perjantai 10. lokakuuta 2014

Ratatreeniä

Torstaina kävin hyppäämässä Caran sen uudella kotitallilla Järvenpäässä. Tarkoituksena oli hieman valmistella ponia tämän päivän kisoja varten ja edellisestä hyppykerrasta Jokelassa oli kuitenkin jo aikaa.

Rakensin ponille pitkästä aikaa radan. Siihen kuului muutaman linja ja sarja, joita sitten tulin ristiin rastiin.

Verkkasin ponin alkuverkan jälkeen isolla kahdeksikolla kahden pystyn avulla. Cara ei alkuun jäänyt oikein odottamaan pidätteestä, kun oli niin innoissaan. En kuitenkaan välittänyt siitä, vaan ratsastin esteen jälkeen kulmaan aina voltin, niin että se joutui ottamaa pidätteen läpi siellä ja tulemaan sisäjalan ympäri. Kun tämä onnistui, malttoi se paremmin myös ennen estettä.


Ratoja hypätessä kiinnitin huomiota siihen, että laukkaan ulos kaarteesta, mutta en jäisi nyppimään kohti estettä. Halusin pitää vain tasaisen tuen kohti estettä ja odottaisin enemmän ylävartalolla ja ponin pitäisi tulla siitä takaisin pidätteen kanssa. Tämä toimi itseasiassa aika hyvin ja poni teki laadukkaita hyppyjä kun vaan malttoi alun jälkeen hypätä rennosti.


Tein monenlaisia ratoja, mutta videoita ei nyt valitettavasti ole. Aloitin viimeisen isomman radan diagonaalilla olevalla pystyllä, jolta jatkoin toiseen suuntaan pystyn diagonaalilla. Sitten lyhyeltä sivulta käänsin suoralle linjalle pitkän sivun myötäisesti pystylle, josta oli neljä laukkaa yhden laukan pysty-okseri sarjalle. Sarjan jälkeen ratsastin jälleen diagonaalille ja pystylle, jolta jatkettiin viisi askelta pystylle. Aika simppeli rata siis, mutta ihan hyvä treeni meille ennen kisoja.

Hyppäsin van muutaman kierroksen ponin tuntuessa sen verran hyvältä. Olin ilmoittanut Caran ainoastaan 90cm alueluokkaan, joten mitään isoa ei tarvinnut hypätä. Esteet olivat 80-90cm ja se riitti oikein mainiosti!

Treenin jälkeen poni sai paljon taputuksia ja kehuja. Oli kiva nähdä, että se oli sopeutunut uuteen kotiin niin hyvin :) Myös tämän päivän kisat sujuivat hyvin, mutta niistä lisää kun saan radasta videon itselleni :)

2 kommenttia