sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Turun Malja. Day 2.

Ihana päivä, ihana hevonen ja ihana tiimi <3Päivä alkoi kevyellä maastolla Varjo-tallin upeissa maisemissa. Pienet pätkät otettiin ravia ja laukkaa, mutta muuten käveltiin vaan. Maaston jälkeen puunattiin hevoset ja päästettiin ne hieman huilaamaan karsinoihin. Pakattiin omat kamat autoon ja hetken päästä oltiinkin jo matkalla kisoihin.
Kisapaikalla saatiin ottaa ihan rauhassa. Käytiin syömässä ja katsottiin Kenraalin Maljaa ennen kuin käytiin pistämässä pojat valmiiksi. Rataa kävellessä sai huomata että rata oli paljon edellispäivän rataa haastavampi ja teknisempi. Oli paljon linjoja, joissa oli pakko tehdä ratkaisu, ratsastaakko eteen vai taakse ja eka sarjaväli oli aivan jäätävän pitkä. Ei suokkiluokissa sarjavälit usein yli 7 metriä ole, yleensä aina alle. Nyt sarjaväli oli selvästi yli 7m, miltein 7,40.. Käytiin loputa muutaman muun ratsastajan kanssa kysymässä onko väli jäänyt vahingossa tuollaiseksi vai muutetaanko sitä vielä. Niin se oli ratamestarin mukaan tarkoitus olla, mutta lopulta hän suostui lyhentämään sen tasan seitsemään metriin. Onneksi..
Verkkahypyt aloitin vasta 4 ennen kun piti siirtyä radalle. Otin oikealta kolme ristikkoa, kaksi pystyä ja kaksi okseria. Ihan samalla setillä mentiin siis kuin eilen. Vasemmalta otin ison okserin, missä Retu pääsi taas vinoksi. Toisella kerralla sain hieman korjattua sitä, muttei se vieläkään ihan suoraksi jäänyt.. Tähän täytyy keskittyä nyt kotona! Sitten vielä yksi pysty ennen rataa 110 kokoisena ja siieltä tuli pudotus. Se ei haitannut, hyvä vaan että kaveri olisi skarppina sen jälkeen radalla!
Radalla keskityin koko ajan rytmiin. Tiesin että välit olisivat hyvät jos vain sujuisin alusta asti niin kuin pitää. Ja näinhän siinä kävi! Nelosta Retu hieman kyttäsi, mutta ei mitenkään pysähtymis mielessä. Sarjalle tuli monella virheitä, sinne oli hankalat metrit. Itse sain välin ratsastettua hyvin, mutta koska tiesin välin olevan Retulle pitkä, käytin raipan a-, sekä b-osalla. Näin hyppy pysyi skarppina vaikka Retu olikin hieman kaukana osasta.


Hienoin Rekku <3

6-7 väli oli helppo 5 askelta ja siellä päätin että täähän menee nollilla tänään :D Kasi oli okseri, josta jatkoin eteen linjan sarjalle, jossa väli oli meillekin parempi. Toki laukkakin oli jo isompi, mutta välikin oli hieman lyhyempi. Sieltä pieni tie kympille, jonka jälkeen tuli hieman kiire kääntää ja laukka meinasi kuolla. 11 en nähnyt paikkaa, mutta onneksi oli vielä kolmen viimeisen askeleen aikana hyvin aikaa levittää vähän oikealle ja hyppy tuli hyvään paikkaan. Vika linja tultiin eteen kuudella ja siinä se oli, meidän eka kansallinen 0-0!! Jos eilistä tikkariluokkaa ei lasketa ;)
Mä olin niin iloinen. Retu oli niin messissä mun kanssa radalla ja se teki kaiken mitä pyysin. Se keskittyi, tsemppasi ja kaikki tuntui helpolta.. Esteet ei tuntunu isoilta ja mulla oli itellä tosi varma fiilis.


Kaiken lisäksi Retun aika oli niin nopea, että mentiin johtoon!! Fiilis oli niin uskomattoman hieno eten edes osaa kuvailla sitä. Kaikki se talven ja kevään aikana tehty työ alkaa vihdoin näkyä. Tunnen hevosen nyt niin paljon paremmin ja saan siihen joka rata paremman tatsin. Nyt se ei enää vain vyöry eteen päin, mä ratsastan sitä ja se tekee asiat mun kanssa.


Ja voittohan sieltä lopulta napsahti! Kansallinen voitto! Mun eka kansallinen voitto :) En voi muuta kun hymyillä ja kiittää omistajia siitä, että olen saanut noin hienon hevosen käyttööni. 


Seuraavaksi pitäisi sitten miettiä hypätäänkö me myös Finnderbyssä suokkiluokka vai mennäänkö johonkin lähempänä oleviin kisoihin. Lisäksi täytyisi alkaa miettimään tosissaan niitä SM:jä.. Sinne pitää kuitenkin kvaalata 110-luokasta tulos, joten sitä varten täytyisi alkaa hypäämään kotona jo myös isompaa. Eihän tässä vielä kiire ole, mutta hieman pitää tehdä jo päätöksiä senkin osalta.. Oma haave olisi kyllä hypätä SM:t, mutta en vielä sano että niin tapahtuisi. Hevosen täytyy pysyä kunnossa, mun pitää pysyä kunnossa ja meidän yhteistyöstä täytyy tulla vieläkin parempaa. Paljon on siis hommaa, mutta kyllä se mun tavoite on että se 110 saadaan tällä kaudella startattua niin että päästään myös maaliin.


Kiitos koko tiimile upeasta viikonlopusta :) Erityiskiitos ihanalle Retulle <316 kommenttia

 1. Hienoa! Onneksi olkoon paljon! :) Olet tehnyt todella hienon työn! :) Viellä kerran onnea <3 sulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
 2. Tosi paljon onnea ja Retulle halaus :-D

  VastaaPoista
 3. todella hieno rata, onnea voitosta!!:)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavaa! Paljon onnea hienosta voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Vieläkin kyllä hymyilyttää!!

   Poista
 5. Hieno ja sujuva rata oli, itse istuin katsomossa. Paljon onnea voitosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kun oli kerrankin yleisöä :)

   Poista
 6. Onneks olkoon täälläkin, ansaittu voitto :) olis se tännekin kelvannut se eka sija, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiti :) Ja hei, tyyppi otti vähä aikaa sitte ypäjällä kaksoisvoiton ;)

   Poista
  2. Noh, nälka kasvaa syödessä ;D missä kohdataan seuraavan kerran? Hitsi kun asuttaisiin lähempänä helsinkiä niin oltaisiin mielellään tultu klinikkaan :(

   Poista