torstai 11. kesäkuuta 2015

Hilda treenaa!

Ponista en olekkaan hetkeen kirjoitellut muuta kuin kisapostauksia :) Nyt olisi luvassa sitten ihan perinteinen kotitreeni sepustus, oltiin nimittäin sunnuntaina Kirsin tunnilla.


Poni oli alkuun hirmu jäykkä ja sainkin työstää sitä melko pitkään todella hitaassa ravissa ja laukassa, ennen kuin sain sitä edes vähän vetristymään. Se ei oikein halunnut ottaa painoa kunnolla takaosalleen ja pyrki myös nopeasti pois etujalkojensa kanssa liikkeestä, jolloin liike ei viipynyt yhtään. Tätä lähdettiin sitten Kirsin kanssa korjaamaan vastalaukoilla ja ihan pienillä tempomuutoksilla. Poni onneksi parani koko ajan, mutta ihmeellisen jäykkä se kuitenkin alkuun oli.. Hanni antoikin Hildan sitten huilata alkuviikon kokonaan, meidän kentän pohja on sen verran napakka nyt, että yritettiin minimoida Hildan kulutus nyt ennen piensuokkien mestaruuskilpailuja.

Kisat ovat ohjelmassa siis nyt viikonloppuna ja sitä varten teimme Kirsin kanssa ihan perusduunia askellajien sisällä sekä muutamia voltteja ja keskiaskellajeja.

Voisko toi mun pää olla joskus suorassa?!

Hilda toimi verryttyään oikein hyvin, muodon kanssa pitää vain olla tarkkana. Se ei saa laskea liian alas, jolloin ponista tulee etupainoinen. Hilda on kyllä ollut edestä nyt todella kevyt ja mukava ratsastaa, osittain se johtuu varmasti siitä, että vaihdoin sille kuolaimen. Poni on mennyt viime viikot ratsastuskoulussa hackamorella, koska sen suupielet olivat auenneet tunnilla, mutta itse en tietenkään oikein voi sillä treenata ennen koulukisoja.. Vaihdoin sille sen äidin, Virman, kuolaimen joka on ihan perus kolmipala, mutta pyörivällä keskiosalla.


Lauantaina meillä on siis piensuokkien koulumestaruuskilapailu Urjalassa ja sunnuntaina hyppäämme samassa paikassa 90cm ja 100cm alueluokat. Kiva viikonloppu siis tiedossa! Myös Tuike lähtee mukaan, sillä on tiedossa la helppo C ja B ja sunnuntaina 80cm ja 90cm!

Onko joku lukijoista tulossa Urjalaan?

6 kommenttia

 1. Onko retu menossa kanssa urjalaan? Miten sinun ja retun kisakausi on suunniteltu vai onko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urjalassa ei oikein ole luokkia Retulle! Retun kanssa on nyt treenattu kotona ja sen kanssa hypätään kauden aikana suokkiluokkia ja muutamia avoimia aluekilpailuja! Jos kaikki sujuu, hyppää se mestaruudet syksyllä :)

   Poista
 2. Me tullaan myös nuoren kanssa tokiin estekeppaloihin ikinä! 60&70cm, tosin jos 60cm menee hyvin niin jätetään 70cm hyppäämättä :)

  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa :) Tsemppiä myös teille, Urjalassa nähdään!!

   Poista
 3. Minä olen tulossa kanssa Urjalaan kisaamaan
  molempina päivinä ☺ tsemppiä teille mestaruusluokkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!! Ehkä siis törmätään Urjalassa ;) Onnea koitoksiin!

   Poista