tiistai 14. lokakuuta 2014

Järvenpää 12.10

Eilen pukiessani jälleen valkoisia housuja jalkaan, sain todeta, etteivät ne kovin kauaa kaapissa pysyneet.. Luulin kisakauden noiden vermeiden osalta olleen jo siinä, mutta Järvenpään hallikisojen sattuessa etenkin Caran kohdalta niin hyvään saumaan, päätin ilmoittaa sen ja Akustin kisailemaan.


Caran kanssa ei olla hallissa hypätty kuin yksi kisa ennen tätä, mutta toki ollaan maneesissa treeniä tehty jo ihan urakalla. Mua ei oikeastaan huolettanut ponin osalta mikään ja tavoitteena olikin saada tehtyä radalta nolla ja tasainen suoritus. Akusta taas en ollut ollenkaan varma. Se ei ole treenannut viime kevään jälkeen kertaakaan hallissa, saatika sitten hypännyt mitään kisaa. Yleensä kauden ekat hallikisat ovat olleet sen kanssa aika katastrofaalisia, mutta vuosi sitten se käyttäytyi Jäkessä ihan mallikkaasti. Aika sekalaisin tuntein lähdettiin siis kisaa kohti Akun kanssa.


Startattiin Päivin kanssa Espoosta klo 8.20. Käytiin hakemassa Cara uudelta tallilta, jossa se sai ennen lähtöä harjauksen ja letit. Kisapaikalla käytiin katsomassa vähän ratoja, jonka jälkeen laitettiinkin poni jo valmiiksi. Päivi hoiti kävelytyksen sillä aikaa kun itse kävelin radan, jossa ei sinänsä ollut mitään kovin ihmeellistä. Piirrustuksen näätte alla.

Verkassa poni oli alkuun varsin jännittynyt ja jouduin työskentelemään aika kauan ravissa ennen kuin se malttoi relata. Laukassa fiilis oli paljon parempi ja hypyt onnistuivat hyvin. Poni jäi odottamaan hyvin pidätteestä ja oli hyvän tuntuinen kaikin puolin.


Radalla olikin sitten aika eri fiilis. Poni oli kuin raketti ja ei jäänyt odottamaan pidätteestä kohti estettä, mikä johti siihen että jouduin ottamaan muutaman kerran aika isosti kiinni ja muutaman kerran poni jäi ristilaukkaan ennen estettä. Siksi se ei päässyt tekemään hypyistä niin rentoja, koska jouduin pitämään sitä enemmän kuin normaalisti kohti estettä. Nyt kuitenkin maltoin edetä, eli en jäänyt nyppimään sitä paikoilleen, vaikka välillä olisi todella tehnyt mieli.

Videolta näätte radan kokonaisuudessaan. Uusinnassa olisin säästänyt hieman aikaa, jos olisin päässyt tekemään tokavikalle okserille tien sujuvammassa laukassa mutta ulkojalka ei ihan mennyt läpi ja laukka jäikin turhan paljon paikoilleen. Tuloksena kuitenkin 0/0 ja 5. sija! Tulos oli siis kelpo, mutta suoritukseen kaipaisin jälleen taas tasaisuutta ja rentoutta! Lisää vaan treeniä ja voimaa takaosaan niin ristilaukatkin jäävät pois ja tasaisuuskin tulee sieltä sen kautta sitten pikkuhiljaa :)

 

Päivi lähti viemään ponin pois sillä aikaa kun starttasin Akulla metrin. Aku olikin viekkaalla tuulella ja pääti satuloidessa lähteä poukkuroimaan ihan kunnolla. Onneksi vyö oli kuitenkin jo kiinni niin satula sentään pysyi kyydissä. Episodin jälkeen Aku sai kävellä lähes 20min ennen kuin pääsin verkkaan. Verkassa oli kerrallaan vain 8 ratsukkoa, joten siellä piti olla hyvä suunnitelma, jos meinasi keretä radalle valmiilla hevosella. Itse ravasin kolme ratsukkoa, laukkasin kaksi ja sitten otin kaksi pientä ja yhden ison pystyn. Sen jälkeen otin kävelypaussin ja siirryin pienelle okserille. Koska Aku oli mielettömän skarpin ja hyvän tuntuinen, hyppäsin saman tien perään isomman okserin ja vielä lopuksi isomman pystyn.

Kun oli mun vuoro siirtyä kisa-areenalle, pääsin kaikkien suureksi yllätykseksi jopa kisamaneesiin ilman taluttajaa! Aku oli muutenkin verkassa energinen ja ei osoittanut mitään possuilun merkkejä.. Kummallista. Ja sama meno jatkui radalla. Hevonen oli hyvin jalan edessä ja sain ratsastaa rauhassa esteeltä toiselle. Metrissä arvosteluna oli A20, jolloin nopein nolla voittaisi. En kuitenkaan ratsastanut aikaa, vaan etenin rauhassa, koska halusin saada hallikauden avattua rennolla radalla. Olin itse tyytyväinen hevoseen ja omaan ratsastukseen. Jokaiselle esteelle näin paikan ajoissa ja rytmi säilyi hyvin koko radan läpi. Vaikka tulos oli puhdas, aika ei ihan riitänyt sijoitukseen. Akuun olin silti super tyytyväinen.

Metrin ja kympin välissä ei ollut pitkää paussia ja luokan alusta katsoin muutaman ratsukon, jonka jälkeen suuntasin jo verkkaan. Rata tuntui kävellessä pieneltä ja simppeliltä, joten olin rennoilla mielin verkassa. Aku oli edellisen luokan tavoin ihan super ja kaikki verkkahypyt meni nappiin.

Mulla oli tosi varma fiilis kun lähdin radalle. Ykköselle olin ihan inahduksen lähellä, mutta se oli oikeastaan Akua ajatellen vaan hyvä, koska se joutui skarppaamaan koipiensa kanssa. Kakkonen ja kolmonen ihan super, samoin nelonen. Vitonen oli pienen kaarteen takana ja se huoletti mua jo radankävelyssä. Sama kaarre oli jo metrissä ja silloin pääsin sinne hyvin. Kympissä kuitenkin jäin pitämään sinne liikaa, enkä malttanut edetä kaarteesta ulos. Sieltä sitten oman ratsastusvirheen takia siis puomi mukaan ja loppurata olikin jälleen ihan mieltöntä flowta.

Olin Akuun niin tyytyväinen. Se kuunteli ja oli terävä, muttei yhtään höslä. Lisäksi ratsastin itse sitä yhtä estettä lukuunottamatta hyvin koko ajan rytmissä enkä jäänyt pitämään. Tollasia ratoja vaan lisää niin hyvä tulee!!

Kuvia tai videoita ei Akusta ikävä kyllä ole.. Nyt oikein harmittaa ettei sattunut kamera mukaan, nämä radat olisin niin mielellään julkaissut täällä blogissakin :)

10 kommenttia

 1. Miks ihmeessä caran omistaja ei anna caraa kunnon poniratsastajalle? Poni näyttää tosi hyvältä ja menee sun kaa hienosti, mut ostajia kiinnostaa juurikin ne poniluokat ja se miten se pärjää niissä poniratsastajalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poni on nyt poniratsastajalla ylläpidossa :) Tosin tyttö on kouluratsastaja, mutta kilpailee kuitenkin poniluokissa :)

   Poista
 2. Mikset vielkää oo vaihtanu bannerii, vaik sellane on sulle jo tehty? :O ja lupasit jo aikoi sitte, et tekisit muutenki syksyisemmän täst blogista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha mitä vitsii XDDD (y)

   Poista
  2. Teen blogista uuden näköisen kun vaan kerkeän. Multa nämä tietotekniset jutut ei aina suju ihan minuutissa ja tällä hetkellä koulu ja työhommat ovat etusijalla, joten saatte varmasti odotella vielä.

   Poista
 3. Miks ihmeessä cara on jollain kouluratsastajalla, kun ei sillä näköjään kestä pää pelkästään koulua hinkkaamalla?!! oisitte vaa pitäny sen sulla ratsastettavana siihen asti jos ulkomaille lähet, tai sit antanu vaa jollekki joka hyppää sillä!!!
  voi poni paran pää :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponilla on kaikki oikein mainiosti :)

   Poista
  2. Eihän kouluratsastajalla olo tarkoita pelkästään koulua? Itse kisaan tällä hetkellä vain koulussa, mutta silti meillä kuuluu viikko-ohjelmaan myös maastot, puomit, kavaletit ja välillä (irto)juoksutus.

   Onnea Erika sijoituksesta ja hyvistä radoista! :) Ja tsemppiä syksyyn!

   Poista
 4. Kävin katsomassa yks päivä Caraa ihan livenä, voi että se on paljon pienempi miltä näyttää kuvissa. Pääkin on niin niin pieni, oli kyllä nätti ja kiva luonteinen kaveri, vaikka paljoakaan ponia siinä taputellut! :D
  -Naapuri :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin siro rakenteeltaan että näyttää helposti pienemmältä mitä on :) se on senttiä vajaa täyskorkuinen, joten ihan iso poni se on :) ja ihana se kyllä on ;)

   Poista