sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Tuliluike

Viime viikon lauantaina Tuike kävi hyppäämässä kilpailu-uransa toiset kilpailut Siuntiossa seurakilpailuissa. Luokiksi olin valinnut rohkeasti 60cm ja 80cm. Tuikehan ei ole vielä mitään kovin isoja ratoja hypännyt, joten 80cm oli sille jo aika "korkea" korkeus tähän väliin. Se on mennyt niin hyvin kuitenkin nyt treeneissä, että uskalsin ilmoittaa sen myös tuohon korkeampaan luokkaan.

Olimme käyneet edellisellä viikolla hyppäämässä Wisteillä itsenäisesti ja treeneissä Tuike hyppäsikin hienosti kaiken vedestä alkaen :) Kisoihin pääsimme siis lähtemään hyvällä mielellä!


Ekana vuorossa olikin sitten lauantaina se 60cm. Verkka oli maneesissa ja olin aivan varma että Tuike menisi ihan miljoonaa - se kun kuulee aina uusissa maneeseissa kaikenlaisia ääniä ja jännittyy niistä aika lailla. Nyt se kuitenkin oli ihan mielettömän hienosti kuulolla ja teki hienoja verkkahyppyjä!Verkan jälkeen kävelimme maneesista kentälle, jossa sai vielä ottaa yhden hypyn ennen omaa suoritusta. Tuike oli skarpin oloinen ja rata jatkui samoissa merkeissä. Itse meinasin vaan ennen radan aloitusta kuolla nauruun kun kuuluttaja kuulutti Tuikkeen nimeksi TuliLUIKE :D Ei meinannut nauru millään loppua.. Haha..

Rata koostui pelkistä yksittäisistä esteistä, suhteutettuja linjoja ei ollut. Kaksi erikoisestettä ylittyivät hienosti ja muutenkin rata eteni sujuvasti koko ajan. Pääsimme toiseen vaiheeseen ja kokeilin hieman kääntää Tuiketta enemmän kuin mitä olen aiemmin sen kanssa tehnyt. Poni toimi todella näppärästi ja malttoi hienosti kaikissa kurveissa :) Yhdelle pystylle poni kuitenkin unohti jalkansa ja nappasi sieltä puomin mukaan. Se ei kuitenkaan meitä haitannut, poni oli tehnyt rennon ja tasaisen radan, joka tässä vaiheessa on kaikista tärkeintä :)


Seuraavaa luokkaa varten otin vain muutaman kierroksen laukkaa ja pari hyppyä. Olin katsonut ratapiirroksesta aiemmin että rata olisi sama kuin ensimmäisessä luokassa, mutta toisin olikin. Olin itse ollut ilmeisesti vähän kujalla katsoessani piirrustuksia, rata oli nimittäin ihan eri :D Katsoin siinä sitten pari rataa ja opettelin radan siinä samassa. Esteet säilyivät samoilla paikoilla, joten hirveästi rata ei muuttunut :) Lisänä oli ainoastaan sarja, jonka suhteen en yhtään tiennyt miten Tuike reagoisi. Se on hypännyt sarjaa vain Niken treeneissä kahtena kertana ja mietinkin mielessäni, että saisinkohan jonkun pieneksi johteeksi sarjaväliin. Väliin tuli kaksi askelta, joten livahtamisvaraa oli..

Radalle siirtyessäni kysyinkin sitten seuraavalta ratsukolta hieman apua ja hän lupasi ystävälisesti mennä hieman avuksi avoimelle puolelle, kiitos siitä! :) Aloitin taas verkkaesteellä ja siellä Tuike olikin yllättäen vähän puomissa kiinni. Tämä taisi tehdä tehtävänsä, nimittäin poni hyppäsi koko radan ihan mielettömän pyöreitä ja hienoja hyppyjä!! Se kuunteli kaiken mitä siltä pyysin ja suoritti tosi varmasti kaiken, myös sen sarjan! Se vielä lähti aika rohkeasti vähän isosti sisään ja pysyi hienosti suorana, eikä mistään ohijuoksuista ollut tietoakaan! Taitava poni :) Pääsimme jälleen toiseen vaiheeseen ja kääntelin ponia jälleen kokeilumielessä samalla tavalla kuin ekassa luokassa. Poni suoritti todella hienosti, mutta yhden esteen se lukitsi kohteekseen ihan omin päin, kun ratsastin kahden esteen välistä sarjalle. Vähän isomman pidätteen jälkeen se tajusi ettei matka ollutkaan ihan sinne, vaan esteestä pitikin mennä vaan ohi :D Päästiin rata maaliin nollana ja lopulta saatiin hienosti ihan sijoituskin :) Tuike oli luokassa 4 ja sekä ratsastaja että omistajat olivat siitä todella ylpeitä :)


Kaikki kuvat C. Tiiti Taala, kiitos!!

8 kommenttia

 1. Ahhah Tuliluike :'D piti paristi hieraista silmiä! En muuten oo kyllä älynnyt aijemmin että se on silleen Tuike -> Tuikkeen -> Tuiketta, luulin nimen olevan Tuike -> Tuiken -> Tuikea :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha :D Joo, Tuike se on :D Jä välillä näköjään luike :D

   Poista
  2. Itse asiassa ihmisen nimenä Tuike taivutetaan Tuiken, Tuikea jne. Vastaavia tapauksia esim. Aarre -> Aarren, Onni -> Onnin. Eikä Aarteen ja Onnen :D Mutta en tiedä koskeeko tämä sääntö myös hevosten nimiä.

   Poista
  3. Tuike ja Tuike voi olla eri asia :D eli siis Tuike nimenä eri kuin nyt tässä kun kyse on hevosesta. Esim tähtien tuike ei taivuteta et tähtien tuiken.... :)

   Poista
 2. Kääk! Olin samoissa kisoissa hoitajana ja näin kun tulitte ja olin ihan varma että oot siinä, mutta kun sulla oli ilmeisesti joku toinen ratastaja mukana niin aattelin että et oo sä! Mutta hyvin menitte! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa muuten älyttömän kivan näköinen suomenhevonen! :)

  VastaaPoista