keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Ongelmia sormen kanssa - Back on Track auttaa!

Sain postissa jo hetki sitten mukavan yllätyksen. Back on Trackilta saapui testiin hanskat, jotka tosissan tulivat tarpeeseen.


Uskon, että meillä kaikilla on näiden nelijalkaisten ystäviemme takia joku pieni vekki tai "vamma" jossain. Itselläni on mm. muutamat tikkijäljet ja sitten tuo viime syksyinen leikkausarpi. Näiden lisäksi mulla on oikean käden nimetön ilmeisesti murtunut yhdellä ponin laidunhakureissulla, koska se ei ole oikein palautunut ennalleen liikkuvuuden saralla. Kun sormi silloin aikoinaan kipeytyi, en jaksanut mennä lääkäriin ja sormi on sen vuoksi luutunut ilmeisesti väärin.Nykyään erityisesti talvisin sormea särkee usein ratsastuksen jälkeen. Talvisin kovilla pakkasilla joudun myös vääntämään sen usein suoraksi kun olen ratsastanut, koska en saa sitä normaalisti pois nyrkistä. Sormeen ei onneksi satu ratsastessa kovin usein, mutta olen pyrkinyt käyttämään ohuita ohjia, koska silloin paine sormien välissä ei kasva niin suureksi. Kahdet ohjat ovat talvisin mulle tosi haastava juttu, nimittäin silloin sormi joutuu aina todella kovaan paineeseen. Usein ratsastankin niin, että laitan alemman ohjan vain nyrkistä läpi, jolloin asiat helpottuvat huomattavasti. Lisäksi saatan talvisin ratsastaa niin, että ohja tulee "väärästä välistä", keskisormen ja nimettömän välistä. Silloin paine kasaantuu enemmän keskisormelle ja kuormitus poistuu kipeältä nimettömältä.


Olen nyt ratsastanut Back on Trakin hanskoilla jo useamman viikon ja kertaakaan sormi ei ole ollut kipeä. Kesällä se ei tietenkään vaivaa samalla tasolla kuin talvella, mutta sateisina ja kylminä päivinä se oikkuilee yleensä kyllä toisilla hanskoilla ihan tarpeeksi.. Nyt ei ole sitä ongelmaa ollut :)

Sain muuten testattua hanskat heti myös sadekelillä, kun olin Akun kanssa silloin Laaksolla hyppäämässä - sormet pysyivät ihanan lämpiminä ensin tuulessa ja tuiskeessa ja kastuessaan hanskat säilyttivät hyvin pehmeytensä. Ihanaa kun kerrankin hanskat eivät muuttuneet liukkaiksi koppuroiksi, vaan säilyttivät pitonsa loistavasti! Tämä on itseasiassa niiden polyuretaanisen pinnan ansoita.


Muiden Back on Track tuotteiden tavoin, hanskoissa on vuorena ainutlaatuinen Welltex-kangas, joka heijastaa lämpöä takaisin kroppaan. Lisäksi hanskojen ulkopinta on todella kestävä. Olen nimittäin nyt viimeiset pari vuotta paininut ihan ihmeellisen ongelman kanssa. Mulla menee hanskoista AINA jo ensimmäisen tai toisen käyttöviikon jälkeen oikean käden etusormen kärki vasemmasta sisäpinnasta rikki. Ihan sama mikä merkki, väri ja koko on kyseessä, niin aina se sama paikka hajoaa. Kopkop, näissä Back on Trackin hanskoissa tätä ei ole vielä tapahtunut, mistä ne ansaitsevat ehdottomasti paljon lisäpisteitä. En kyllä vaan ymmärrä miten ne aina hajoavat siitä kohdasta..

Nyt siis odotan innolla talvea. Haluan ehdottomasti päästä testaamaan miten hanskat vaikuttavat sormen käyttäytymiseen pakkasilla! Toivottavasti oikea etusormi ei riko hanskaa vain siihen mennessä ;)


Onko muilla kokemusta näistä hanskoista?

5 kommenttia

 1. En ole kokeillut, mutta kuullostaisi kyllä houkuttelevalta... Tiedätkö yhtään missä kaikkialla näitä myydään ja mitä hintaluokkaa on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nettikaupoista Börjesillä näyttäisi olevan, mutta tästä linkistä löydät lähimmän jälleenmyyjäsi http://www.backontrack.com/fi/loyda-jalleenmyyjasi/

   Hanskojen hinta on 65e tienoilla!

   Poista
 2. Aika huisin kalliit ovat :) Mutta ilmeisesti hyvät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä ihan mielettömät käytössä!! Parempia saa hakea :)

   Poista
 3. Itsellä menee etusormien kärjistä hanskat rikki ainakin sen takia kun kiristää vyötä selästä ja se hanskan kärki nippaa sinne soljen väliin.

  VastaaPoista