sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sakke ja estetreenit

Sakke pääsi tänään Kirsin tunnille hyppäämään. Verryttelin aluksi itsenäisesti ja jatkoimme sen jälkeen pienten korotettujen puomien yli ravissa. Sakke keskittyi hienosti hommaan ja oli kaikin puolin rohkea! Käännettiin kavaletit toisin päin "isoiksi" ja tultiin ne saman tien laukassa. Tämäkään ei tuottanut tälle nuorukaiselle mitään ongelmia ja jatkettiin muutaman kerran jälkeen kuuden laukan linja pystylle.

Kaikki kuvat c. Liinu

Koska hommat etenivät niin mukavasti, hyppäsimme seuraavilla rundeilla myös okserin diagonaalilta ja pystyn myös toiseen suuntaan toiselta diagonaalilta.

Diagonaalin pysty

Sakke pääsi myös testaamaan "isojen poikien" treeniä kun Kirsi laittoin meille puomi -1 askel - puomi - pysty sokkelon. Näitä en usein näin nuorilla edes yritä tehdä, mutta Sakke tuntui niin hyvältä, että uskalsimme kokeilla.

Diagonaalin okseri

Tämä oli aluksi Sakesta vähän epäilyttävää ja eka kerta olikin hieman kiemurtelua. Alla olevasta kollaasista näätte hyvin kuinka matka taittui puomien yli hieman miten sattuu :D


Saatiin seuraavalla kerralla korjattua suoruus, mutta Sakke joutui pystylle aavituksen lähelle ja puomi lonksahti alas. Tulin uudestaan ihan samalla tavalla hieman lähelle ensimmäistä puomia (ja estettä) jotta Sakke saisi mahdollisuuden korjata ja sehän korjasi :) Hieno loikka yli ja siihen se treeni saikin sitten loppua :)


Kaikki sujui siis kaikin puolin hyvin. Ainut asia, joka oli hukassa, oli alastulot. Sakella oli hieman tekemistä ymmärtää niissä, mitä laukkaa kuuluisi mennä ja miten. Alkuun se tuli alas aina ristilaukassa, mutta lopuksi se otti alas jo myötälaukkojakin. Samahan sen kanssa oli laukatessa alkuun - se vaihtoi aina ristiin. Kirsin kanssa pohdittiin, että seuraavilla kerroilla voisi vain kokeilla jatkaa rytmissä kaarteen läpi ja kokeilla vaihdon pyytämistä, niin helppoa se oli sille "väärinpäinkin". Voi tietenkin olla, ettei se toimi, mutta ainakin kannattaa yrittää!

1 kommentti