkojen valmisteluihin ja treeneihin, aivan huippua!

Porsche Horse Show haluaa Jessican kanssa tarjota myös yhdelle lukijalle mahdollisuuden päästä mukaan valmennukseen. Osallistu siis kilpailuun jättämällä kommentti Jessican blogin kommenttiboxiin viimeistään 25.9.2015 klo 21.00 mennessä. Kerro kommentissasi, mikä on sinun paras Horse Show muistosi ja miksi juuri sinun pitäisi päästä mukaan valmennukseen. Kilpailuun voit osallistua myös Instagrammissa tägäämällä Jessican (@jmtimgren) jakamaasi kuvaan, jossa kerrot parhaan HIHS muistosi ja miksi juuri sinun pitäisi voittaa valmennuspaikka 25.9.2015 mennessä.

Voittajan valitsee Porsche Horse Shown tiimi. He keräävät osallistuneiden joukosta 5 parasta muistoa ja perustelua joiden kesken järjestetään äänestys Hippolan facebookissa, missä kuka tahansa voi äänestää omaa suosikkiaan 28.9-1.10 välisenä aikana. Eniten ääniä saanut henkilö voittaa itselleen valmennustunnin.

Voittaja julkistetaan 2.10.2015 ja hän pääsee omalla hevosellaan osallistumaan minun kanssa samalle valmennustunnille! Valmennustunti pidetään viikolla 41.

Retu kampaajalla juuri ennen h-hetkeä Ypäjällä

*Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Helsinki International Horse Shown kanssa.*


12 kommenttia

 1. Miten tuo kvaalipaikka oikein meni tuolla eli kuinka monta pääsi itse HIHSiin per luokka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki jatkoon päässeet näkyy hihsin sivuilta. Ainakin kympissä oli niin vähän kvaalanneita että osa niistä paikoita on varmaan jaettu muihin kategorioihin. Joten en osaa sanoa, mutta varmaan ainakin se 25?

   Poista
 2. Vitsi olis kiva osallistua tohon kilapiluun mutta ollaan niin eritasoisia. :/ Onnea teille kuitenki Horse show paikasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasolla ei ole mitään väliä, kuka tahansa jolla on hevonen voi osallistua arvontaan :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Paljon Onnea - niin HIHS-paikasta kuin tuosta yhteistyömahdollisuudesta! :)
  Tulen kuvaamaan HIHSiin joten siellä nähdään. Enää 29 päivää :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä yhteistyö tuo mukavaa nostetta HIHSiin, toivottavasti saadaan siitä teille lukijoillekkin paljon irti!

   Poista
 4. Minkä korkunen Aapo on? Entä sä? :D Oot kyl niin näppärän kokosen näkönen kun voit mennä poneilla ja hepoilla ja plussana vielä et osaat ratsastaakkin tosi hyvin - useinmiten kun ne jotka pääsee poneilla menee on nuoria lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aapo on varmaan n.163-165. Ja mä taas oon 158 :D Ja poneille oon just passelin kokonen, niillä on tullut myös mentyä paljon :)

   Poista
 5. Selvennätkö tyhmälle. Katoin noita AT sääntöjä ku siellä luki että semien 23 parasta pääsee jatkoon nii mites ku siun sijoitus jäi sinne häntäpäähän tuossa metrin luokassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kaikki siinä luokassahan eivät kilpailleet AT-tour paikasta. Käsittääkseni joitain paikkoja jäi muista luokista myös käyttämättä ja siksi muista luokista pääsi enemmän ratsukoita mukaan. Kannattaa kysellä Horse Shown AT-vastaavalta tarkempaa tietoa, hän varmasti osaa kertoa kaiken :)

   Poista
  2. Ah niimpä tietenkin! Kiitos tästä :)

   Poista