lauantai 10. toukokuuta 2014

Huh mikä viikko

Tällä viikolla on kyllä työ-, ja kouluhommat menneet niin heppajuttujen edelle. Olen toki ratsastanut monen monta hevosta, mutta kiirettä on pitänyt.

Päätin nyt kirjoittaa tällaisen pikapäivityksen kaikista hepoista! Muutenkin olen tässä viime aikoina miettinyt että millaisia tekstejä mun pitäisi kirjoittaa.. Tai ei ehkä pitäisi, mutta millaisia tekstejä te lukijat tykkäätte lukea? Sellaisia, jotka kertovat vähän kaikista hevosista, vai sellaisia joissa on selkeästi vain yksi hevonen käsiteltynä? Niillä, joilla on se oma hevonen, on tietysti vaan raporoitavana yhden hevosen kuulumiset, mutta mulla niitä on sen verran monta, etten aina ihan jokaisesta voi kaikkea tänne päivittää.. Joten kertokaa, miten te haluaisitte hevosista ja meidän tekemisistä kuulla?


Mutta sitten tähän viikkoon!

Aku

Aku on valitettavasti nyt pienellä breikillä - kaviopaise iski. Ei siinä onneksi sen kummempaa, omistaja vei sen saman tien klinikalle ja ukko sai kavioon hauteen :) Kengän se saa ensi viikon loppupuolella ja sitten treenit jatkuvat taas.

Cara

Cara on palannut pikku hiljaa taas töihin :) Meitä on kiusannut kunnon satulaongelma ja nyt tuntuu siltä, että vihdoin on saatettu löytää oikea satula!


Retu

Retulla olen menny tällä viikolla kaksi kertaa. Yhden sileän kerran, jolloin työstin sen läpi väistöjen ja avojen avulla sekä tämän päiväisen estetunnin. Tunnilla tehtiin aika kevyesti, koska Retulla on ollut tällä viikolla paljon töit ratsastuskoulun puolesta. Mun oli pakko kuitenkin treenata ensi viikon Turun kansallisia varten, koska Retu ei ole ollut kisoissa Kaarinan jälkeen. Tunnilla hypättiin muutamat verkkahypyt ja kaksi rataa. Ensimmäinen rata 90cm tasolla ja toinen 100cm tasolla. Retu tuntui kaikin puolin hyvältä. Ensimmäisella kierroksella se jäi vinoksi oikealle muutamiin hyppyihin, mutta isommalla kierroksella sain korjattua nekin pienet virheet hyvin :)

Hilda

Hilda on saanut tämän viikon keskittyä ratsastuskoulun hommiinsa, ensi viikolla myös tämä söpöläinen pääsee hommiin <3


Kapsu

Kapsulla olen mennyt kerran ja huomenna olisi vuorossa toinen kerta. Heppa se vaan jatkaa kehittymistään! Huomenna mulla on kuvaaja mukana, joten saan teille mitä todennäköisimmin videomateriaalia meidän menosta, jee! Kapsun kanssa mietitään oikeastaan joka kerta ihan perusjuttuja, siirtymisiä, väistöjä sekä nostoja. Siitä alkaa kuoritutumaan aikas kiva heppa!

Nuppari

Nupparin kanssa jatketaan huomenna esteharjoituksia! Siitäkin saan toivottavasti videokuvaa :) Tämä super positiivinen tamma saakin sitten pikkuhiljaa jäädä kesälomalle, mutta vielä muutaman viikon ajan se saa harjoitella "isojen tyttöjen" juttuja ;)


Haissi

Haissi alkaa pikkuhiljaa luottamaan kuskiin. Vaikean alun jälkeen ollaan yllättävän nopeasti päästy eteen päin. Haissista kerron lisää, kunhan saan siitä kuvia/videota. Tällä viikolla ollaan keskitytty siihen, että hevonen liikkuu jalasta eteen ja nostaa laukat molempiin suuntiin. Tavoitteisiin ollaan päästy, vielä tuo arka hevonen vaan kaipaa lisää luottamusta ja rutiinia :)

Sakke

Sakke olisi tarkoitus ottaa hommiin huomenna. Nyt kokeillaan ihan itsenäistä menoa ilman liinaa, saa nähdä miten menee :)

Helga

Helga on saanut tämän viikon ajan Hildan tavoin keskittyä tuntsarielämään. Ensi viikolla treenit jatkuvat myös tämän symppiksen tamman kanssa :)


kattokaa miten hassun värisiltä Akun jalat näyttää :D

Ensi viikolla haluaisin postata teille kunnolla Retun tän päiväisistä treeneistä kera kuvien ja mahdollisesti myös ensi viikon Retun viimeistelytreeneistä ennen Turkua :) Lisäksi olisi luvassa videota siis Kapsusta ja Nupusta :) Yksi "Hevosia matkan varrelta" -postauskin on valmiina, se voisi olla vaihteeksi mukavaa luettavaa teille!

Eli ensi viikkoon ja laittakaahan toiveita ja ajatuksia tulemaan postausten rakenteesta :)

ps. kaikki kuvat on Salosta. Kuvat ovat sivuilta Ristonkuvat.fi. Kiitos hienoista kuvista Risto :)14 kommenttia

 1. ois kiva jos ois muistakin kuvia kuin vaan akusta ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olis mustakin, mutta kuvaajaa mulla harvemmin on muualla :/

   Poista
 2. Tää oli kiva. Kisa- ja valmennuspostaukset on kiva lukea yhdestä hepasta kerrallaan jos vaan ehdit/jaksat kirjoittaa. Muuten on kyllä kiva lukea kaikista hepoista. Mielelläni kuulisin lisää niistä nuorista hepoista sekä niistä joista kirjoittelet muuten vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Koitan aina kirjoittaa kaikista mahdollisimman paljon!

   Poista
 3. Noi hevosia matkan varrelta-postaukset ovat ihan parhaita! :)


  Itse lukisin ehkä mielummin hevoskohtaisia postauksia, mutta molemmat käy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :) Itse jotenkin olen myös noiden hevoskohtaisten postausten kannalla :)

   Poista
 4. Todella sekava postaus ja ilmeisesti sinulla ei ole muista kuvia kuin Akusta, sekavoittaa tuota, kun kerrot muista hevosista ja kuitenkin vaan Akun kuvia. Lisäksi todella tylsää lukea, että sillä ja tällä ollut tauko ja pälä pälä, onko pakko kirjoittaa mitään jos ei kyseisen hevosen kanssa ole tapahtunut mitään? Lisäksi tekstit niin lyhyitä yhdestä hevosesta, että ne on tylsiä, en jaksanut lukea Retu tekstiä, koska meni niin sekavaksi tämä. Mieluummin hevonen kerrallaan, tai asia kerrallaan, ei näin sekavia. Lisäksi ilmeisesti teet normaalisti eniten treeniä Akun kanssa ja muiden kanssa epätasaisemmin, niin onko se sitten niin paha että kirjoittaa siitä hevosesta enemmän, jonka kanssa tapahtuu enemmän? Ei minun mielestä. Parempi jos keskityt kirjoittamaan siitä mitä on tapahtunut ihan oikeasti oikeita juttuja, eikä tekstin täytettä, että Hilda on ollut tunneilla ens viikolla tehdään jotain. Niin jaa, no ei kiinnosta. Ja onko se niin paha asia, jos joka viikko ei ratsasta niin montaa hevosta kokoajan, ihankuin olisi tarve selittää, että sinulla on kauhea kiire ja monta hevosta jne. Kaikki varmaan uskoo ja tietää sen, siksi olisi kivampi, jos tekstit keskittyisivät siihen mitä olet tehnyt eikä siihen, että hei mulla on monta hevosta ja tosi kiire kokoajan. Se on jo tullut selväksi, nyt voisi sitten keskittyä ihan hyviin teksteihin, jos sellaista ei ole kirjoittaa, niin vois jättää kirjoittamatta. Tämä oli mielestäni turha postaus, mielenkiinnoton ja pettymys. Ja itsepä kysyit mitä haluamme lukea, niin tässä palautetta, että ei tarvitse ottaa pahalla, tämä minun mielipiteeni lukijanasi. Luen siis mielelläni blogiasi, mutta en tällaisia turhia plääplää kirjoituksia joiden ainoa viesti on se, että olet tosi kiireinen ja sulla on tosi monta hevosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ainakin ihan hyvä lukijoille kuulla miksi jostain hevosesta ei ole hetkeen kuulunut. Ja itse pyrin kirjoittamaan aina siitä hevosesta mistä on uuia kuvia tai videoita. Akun kanssa treenaan usein niin että omistaja on paikalla, muiden kanssa taas en ja siksi kuvia on usein tarjolla Akusta. Ja ei se mielestäni ole ollenkaan paha asia jos en joka viikko ratsasta kaikilla hevosilla mutta usein lukijat kysyvät miksei esim. Kapsusta ole hetkeen kuuluntu :) Kiitos sulle palautteesta :)

   Poista
  2. ei ano tarvii lukee jos ei kiinnosta must tää oli kiva!

   Poista
 5. Oon viihtyny sun blogin lukijana viime syksystä alkaen, eikä tähän mennessä ole tullut mieleen mitään valittamista sisällön suhteen! Oon aika kaikkiruokainen, eli kelpaa pidemmät ja lyhyemmät jutut, yksityiskohtaisemmat selostukset treeneistä/valmennuksista, pikakuittaukset harvemmin ratsastettavien suhteen ja tosi kiva, jos jaksat aina välillä esitellä niitä takavuosien ratsuja, joiden kanssa oot ollu tekemisissä. Myös muu "historian siipien havina" on kivaa vaihtelua :) Kuvien suhteen oon samaa mieltä näiden muutamien kanssa, että kivahan se olis nähdä enemmän otoksia muistakin, kuin Akusta, mutta on tietty ymmärrettävää, ettei kuvaajaa ole aina mahdollista saada mukaan!

  VastaaPoista
 6. Moi! Olen lukenut blogiasi nyt reilu puoli vuotta, enkä ole oikein päässyt kärryille hevosista. Omasta mielestäni selkeintä olisi, kun yhdessä postauksessa olisi vain yksi ratsu, ja ehdottomasti kuva! Vaikka sitten kännykällä joku mutainen naamakuva, mutta kuva kuitenkin! Kuvista oppisi yhdistämään mistä hevosesta puhut. Aku ja Retu ovat ainoat hevoset jotka tiedän ja muistan. Kaikki muut ovat vain jotain joilla ratsastat joskus ja jouluna. Eli ehdottomasti vaikka joku huono kännykkä kuva postauksen alkuun!! Ja sitten toinen asia. Mm. nanningin valkuista tehdyissä postauksissa oli miljoona videota. Jos et osaa/pysty/kerkiä editoimaan niin laita mieluummin vain pari videota ja muut pois. Ei niitä jaksa millään katsoa. Plus videoiden pituus olisi myös hyvä miettiä, 5 minuutin ja siitä yli menevät videot ovat jo aivan liian pitkiä. Muuten kiva blogi, selkeys vain puuttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista :) Itse tykkään kun on paljon videoita. Selaan usein omaa blogia päiväkirjamaisesti ihan omista tekemisistä ja siksi tykkään että videot ovat erikseen :) Toki voin editoida ne niin, että olisivat kaikki samassa, Nanningissa vaan tehtiin niin montaa eri harjoitusta, että musta oli kiva näyttää lukijoillekkin ne, jotta hekin saisivat ideoita! Jos ei jaksa katsoa kaikkia niin sitten ei jaksa :)

   Ja tuo kuvajuttu oli hyvä ajatus, vaikka en itse tykkääkään kännykuvista/huonolaatuisista kuvista. Siksi olen pyrkinyt kirjoittamaan vain kun on kivoja ja hyviä kuvia.. Mutta ehkä kokeilen myös tuota vaihtelun vuoksi :)

   Poista