keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Akun sunnuntain hypyt

Akun piikityksen jälkeen päätin aloittaa hyppyjen kanssa rauhallisesti. Rakensin kentälle pienen kavaletityyppisen radan, jossa oli paljon suhteutettuja välejä. Halusin laittaa itseni hommiin tarkkuuden osata ja saada Akun kunnolla takajaloille esteiden välissä.


Alkuun tein verkan ravissa ja laukassa pitkällä kaulalla ja loppuun muutamat kokoamiset. Aku tuntui tosi hyvältä ja sain laukassa tehtyä muutaman sairaan hienon vaihdon! Ihan olisi kouluradallekkin kelvannut ;)


Hypyt aloitin ylhäällä näkyvällä pienellä vesipystyllä. Hyppäsin pystyä ympyrällä ja Aku oli hyvin avuilla. Se säilytti hyvin haluamani laukan ennen ja jälkeen esteen sekä hyppäsi rauhassa ja rennosti.


Koska halusin pitää hyppymäärän aika maltillisena, siirryin tämän jälkeen hyppäämään koko kavalettirataa.Yllä olevalta videolta näätte radan kulun. Aku säilytti lyhyissä väleissä laukan kivasti rytmissä ja itse keskityin vain omaan istuntaan.


Loppuun hyppäsin vielä muutaman hieman isomman esteen ihan vain muodon vuoksi ensi sunnuntain kisoja ajatellen. Ilmoitin Akun korkkaamaan hallikauden Järvenpäähän, luokkina 100 ja 110.


Tässä vielä ne hieman "isommat" hypyt videolla.


Tavoitteena kisoissa olisi saada ehjät radat alle ja Akun moodi energiseksi, vaikka hallissa ollaankin. Viime vuonna hallikauden avaus tehtiin myös Jäkessä ja silloin metristä tuli mukaan rusetti! Aku oli silloin ihan yllättäen melko fiksu, yleensä ekat kerrat hallissa on menny sen kanssa aivan pelleilyksi.. Tovottavasti se malttaa nyt rentoutua niin että pääsen ratsastamaan sitä normaalimmin.


Joko te olette avanneet hallikauden? Ja huomaatteko muuten kuvista jotain muutosta? En nyt meinaa hevosen liikettä, vaan itseasiassa ihan muhun liittyvää muutosta!

18 kommenttia

 1. Sä et hyökkää ylävartalolla, jolloin jalat pysyy paikoillaan! Tosi sujuvaa ratsastusta muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin pienillä esteillä jalat pysyy aina ;) mutta jalkoihin se muutos kyllä liittyy.. :)

   Poista
 2. Jee tekin tuutte JRS:lle, sielä nähdään :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo!! Siellä nähdään, tuu ihmeessä moikkailemaan :)

   Poista
 3. sun uudet ratsastushousut ;)

  VastaaPoista
 4. Pidemmät jalustimet?:D Ja kiva postaus (taas) kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin huomattu! Lisää juttua pidemmistä jalustimista luvassa pian!!

   Ja kiva että tykkäsit postauksesta :)

   Poista
 5. Uudet ratsastushousut!!!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää meno, jee! En osaa muuta sanoa kuin että jalkasi näyttää varsin vakaalta videolla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) laitoin pidemmät jalustimet, toivottavasri jalka vakautuisi sen kautta nyt myös isommilla esteillä :)

   Poista
 7. Paljon paremmalta näyttää noilla pidemmillä jalustimilla kun pystyt paremmin istumaan ja vaikuttamaan hevoseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Vaikuttaminen sinänsä on ainakin ratsastuksellisesti omalta osaltani aika samanlaista kuin lyhyilläkin, nyt vaan saan painon hieman paremmin jalustimille :) Toki se on omalta osaltaan myös vaikuttamista että pääsee paremmin painon kanssa balanssiin, mutta esim. jalalla vaikutan samalla tavalla koko ajan :)

   Poista