maanantai 14. syyskuuta 2015

Tuomarinkylä 23.8

Hilda ja Retu pääsivät hyppäämään Tuomarinkylään kansallista suokkiluokkaa useampi viikko sitten. Hilda hyppäsi alle 90cm verkkaluokan ja Retu hyppäsi metrin perään vielä avoimen 110cm kunkkareita valmistelevana luokkana.

Hilda oli tuntunut edellisellä viikolla treeneissä ihan hyvältä. Tein sen kanssa kotona muutamia vinohyppyjä ja treenasin pystyjä - ne kun ovat viime aikoina kolahdelleet alas useammin kuin okserit. Kisoissa poni oli verkassa oma itsensä. Se hyppäsi tarkasti ja oli tosi rento.

90cm radalla meillä oli hieman harvinaisempi arvostelu, nimittäin ihanneaika! Tarkoituksena oli siis päästä ratamestarin asettamaan ihanneaikaan. Todellakin helpommin sanottu kuin tehty! Etenkin ponilla. Itse teinkin päätöksen mennä yhden esteen edestä hieman lyhyemmän tien jotta aikaa ei kuluisi liikaa. Tämä oli loppujen lopuksi kuitenkin virheellinen valinta sillä alitin ihanneajan melkein 3 sekunnilla! Oma aikani oli sen verran kuitenkin lähellä oikeaa että sijoituimme nollaradallamme lopulta kuitenkin luokassa neljänsiksi :)

c. Suvililja

Ysikympin jälkeen verkkasin Hildaa vain vähän suokkien Prix de Hipposta varten. Rata oli sen verran massiivinen että mietin miten Hildan mahtaa käydä mutta upeasti se taas tsemppasi koko radan! Harmittavat ja hieman turhat virheet tulivat sarjan a-osalta jonne en saanut jätettyä tarpeeksi tilaa ja viimeinen askel meni liian kiireiseksi ja puomi kolisi alas. Sarjalta jatkettiin linja punaiselle lankulle, jossa poni Antin sanoin "lopetti hyppäämisen kesken" ja otti sieltä takajalka virheen. Luulen, että poni hahmotti esteen vähän huonosti - se oli rakennettu kohti rojukasoja ja lähes jokainen hevonen tiputti sen. Tämän jälkeen poni hyppäsikin jo niin paljon että kyydissä oli taas pysymistä :D

c. Suvililja

Retu taas teki tässä luokassa tosi varman nollan. Verkassa se oli ihan äärettömän vino ja radallakin se jäi muutamalla okserilla aivan liian vinoksi. Pääsin sen kanssa kuitenkin hyviin paikkoihin ja se hyppäsi helposti kaikki tehtävät. Uusinnassa ratsastin ihan tosissaan voitosta mutta viimeiselle linjalle Retu ei kääntynytkään ihan niin hyvin kuin yleensä. Menetin siellä kallista aikaa ja hävisin Sennille niukasti voitosta. Toka sija tottakai lämmitti mieltä mutta voitto olisi ollut kuitenkin voitto ;)

Seuraavaa luokkaa jouduttiin odottamaan yli tunti, mutta starttasin Retun kanssa onneksi heti alussa ja odotteluaika ei venynyt ihan hirveäksi. Verkassa Retu oli nyt paljon suorempi. Se oli mielettömän rento ja teki tosi upeita hyppyjä. Ja kerrankin se sama fiilis jatkui myös radalle! Ykköselle hyvä paikka ja hieno hyppy. Kakkoselle jouduin avaamaan askelta vähän turhan paljon kaarteesta ja saatiin sieltä takajalka virhe, kolmonen, nelonen, vitonen ja kutonen aivan superisti. Fiilis oli sairaan hyvä! Vika linja oli pysty-okseri 18m varustettuna. Jäin laukkaamaan kaarteesta ulos liian vähän ja vaikka pääsin seiskasta ihan hyvin yli, ei mulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa isosti neljällä okserille ja ottaa sieltä puomi. Mutta ne kaksi puomia on mun puomeja ja mä tiedän että pystyn jättämään ne pois kun keskityn itse vielä tarkemmin ja maltan jatkaa kaarteista ulos. Olin paljon tyytyväisempi siihen kympin rataan kuin metriin, Retu oli niin paljon suorempi ja paremmin "mun kanssa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti