perjantai 10. lokakuuta 2014

Pidemmät jalustimet

Kyselin teiltä, huomaatteko mahdollisia eroja minussa viime postauksen kuvissa ja videoissa. Kuten sitten jo postauksen kommenttikentässä paljastin, ovat jalustimeni Akun kanssa pidentyneet.

Olen jo hetken aikaa ollut tyytymätön etenkin Akun kanssa siihen, ettei painoni ole tarpeeksi jalustimilla. Paino on jalustimilla ponien ja energisten hevosten kanssa paremmin, mutta isompien ja hitaampien hevosten kanssa en pääse laskeutumaan tarpeeksi päkiöilleni painon kanssa. Olen sen verran lyhyt, että jokainen sentti jaloistani on tärkeääkin tärkeämpi ja vaikka mulla on niiden lyhyempien jalustimien kanssa turvallinen olo, päätin lähteä mukavuusalueen ulkopuolelle.

Nyt olen kaksi viikkoa ratsastanut noilla pidemmillä jalustimilla ja hitaasti paino alkaa pääsemään jalustimille paremmin ja paremmin.

Pidemmät jalkkarit
Pidensin jalustimiani kaksi reikää. Se on ainakin minusta aika paljon ja kyllä noista yllä olevista kuvistakin huomaa että eroa on.

Osa kommentoi viime postauksessa, että jalkani on nyt hypyissä tasaisempi, joka tietysti on yhteydessä näihin pidempiin jalustimiin osittain. Fakta on kuitenkin se, että pienillä esteillä jalkani on pysynyt aina hyvin rentona ja alhaalla, vasta isommilla esteillä se lähtee ylävartalon dyykkaauksen kautta valumaan taakse. Ja ennen tätä ylävartalon dyykkaamis episodia mulla ei ole jalan kanssa ollut mitään ongelmaa. Näin se kroppa vaan "korjaa" liikkeen mekanismeja kun toinen kropan osa prakaa.. 

Jokatapauksessa nyt aion kuitenkin treenata paljon jalkoja noilla pidemmillä jalustimilla ja teen paljon töitä kevyessä istunnassa, jotta paino pääsee rennosti jalustimille ja päkiöille. Lisäksi teen paljon kavaletteja jotta voin miettiä vain omaa istuntaani.

Onko joku muu paininut saman ongelman kanssa? Miten ratkaisitte omalta osaltanne ongelman?

10 kommenttia

 1. Voisitko tehdä varustepostauksen omista varusteistasi? :)

  VastaaPoista
 2. Jos sinulle tarjottaisiin valmista 130+ tason hevosta ylläpitoon, ottaisitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Realistisesti ajatellen voisin harkita asiaa vasta Saksan jälkeen, mutta jos hevonen olisi minulle todella sopiva ja ajatukset omistajan kanssa kohtaisivat niin miettisin asiaa kyllä todella vakavasti!

   Poista
 3. pitää itsekin kyllä kokeilla oman isoliikkeisen kanssa! estejalustimet pidin ennen niin lyhyinä, että polvi tuli satulasta yli. ajattelin kuitenkin ohjeiden mukaan pidentää reiän tai pari estejalkkareita, ja heti oli esteistunta parempi :) jospa silellä ratsastuskin olisi helpompaa kun paino on kunnolla jalustimilla ja satulassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Aluksi saattaa tuntua hankalalta, mutta kyllä siihen tottuu! Ja alkuun menen aina käynnit ilman jalustimia, jotta jalka pääsee siinä valumaan nätisti alas :)

   Poista
 4. Mulla oli ennen ihan järkyttävän lyhyet jalustimet. Polvi meni reippaasti yli polvituen ja voi varmaan myös kuvitella miten kantapää pakosti nousi... Aloin pidentää jalustimia reikä reiältä + menin paljon ilman jalustimia jotta jalka rentoutuu alas. Ja nyt siis kyse ihan koulujalustimista. Sain jalustimet pitenemään peräti 5 reiällä. Samalla myös estejalustimet alkoi muokkautus ihan järkevään muotoon. Nykyään vaikkakin vieläkin voisi jalustimia pidentää hieman, on vaikutus hevoseen muuttunut huomattavasti ja ratsastaminen kaikin puolin paljon mukavampaa nykyään :) suosittelen siis kokeilemaan jalustimien pidennystä, se on monille ongelma juurikin sen takia että tuntuu varmemmalta lyhemmillä jalustimilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ja muutenkin pitäisi uskaltaa tehdä muutoksia, jotta voi taas oppia enemmän :)

   Poista
 5. Oliko sulla järvenpäässä keltanen takki?

  VastaaPoista