maanantai 29. kesäkuuta 2015

Peik ja Laakso last week

Aku pääsi piikityksen jälkeen ekan kerran hyppyhommiin viime viikon keskiviikkona Peikillä. Tein paljon toistoja pienillä esteillä, jotta hevonen malttoi rentoutua hyppyihin ja jotta maltoin itse antaa sen hypätä ihan itse. Samaa juttua toistin sitten ratojen kanssa. Hyppäsin monta toistoa ihan pienillä korkeuksilla (80/90cm) ja keskityin kaarteiden ratsastamiseen ja apujen läpi menemiseen. Erityisesti vaihdot meinasivat jäädä aluksi ihan unholaan Akulta, se vain jätti takaosan ihan pokkana ristiin.. Muutaman pysähdyksen ja peruutuksen jälkeen pidätteet menivät esteen jälkeenkin läpi ja vaihdot rupesivat tulemaan normaalisti. Loppuun menin vielä vähän korotetun radan, noin 100cm korkeudella joka olikin sitten jo hyvää tekemistä niin multa kuin hevoselta :)

Seuraavana päivänä kilpailtiinkin sitten Laaksolla 1-tason kilpailuissa. Luokkana maltillinen 100cm koska hyppytaukoa kertyi sen verran. Lisäksi Korpikylässä kaikki oli niin vaikean tuntuista, että halusin Akulle superhelpon fiiliksen radalle!

Verkkasin poikkeuksellisesti aika kauan ja itseasiassa aion kokeilla sitä uudelleen! Tein paljon pidemmän sileän verkan ja ratsastin Akua muutenkin paljon enemmän kuin yleensä laukassa. Kokosin sitä ihan kunnolla, mitä en yleensä ole kisoissa tehnyt, koska se laukkaa muutenkin helposti liikaa vain jännittyneenä. Nyt sain sen kuitenkin sitä kautta hirmu kivasti takajaloille ja verkkahypyt onnistuivatkin sen jälkeen tosi hyvin! Ekaa kertaa musta tuntui että sain myös Akun kevyeksi vasemmasta ohjasta oikeaan kierrokseen tuolla kuolaimella. Usein se tuntuu hieman raskaalta sisäohjasta vasemalle, mutta nyt sain sen tasaiselle tuelle molemmille ohjille!

Itse radassa ei ollut mitään kummempaa. Yksi pitkä suhteutettu väli, muuten vain yksittäisiä esteitä. Arvosteluna A20, mutta mitään hullua aikaratsastusta en suunnitellut. Päätin jatkaa välit isosti ja kääntää hieman pienemmin, mutta kuitenkin niin että pääasiana olisi tasainen rata.

Rata oli sinänsä ihan ok. Osalle esteistä varmistelin aivan liikaa, esim. 1:lle ihan turhaan taas nostin Akun siitä yli.. Kakkoselle maltoin taas itse paremmin, kolmoselle olisin taas voinut jättää Akun paremmin vaan ulkokaarelle ja ottaa yhden laukan lisää rikkomatta kuitenkaan rytmiä. Nelosella Aku veti vähän oikealle, mutta seuraavana olleeseen sarjaan olen taas tyytyväinen! Seuraavalle okserille avasin vikaa askelta liikaa, olisi vain pitänyt malttaa ja jäädä odottamaan hiljaa niin hyppy olisi ollut laadukkaampi. Onneksi seuraavalla pääsin jo korjaamaan tuon virheen ja siitä jatkoin taas hyvin seuraavalle pystylle. Seuraava pysty taas vähän selättömästi jonka jälkeen ratsu villiintyi :D Vikalle okserille saatiin taas hyvä hyppy, mutta oma ylävartalo dyykkaa liikaa.

Tulos oli kaikista kämmeistä huolimatta varsin mukava, nollarata ja voitto! Maistuuhan se voitto aina hyvälle vaikkei rata ihan priima ollutkaan ;)En vaan tällä hetkellä ole yhtään tyytyväinen tuohon mun istuntaan - aion panostaa siihen nyt ihan tosissaan. Ärsyttää kun sain sen Saksassa jo paaaaljon paremmaksi ja nyt se taas on romahtanut. Pakko pysyä sen ylävartalon kanssa jatkossa pystymmässä, muuten tästä ei tule yhtään mitään! Huoh.

Myös Cara ja yksi toinen poni hyppäsivät Laaksolla. Ponimukset menivät molemmat kaksi luokkaa ja saivat molemmat yhdet rusetit, hyvä ponit! Molempien ponien kanssa on tarkoitus mennä myös uudelleen kisoihin. Suunnittelin Tuomarinkylän tulevia iltakisoja hyväksi paikaksi, katsotaan miten käy :)

2 kommenttia