torstai 3. syyskuuta 2015

Ypäjä. Day 1. Ensimmäiset ei sijoittuneet

Noniin. Ensimmäinen Ypäjä päivä on paketissa. Aamulla lähdettiin Kapsun kanssa matkaan jo klo 5.30 ja herätyskello soi siis jo ennen klo 4. Kun kamat ja heppa olivat autossa suuntasimme traikun kohti Ypäjä cityä.Ypäjälle saavuimme jo ennen kahdeksaa ja mun eka luokka Kapsun kanssa oli heti klo 9 jälkeen. Kerkesimme hyvin purkaa Kapsun tavarat ja käydä näyttämässä passin kansliassa. Tämän jälkeen laitoimme hevosen valmiiksi tallissa ja suuntasimme metsän kautta verkkailemaan.Kapsu oli verkassa tosi hyvä. Se taipui ja asettui hyvin, teki kivoja nostoja ja ihan super pysähdyksiä. Verkkasin vain n. 10minuuttia ja kävelin paljon välissä. Radalle pääsin tauon jälkeen ekana ja kerkesin hetken työstämään Kapsua ennen radan alkua. Tein ravissa kulmia ja muutaman voltin, jotta Kapsu kääntyi kunnolla ulkojalasta ja taipui vaikka sitä hieman jänskättikin.Rata meni raviosuuden puolesta oikein hyvin, paperissa oli paljon 6,5 ja muutama 7. Laukassa Kapsu hieman levähti ekaan nostoon ja kaatui sisäjalkaa vasten ympyrälle, mutta teki hienosti lävistäjän. Vasemman laukan nosto oli paljon parempi ja siirtyminen käyntiin ok. Se mikä radassa mättäsi ja pahasti, olivat pysähdykset. Kapsu seisoi verkassa kaikki pysähdykset kuin tatti ja aivan tasan, mutta radalla se ei seissyt hetkeäkään paikallaan. Höh. Siinä meni liian monta arvokasta pistettä ja lopulta olinkin ensimmäinen ei sijoittunut koko luokassa!


Tämän jälkeen Kapsu pääsi talliin ja sai eteensä päiväruoat. Otin itse tässä välissä minipäikkärit jonka jälkeen Sakke saapuikin jo toisella kopilla paikan päälle. Letitin hepsukan nopeasti ja sen jälkeen reippaasti suuntasin jo 4-vuotiaiden ryhmäratsastusluokkaan. Tässä kilpailumuodossa radalla on kolme hevosta kerrallaan ja kaikki suorittavat ns. possujunassa  kaikki ennaltamäärätyt tehtävät. Hevosen askellajit, kuuliaisuus ja yhteistyöhalukkuus arvostellaan.


Verkkasin Sakkea n. 15min ja se tuntui ihan ookoolta. Se olisi saanut olla tasaisempi edestä ja jäädä paremmin tuelle, mutta se liikkui muuten aika rytmikkäästi ja suorana.Radalla olimme kolmikon eka ratsukko ja se tuotti meille kaikille kyllä päänvaivaa. Toisena oli pieni hevonen joka liikkui paljon isommassa temmossa kuin me ja vikana olleella hevosella oli taas mielettömän iso laukka. Suurimmat ongelmat tulivat esiin laukassa kun takanatulijat pyysivät mua oikaisemaan yms. Mietin sen jälkeen vain sitä kuinka ne muut eivät mahtuneet mun taakse ja kuinka ne tulisivat kohta ohi.. Sekaannuin lopulta itse niin paljon, että lähdin tekemään diagonaalia kun olisi pitänyt mennä suoraan. En sitten esittänyt toista keskilaukkaa ollenkaan vaan kurvasin vain takaisin omalle paikalle ja jatkoin loppuun.


Olin menossa kysymään tuomareilta jatkoa ajatellen vinkkejä tällaisiin tilanteisiin, mutta he olivat harmikseni jo ehtineet lähteä. Olisin mielelläni kuullut, olisiko ollut väärin jos olisin vain tehnyt ympyrän ja jatkanut muiden perässä ja tehnyt sen keskilaukan tai olisivatko takana olleet tehdä ylimääräisen ympyrän.. Papereissa se väärinratsastus ei näkynyt mitenkään, mutta olisi se ollut ihan kiva esittää se parempikin keskilaukka.


Sakke sai lopulta 73,3% ja sijan 6. Harmillisesti vain 5 sjoittui, mutta pääasia oli se, että sain kommentteja lauantain askellajikokeeseen. Tuomarit olivat tyytyväisiä raviin, mutta laukkaan he toivoivat lisää voimaa ja aktiivisuutta. Käynti oli tänään jopa ihan hyvä, siitä olin iloinen :)

Huomenna vuorossa on Kapsun B3 ja 80cm, Retun 100cm ja Kermavaahdon esitys. Nyt unta palloon ja huomiseen :)

2 kommenttia

  1. Miten sä näät tuolta kypärän alta mitään? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. xDxD Niimpä muuten. Mut hirmu kivannäköstä menoa teillä ! :)

      Poista