sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Turun Malja. Pohdintoja.

Nyt on sitten Maljan kisat käyty. Eilen Aku hyppäsi siis 120 luokan arvostelulla A20 ja sai luokasta yhden pudotuksen.

Postasinkin teille eilen pikapostauksen tuloksista ja ketjufiksauksesta. Tähän valintaan päädyin radan yhden linjan perusteella, missä Aku ei jostain syystä ensin tullut ollenkaan takaisin ja jouduin aivan liian lähelle linjan toista osaa. Puomit pysyivät kuitenkin ylhäällä virheestä huolimatta. Kaikilla aiemmilla kerroilla Aku on tullut todella hyvin tuolla kuolaimella takaisin, mutta nyt meillä oli kisoissa ensimmäistä kertaa erilainen muovilätyskä ketjusuojuksena Niken suosituksesta ja se loi selkeästi erilaisen fiiliksen radalla kuin nahkasuojus.


Lauantain rata oli periaatteessa ulkopuolisten mielestä varmaan aika sujuvan näköinen, mutta itse huomasin sarjoilla, että Aku seisoi aika paljon vastaan ja jouduin tsemppaamaan sitä todella paljon niistä molemmista yli. Molemmat sarjat olivat yhden laukan välejä, toinen pysty-pysty ja toinen pysty-okseri. Aku suoritti molemmat puhtaasti ja se yksi ainut puomi tuli pystyltä, jonne en vain jättänyt tarpeeksi tilaa. Kaikki siis periaateessa ihan ok.

120cm sarjan b-osa lauantai

125cm ja lauantai

Sunnuntaina vuorossa oli 125cm luokka ja otettiin jälleen se "vanha" nahkainen ketjusuoja käyttöön ja radalla Aku toimi taas paremmin edestä. Verkassa se tuntui aavistuksen edellistä päivää rauhallisemmalta, mutta silti terävältä. Hypyt olivat hyviä ja sain pienestä jännityksestä huolimatta radalla hyvän fiiliksen.

125cm

Radan kävelyssä ajattelin radan olevan sujuva ja mukava. Ei mitään ihmeellisiä kikkailuja, mutta kivasti tekemistä. Sarjoja oli jälleen kaksi ja tiesin niiden olevan meille ne haastavimmat esteet. Muuten radalla oli vain yksi linja ja mukavasti erikoisesteitä. Mutta pieni se rata ei missään nimessä ollut, erityisesti okserit ja trippeli olivat todella isoja omaan silmään.

125cm ja sarjan a-osa

Rata oli tuolle yllä näkyvälle 5 esteelle todella hyvä. Aku hyppäsi rennosti ja pääsin hyvin perille kaikille esteille. Sarjalle se seisoi jälleen hieman vastaan ja jähmettyi kropastaan ja kun luulin näkeväni hyvän paikan, tajusin kuitenkin liian lähellä, että olisi pitänyt jättää enemmän tilaa ponnistukselle. Tämän vuoksi hyppy lähti aivan liikaa ylös päin ja vaikka kuinka yritin auttaa Akua kohti b-osaa niin se ei vaan pystynyt venymään sinne asti yhdellä laukalla. Tuloksena siis kielto b-osalle. Kun lähestyin sarjaa uudelleen oli Aku ihan jähmeä ja tiesin etten saisi runtattua sitä siitä yli joten pysäytin sen rauhassa a-osan eteen ja keskeytin. Tämän jälkeen hyppäsin vielä ensimmäisen esteen uudelleen.

125 ja kielto b-osalle

Vaikka tulos olikin huono, olen silti tyytyväinen alkurataan. Noita sarjoja on vaan treenattava edelleen, niin että saan kunnon fiiliksen siihen, millainen sen lähestymisen tulee olla. Kun esteet ovat tuon kokoisia, ei sinne sarjoille voi mennä ihan miten sattuu. En halua, että Aku ottaa noista minun virheistä nokkiinsa, joten seuraavissa kisoissa menen jälleen pienemmän luokan alle, jotta saan varmuutta eirtyisesti sarjoille, mutta myös muuten Akulle helpomman fiiliksen :)

Unohdimpa myös radalle verkassa käyttämäni liivin päälle, hups :D Sen verran taisi jännittää niin minua kuin omistajia, ettei kukaan huomannut edes sen päälle jäämistä.. Saan toivottavasti vielä muuten videot jossain vaiheessa omistajalta ja voin sitten jälkikäteen laittaa ne tänne kaikkien katsottavaksi!

14 kommenttia

 1. oot kyllä oikeessa että 120 rata näytti ulkopuoliselle varmaan hyvältä, näin sen nimittäin itse ja hyvältä se näytti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) ens kerralla toivottavasti tuntuukin ;)

   Poista
 2. Pyydettiinkö sua sen takia tuomarintorniin koska liivi oli päällä vai miksi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :) naureskeltiin siellä yhdessä mun unohdukselle :)

   Poista
 3. Onko tuo kypärä tuon mallinen vai mite se näyttää että se ois silmillä koko ajan? Joissakin kuvissa siulla näyttää että kypärän lippa ois nenässä asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi syvä, mutta näen sieltä tosi hyvin :)

   Poista
 4. Voi apua nuo kaks ekaa kuvaa 125cm radalta, näyttää tosiaan että sulla ois lippa ihan silmillä :D

  Harmi kun ei itse päässyt tänä vuonna Turun Maljaa katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Hyvin sieltä näkee ;) Ja ens vuonna sitte taas, kyllä niitä kisja tulee ;)

   Poista
 5. Mun on todella vaikea saada selkoa sun kirjotuksista. Kun välillä musta tuntuu että teillä on liian vähän tilaa ja Akulla iso laukka. Mutta sitten ette pääse sarjoja oikeilla askelilla että ihankun Akulla olis pieni laukka. Sitten välillä se on ihan innoissaan menossa liian kovaa tms ja välillä seisoo vastaan. En tajua näistä mitään kun on niin ristiriitasia kirjotuksia. Johtuuko se siitä että Aku on näitä kaikkia vai että olen vaan niin tyhmä etten tajua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akulla on iso laukka kun se on rento. Sarjoille pääseminen on ihan musta itsestäni kiinni, ei Akun laukasta. Jos tulee liian isosti sisään, jää väli ahtaaksi ja jos taas en itse pääse ratsastamaan Akua 120 radoilla hyvään paikkaan a-osille ja se on jännittynyt, jäävät välit auttamatta pitkiksi.

   Ja tottakai hevoset reagoivat välillä eri tavalla kisoissa?! Varsinkin kun luokkakorkeudet kasvavat, saattavat ne kaivata enemmän tukea, koska nimenomaan saattavat seisoa vastaan vaikka edellisenä viikonloppuna oisikin ollut enemmän intoa pienemmässä luokassa.

   Jokainen kisa on oma suoritus. Ja jokaisessa suorituksessa pitää ratsastaa sen mukaan miltä hevonen tuntuu.

   Poista
 6. Aku on ori? Onko sulla joskus mitään ongelmia sen kanssa, niiku sen käytöksen puolesta?

  VastaaPoista
 7. Miks liivin takii pyydettiin tuomaritorniin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisa-asuun kuuluu joko kisatakki tai takki ja turvaliivi :) Joten liivi ei ole salittu :)

   Poista
  2. tai siis tuo toppaliivi ei ollut sallittu, turvaliivi on :)

   Poista