tiistai 5. toukokuuta 2015

Hilda Laaksolla 2.5

Hilda korkkasi kisakauden vaatimattomasti Laaksolla ja heti "isoilla" luokilla 90 ja 100cm. Poni starttasi viime kaudella yhden metrin ja tällä kaudella päätin ottaa härkää sarvista kiinni ja ilmoittaa ponin heti myös Hippos-luokkaan, koska hyppääminen sen kanssa on tuntunut niin helpolta.


90cm olikin aamun ensimmäinen luokka ja meillä oli starttinumero 12, joten paikalla oltiin heti aamusta. Poni olikin verkassa ihan hassu :D Se pomppi ja hyppi joka suuntaan, mutta eihän sille voinut muuta kuin nauraa vain.. Pieni yritti niin tosissaan olla hurja :D Tässä vaiheessa ilma oli vielä todella siedettävä vaikka sateen piti alkaa heti aamusta. Sainkin tehtyä hyvän verkan ja pääsin radalle hyvällä flowlla.


Rata oli todella simppeli ja arovsteluna oli Clear Round. Esteissä oli kivasti täytettä ja poni hyppäsi hienosti esteelle numero 5 asti. Siellä poni lukitsi kohteekseen esteen numero 5 oikealla puolella olevan okserin ja oli menossa jostain syystä ihan intona kohti sitä nenän kanssa, vaikka koko muu poni oli menossa kohti oikeaa estettä. Onneksi sain viime tingassa sen tajuamaan että nyt on kohteena ihan väärä puomikasa.. Puhtaasti kuitenkin yli ja loppurata taas hyvin keskittyen ja tasapainossa :) Tuloksena siis nollarata ja rusetti kotiin! Aapokin sai harjakassiin uusia harjoja kun palkintokassista paljastui harjoja, nameja sekä muuta kivaa tavaraa :)


Metrin verkassa pohja oli jo niin karmiva, etten montaa hyppyä uskaltanut ottaa.. Vettä oli tullut jo jonkun aikaa ennen Hippos-luokkaa ja sen tulo yltyi entisestään sen aikana.. Vetä valui niskasta paidan alle ja saappaiden sisään, hyi.

Hilda lähti numerolla 2 ja luulin saavani meille ponivälin. Toisin kuitenkin kävi.. Säännöissä kun sanotaan, että poneille, jolla ei ole ponikuskia, ei tarvitse lyhentää väliä. Musta toi vaan on niin väärin hevosia kohtaan - ihan sama onko siellä selässä lapsi vai aikuinen, ei sen ponin laukka siitä välttämättä mihinkään kasva. Tuollaiset säännöt ohjaavat minusta ratsastajan tekemään pääöksen vain sille, onko sarjalle tultava miljoonaa ja isosti sisään jotta pääsee sen yhdellä laukalla tai sitten on nypittävä a-osalle aivan pohjaan jotta mahtuu väliin kahdella. Kumpikaan ei ole hevosta kohtaan oikein, molemmat syövät pois rytmin ja ennen kaikkea hevosen itseluottamuksen pidemmän päälle..


Rata alkoi hyvin. 1 ja 2 menivät ihan leikiten, mutta kolmosella poni meinasi livahtaa karkuun, jolloin korjasin sitä aika rajusti ja se joutui ottamaan aivan minimaalisen askeleen ja hyppäsi yläpuomeista läpi. Olin edellisessä luokassa ratsastanut saman 2-3 välin hyvin viidellä laukalla ja lähdin tekemään sitä myös nyt. Poni ei selkeästi vain luottanut itseensä tarpeeksi ja yritti siksi sivuun. Näin jälkiviisaana on helppo sanoa, että olisi pitänyt odottaa väli kuudella, mutta ajatuksissani mietin ennen rataa että silloin olisin todennäköisesti tappanut laukan ja joutunut liian lähelle okseria.. Mutta nämä on taas näitä jossitteluja. Molempia vaihtoehtoja pohdin, mutta päädyin isoon laukkaan ja eteen ratsastukseen mikä ei nyt tällä kertaa vain onnistunut..


Kolmosen jälkeen kasasin pakan kokoon ja poni teki hienon loppuradan sarjalle asti. Siellä jouduin vetämään sen lähelle koska tiesin, ettemme millään pääsisi niin pitkää väliä yhdellä ja sekaan en halunnut ponia työntää. Kaksi askelta siis sarjaväliin..


Rataan olen todella tyytyväinen kolmosta ja sarjaa lukuunottamatta - poni hyppäsi tosi hienoja hyppyjä ja tsemppasi mielettömän hienosti <3 Tulos 4vp olisi hyvin voinut olla 0vp :) Korkeus ei siis tuottanut ongelmia, joten starttaamme varmasti uudelleen mahdollisimman pian tällä tasolla :)
10 kommenttia

 1. Mitä sun omalles kuuluu? Koska se tulee suomeen?

  VastaaPoista
 2. Ompa siinä taas kuiva suokki :/ Suokit tunnostaa olevan aika kuivia keväisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilda on oikein hyvässä kunnossa, ei kyllä ainakaan yhtään kuiva :D

   Poista
 3. Maksatko itse kilpailut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Ote säännöistä: "Sarjavälit lyhennetään poneille ratsastajan iästä riippumatta kaikissa 1- ja 2-tason kilpailuluokissa.
  Suomenhevosille avoimissa luokissa sarjavälit lyhennetään poneille aina." Eikö tuo hippos-luokka siis ole nimenomaan suokkiluokka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi taitaa tarkoittaa 1-2 tason kilpailuja? Tuo luokka oli 3-tason luokka.. Pitää siis selvitellä vielä.

   Poista
  2. Ei, vaan että 1- ja 2-tason kilpailuissa kaikki ponit (ratsastajan iästä riippumatta) saa hypätäponivälillä ja KAIKISSA suokkiluokissa (myös 3-5 tason) ponit saa hypätä poniväleillä.

   Poista
 5. Harmi, ettei metristä tullut sijoitusta, mutta siisti rata kuitenkin ja hienosti näyttää poni pomppivan, kyllä siitä kapasiteettia riittää vielä pitkälle asti. Mutta onnea kuitenkin 90cm sijoituksesta! :) Tsemppiä seuraaviin kisoihin!

  VastaaPoista