torstai 11. kesäkuuta 2015

Fiilikset ennen Urjalaa

Jotenkin nämä Urjalan kisat tulevat aina niin "nopeasti". Ihan kuin kausi olisi vasta alkanut ja mitään ei muka ole kerennyt tehdä. Tämä on molemmille poneille kuitenkin se yksi kauden "tärkeimmistä viikonlopusita" koska siellä kilpaillaan piensuokkien koulumestaruudesta, joten olisihan niitä koulukisoja voinut sinne kalenteriin katsoa vähän suunnitelmallisemmin..


Sekä Hilda että Tuike ovat kiertäneet kyllä muutamat estekarkelot, mutta koulukisoja en ole suoraan sanottuna edes ajatellut. Etenkin Hildan kanssa aitojen sisällä on aina tekemistä, se kun saattaa tuijottaa ihan outoja juttuja. Treenirata olisi siis todella tullut tarpeeseen ennen kisoja.. Tuikkeen kanssa taas ollaan käyty yhdet koulukisat maneesissa muutama kuukausi sitten. Ne menivät ihan kelvollisesti, mutta poni on niin erilainen ratsastaa ulkona, etten oikein osaa tehdä mielikuvatreeniä rataa varten, koska aikaisempaa kokemusta ulkokisoista ei ole.

Onneksi tiedän sen, että mulla on melko rautaiset kisahermot. Tuikkeen kanssa päästään starttaamaan ennen piensuokkien koulumestaruutta helppo C, joten kerkeän sen perusteella hyvin muuttaa suunitelmia mestrauuteen jos sellaiseen on tarvetta. Hilda menee huomenna myös KN-Specialin, mutta en tiedä vielä saanko ratsastaa sen ennen vai jälkeen mestaruuden. Hildan kanssa onneksi on niin paljon ratoja takana, että osaan vaihtaa moodia nopeastikin jos siltä tuntuu. Ainahan se fiilis vain olisi parempi jos saisi verkkaradan alle ennen h-hetkeä..


Urjala tarjoaa myös haasteita pohjien suhteen. Verkassa pohja on melko pehmyt ja radalla taas melko napakka. Verkassa voi siis edetä molemmilla poneilla isostikin, mutta radalla täytyy olla tosi tarkkana, ettei iso liike muutu pohjan erilaisuuden takia liian nopeaksi. Onneksi mulla on molempien ponien omistajat mukana, he pystyvät auttamaan sen suhteen, miltä liike maasta näyttää.

Hyppyjä en sen kummemmin jännitä. Molemmat ponit hyppäävät hieman mukavuustasojensa ulkopuolella, saa nähdä kuinka käy :) Otan tämän kuitenkin hyvänä mahdollisuutena treenata kohti tulevaa, enkä jännitä menestymistä millään tavalla.

Urjalassa on aina ihan mieletön fiilis, joten odotan kisoja kyllä innolla :) Meillä on taas paljon hevosia ja ratsastajia mukana joten eiköhän viikonlopusta tule jälleen hauska ja tapahtumarikas!


5 kommenttia

 1. Tsemppiä kisoihin :)

  VastaaPoista
 2. Sulla oli tänään hieno päivä! Onnittelut :) Mulla on susta ja poneista kuvia, laitan Facebookissa tulemaan kunhan kerkeän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ootan innolla kuvia :)

   Poista
  2. Kun Aku lähti Saksaan tehtiinkö sille eläinlääkärin tarkastus, miten se käytännössä tapahtui? Ja miten muuten valmistelit akua pitkään matkaan? Kiitos jos vastaat tähän! :)

   Poista
 3. Akun kävi katsomassa kunnan ell, jolta saimme traces-paperit. Muuten pidin Akun vain kevyseti liikenteessä, vähensin ruokia ja juotin hyvin jo ajoissa ennen reissua :)

  VastaaPoista