maanantai 21. syyskuuta 2015

Hei hei, Sakke

Hevosia tulee ja menee, niiltä opitaan se mikä opittavissa on ja sitten niiden on aika mennä. Nyt oli Saken aika päästä uuteen kotiin :)

Saken kanssa ehdottomasti tärkein oppini oli maltti. Se, että kolmivuotiaana maastoilimme lähes poikkeuksetta miltein jokaisen ratsastuskerran, ei ollut turhaa. Sen fyysisyys ja hahmotuskyky kehittyi maastoilun ansiosta niin paljon, etten olisi ikinä uskonut. Onneksi joku ääni mun sisällä tajusi vaan jatkaa maastoilua ja malttaa kenttätreenin kanssa.

Saksan reissun jälkeen olin päässyt sisään juoksutuksen saloihin. Kun palasin Niken luolta, mulla oli niin selkeä visio siitä, miten Saken kanssa etenisin, että oksat pois. Vaikka moni oli kanssani eri mieltä siitä, millaisia apuohjia pitäisi käyttää ja miten juoksutuksen kanssa pitäisi pitäisi tehdä, pidin silti suurimmaksi osaksi pintani ja jatkoin hyväksi oppimallani tavalla eteen päin. Juoksutin Sakke laukassa niin kauan, kunnes se meni vain myötälaukkaa. Ja tämän jälkeen se lähti paranemaan myös selästä.

Sakke karsinnoissa Ypäjällä keväällä

Kun tämän jälkeen työstin laukkaa selästä, sain puolestaan Kikolta kullan arvoisia vinkkejä siihen. Lisäksi sain taas muistuksen siitä, etteivät ne nuoret ole sokerista. Niitäkin täytyy välillä työstää enemmän ja taas pääsimme askeleen eteen päin laukan kanssa.

Sakke karsinnoissa Ypäjällä kevällä

Hyppytreeneissä apuna on ollut tuttu ja turvallinen Kirsi. Pääsääntöisesti olen tehnyt lähes kaiken kuitenkin yksin. Sakke hyppäsi kesän aikana kaksi kisaa ja sijoittui toisessa hienosti kakkoseksi. Saken kisojen ansiosta tuli myös kerrattua säännöt, nelivuotias kun saa mennä kisoissa vain yhden radan ;)

Kaiken kruunasi onnistunut Kunkkari-reissu joka olisi ollut täydellinen, jos Sakke olisi sijoittunut, mutta nyt jäätiin täpärästi juuri sijojen ulkopuolelle. Sakke hyppäsi kuitenkin elämänsä isoimmat esteet noinkin vaikeassa paikassa hienolla fiiliksellä, joten tyytyväinen sai olla.

Saken kanssa on ollut ilo työskennellä ja olen todella onnellinen että se sai tekevän ja ammattitaitoisen kodin. Tässä hevosessa on niin paljon laatua ja kapasiteettia että sen kehittyessä se riittää ihan mihin vaan. Toivotan Sakelle ja uudelle perheelle kaikkea hyvää tulevaan :)

Sakke Ypäjällä laatuarvostelufinaalissa

Sakkea vielä enemmän jää kaipaamaan Aapo, Saken bestis <3

4 kommenttia

  1. Teet kyllä niin upeeta työtä kaikkien sun ratsastamien hevosten kanssa että ei voi muuta kuin ihailla! Onko uusia heppoja tulossa ratsastettavaksi? :) ja tuleeko Riston kisoista viedeota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) heidi tekee laajemman postauksen kisoista, eiköhän sinne jotain videomatskuakin tule :)

      Poista