torstai 4. kesäkuuta 2015

Harppauksin eteen päin!

Tuike pääsi Nielsin treeniin pienten mutkien kautta. Aku ei ollutkaan hyppykunnossa (tästä lisää myöhemmin) ja vararatsun rooli siirtyi Tuikkeelle :) Onneksi näin saatiin järkättyä, olin odottanut kurssia niin paljon, edellisestä Nielsin sessiosta on kuitenkin jo niin kauan..


Kurssi oli kaksipäiväinen ja se järjestettiin taas Gustafsbäckin tallilla Siuntiossa. Ensimmäisenä päivänä keskityttiin sileän työskentelyyn ja siihen, että saisin Tuikkeen vasemmalle rehellisesti leuoista läpi. Niels oli tyytyväinen siihen miten se tapui ja asettui oikealle mutta vasemmalle se jättää helposti leuat vähän lukkoon ja työntää turpaa hieman ulos ja vasemman puolen leukaa sisään. Niels on siitä niin ihana, että se jaksaa aina uudelleen ja uudelleen selittää ja antaa mielikuvia siitä miten hevosen kuuluisi liikkua ja miltä sen kuuluisi tuntua. Hän on myös tosi tarkka siitä, kuinka hevonen työstetään suurimmaksi osalla jalalla korjaten kohti sitä pehmeää ja mukavaa hevosta.

Teimme paljon ensin töitä vain sileällä temponvaihdosten ja siirtymisten kanssa. Suurimmaksi osaksi Niels oli oikein tyytyväinen meidän menoomme, mutta kokoamisissa hän kiinnitti huomiota siihen, että oma istuntani ei saisi jäädä niin "nukkemaiseksi". Hän korosti sitä, että on hienoa kun istuntani on tasainen ja vakaa, etenkin kun on nuoria hevosia alla, mutta ylävartaloni saisi kokoamisissa olla hieman enemmän "loose", eli rennompi ja irtonaisempi. Hieman hartioiden rentouttamisen kautta ja pään asentoa korjaamalla saatiin ylävartalostakin hänelle kelpaava versio ;) Tähän täytyy jatkossa kiinnittää huomiota kaikkien hevosten kanssa!

Aloitettiin eka päivä puomeilla ympyrällä, väliin mahtui kolme laukkaa. Aluksi ratsastin taas liikaa ennen puomeja taakse mutta vihdoin oli taas joku huutamassa siitä ihan koko ajan ja kappas, heti jäi vetäminen taakse pois ja poni teki hommia ihan mielettömän hienosti! Sain taas ihanan ahaa-elämyksen lähestymisistä Tuikkeen kanssa.. Pääsin Nielsin pienten muistutusten kautta taas siirtämään sitä pienillä pohjeavuilla ulos ja parempaan paikkaan jos näin paikan liian lähelle. Tuli taas niin voittaja olo kun hiffasi vanhaa, mutta silti uutta :D Vaikka tuonkin asian tiedostan aina kun ratsastan, niin silti ei tule suoritettua samalla tavalla, ellei ole joku juuri noin Nielsin tai Niken tavoin huutamassa vieressä..

Alun puomi-12m-pysty treenit sujuivat siis ympyrätyön jälkeen hyvin. Tuike joutui malttamaan puomin takia esteelle ja ei päässyt juoksemaan ollenkaan kohti, joka on ollut sille tähän mennessä se suurin ongelma. Tämän jälkeen hypättiin pientä rataa jossa kompastuskiveksi muodostui viimeinen 3 askeleen linja. Se oli ainut paikka, mihin Tuike vähän juoksi sisään ja tässä vaiheessa Niels pyysi minua pysäyttämään sen rauhassa hyvissä ajoin ennen estettä muutaman kerran, niin että se malttaisi. Saimme ponin tällä tavalla taas odottamaan ja viimeinenkin linja sujui lopulta hyvin :)

Seuraavana päivänä aloitimme taas puomi-12m-pysty tehtävällä ja Tuike oli ihan super. Niels vähän innostui ja nosti pystyä jo aika isoksi, Tuike kun ei ole mitään isoja esteitä vielä hypännyt.. :D Tämän jälkeen tultiin heti rata, jonka näätte alla videolla. Nielsin mukaan ponilla on hyvä etujalan tekniikka kun vaan jätän sille tarpeeksi tilaa ennen estettä ja se suorittaa kaikin tavoin ratsastajaa miellyttäen. Se on suoraviivainen ja iloinen ja jatkossa sen kanssa tulee vain keskittyä tekemään paljon juuri noita verkkatehtävän kaltaisia treenejä, jotta ne estettä kohti juoksemiset jää pois :) Tämän ponin kanssa on kyllä ihana työskennellä ja niin kuin Niels sanoi, se yrittää aina miellyttää :)


On kyllä ihanaa huomata kuinka tuo poni etenee suurin harppauksin koko ajan eteen päin! Tuike on tehnyt loppujen lopuksi todella vähän estetreenejä. Olen ollut sen kanssa Peikillä pariin otteeseen, Niken treeneissä 3 kertaa ja yksin ollaan hypätty ehkä kolmisen kertaa. Takana jo kahdet kisat ja nyt päästiin noinkin tyylikkäästi tuollainen rata missä oli ihan tekemistä ponnylle :) Huomenna Tuike pääseekin isolle kylälle, kun se hyppää Laaksolla harjoituskilpailuissa!

4 kommenttia

  1. Wau, kivan näköistä menoa! :) Tsemppiä niihin pikkukisoihin! :)

    VastaaPoista
  2. onks sul uus kypärä? mikä merkki?

    VastaaPoista