torstai 17. syyskuuta 2015

Testissä Back on Trackin niskasuoja

Hallelujah ja kiitos Back on Track Suomi!

Tässä postauksessa sivusin ohimennen BoT:lta saatua niskasuojaa. Mietin silloin, oliko sen ensimmäisen käyttökerran aikana koetut ratsastukselliset huomattavat edistysaskeleet Aapon kanssa sattumaa vai tämän huikean tuotteen ansiota. Nyt jo hyvän aikaa tuotetta testanneena voin kertoa, että tämä tuote on ihan oikeasti ihmeellinen ja todella toimii. Tai no, kuka nyt koskaan voi sanoa että mikä on sattumaa ja mikä ei, mutta ainakin tämän tuotteen kanssa tähdet todella ovat olleet sitten kohdillaan..


Sain tämän tuotteen testiin siis jo viisi viikkoa sitten, mutta tästä ajasta Aapo on ollut yli kolme viikkoa lomalla. Lähtökohta oli siis se, että otin Back on Trackin tyyppeihin yhteyttä ja kysyin, olisiko heillä mahdollisesti suitsien niskaremmiin jotain padia. Aapolla hankautui niskasta karvat helposti irti ja muutenkin sen niska oli ratsastuksessa kovin jäykkä, joten ajattelin että niskahihna saattaa olla aika paineisen tuntuinen. Sainkin heiltä vastauksen että tuollainen niskasuoja löytyisi ja että se kolahtaisi postiluukusta pikimiten. Huippua!

niskasuoja on sen verran muhkea, että laskin itse poskiremmejä reiällä alas

Kun sain niskasuojan postissa kotiin muutama päivä myöhemmin, raahasin sen saman tien tallille ja laitoin sen suitsiin kiinni. Aapohan ei tuohon päivään mennessä ollut osoittanut minkäänlaista merkkiäkään niskan rentoutumisen ja peräänannon suhteen. Liinassa se liikkui kyllä apuohjilla pyöreänä, mutta ratsastuksessa se liikkui vain pitkällä kaulalla. Tuona päivänä, kun meillä oli niskasuoja käytössä tapahtui kuitenkin jotain aivan ennenkuulumatonta.

Olin alkuverkannut Aapon ja jäin työstämään sitä kevyessä ravissa ympyrälle ideana saada se hyvin sisäjalan ympäri ja jopa vähän väistmään sitä. Sitten yhtäkkiä, naps vaan, hän tuli tuelle ja liikkui sen jälkeen molemmat suunnat aivan pyöreänä kohti tuntumaa.. Seuraavalla ratsastuskerralla se aloitti taas ihan pyöreänä ja kulki ihan oikein päin myös laukassa. Olin ihan ällikällä lyöty.

Ja joka kerta tämän jälkeen se on liikkunut ihanan rennosti ja tosi kivasti tuella, niin sileällä kuin esteillä. Paitsi eilen. Olin ottanut suojan irti pesua varten, koska halusin putsata sen kunnolla hikoilujen jälkeen. En edes ajatellut että sen pois ottaminen aiheuttaisi noin ison muutoksen hevosessa. Ilman suojaa Aapo oli paljon jäykempi niskastaan ja ei asettunut yhtään niin hyvin vasemmalle kuin aiemmin. Vaikka se liikkui ihan oikein päin, ei se silti ollut läheskään niin hyvä ratsastaa kuin muina päivinä.


Tänään laitan sen taas paikoilleen, saa nähdä miten käy ;) Ja uskon kyllä että nämä kaikki asiat ovat myös ihmisen omasta psyykkeestä kiinni, mutta niin kuin aiemmin jo totesin, ovat tähdet ja psyykkeet ja kaikki muut asiahaarat saaneet olla aika hyvin kohdillaan kun näin perusteellisesti on asioita tapahtunut juuri noina hetkinä niin hyvässä kuin pahassa..

Back on Trackin porukka ei ollut yhtään ihmeissään mun kokemuksista - he ovat kuulemma kuulleet näitä tarinoita paljon. Jos tämä kaikki Aapon liikkumisen paranenminen oli tuon niskasuojan ansiota, joka muuten maksaa 31e, niin olipas aika upea juttu. Toki kun se edistää verenkiertoa welltex-kankaan vuoksi ja peittää sekä atlas- että axisnikaman ja ylettyy pidemmälle kaulanikamiin, edesauttaa se niska-alueen renoutumista huomattavasti.

Nyt jatketaan siis vaan tuon suojan käyttöä ja koitetaan seuraavaksi löytää herrale uusi satula. Kaverin säkä ei mahdu hypyissä oikein mihinkään satulaan ja karvat meinaavat sieltäkin lähteä livohkaan. Tänään suuntaan siis satula.comiin ja otan lastillisen satuloita testiin!

Loppuun vielä lyhyt video Aaposta ja sen liikkeestä padin kanssa :)*yhteistyössä Back on Trackin kanssa*

10 kommenttia

 1. Tätä postausta on odotettu! :) Mä oon miettinyt juuri tätä niskasuojaa mun hevoselle, sillä on helposti jumeja niskassa/kaularangassa ja se helposti jännittyy ratsastaessa niskastaan jos en saa sitä heti ratsastettua pyöreäksi. Nyt on kyllä oikeasti pakko mennä ostamaan tällainen meillekin testiin, kun ei ole hinnalla pilattu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt ehdottomasti kaupoille ja tämä kotiin mukaan! Aivan ehdottomasti testin arvoinen! :)

   Poista
 2. saitko ton ilmaseks?

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aika hyvältä kokemukselta! Voi vitsi, tekisi mieli kokeilla tätä vuokrahevoselleni.

  VastaaPoista
 4. Hitto kun Aapolla on mageen näköset askeleet! Komea nuori mies :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on hirmu kevyt liike :) Toivottavasti se komistuu vielä lisää iän myötä ;)

   Poista
 5. Osaatko sanoa mahtuuko tää micklemien muotoiltuun niskapantaan joka on siis aika leveä? Moni lampaankarva ei mahdu edes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Nuo tarrat ovat melko pitkät, joten saattaisi hyvin mahtua. Voin mitata leveyden ja laittaa sinulle infoa :)

   Poista
 6. Osaatko sanoa, mihin tuon tuotteen vaikutus perustuu? On jotenkin niin käsittämätöntä että heti huomaa noin selvän eron! :) Auttoiko myös karvan hinkkautumiseen? Tekisi kovasti mieli kokeilla omalla ponillani tätä, mutta vähän varauksella suhtaudun BOTin tuotteisiin kyseiselle kaverille, kun esimerkiksi suojat aiheuttivat karvanlähtöä ja kuumenemista jalkoihin. Onko sulla ollut koskaan samantapaisia kokemuksia kenenkään kanssa?

  VastaaPoista