lauantai 17. toukokuuta 2014

Turun Malja. Day 1.

Ihanaa saada kerrankin kisapostaus saman tien ulos :) Yleensä kisapäivien jälkeen mulla on aina niin paljon hommaa etten millään kerkeä kirjoittaa teille saman päivän kisoista, mutta nyt kun ollaan täällä Turussa yötä niin pystyy helposti kirjoittamaan teille kisakuulumiset!

Kuvien lataaminen ei sitten ollutkaan ihan niin helppoa, netti on ihan sika hidas. Videokin olisi, mutta Youtube näytti latausajaksi 991 minuuttia, joten sen saatte huomenna :)


Lähdettiin aamulla kohti Turkua puoli 10 aikaan. Ennen sitä letitin Retun ja tietty pakkasin autoa yhdessä muiden kanssa. Turkuun päästyämme laitettiin hepat heti valmiiksi ja lähdettiin kohti kisakenttää. Hetken odottelun jälkeen pääsimme kävelemään radan, jossa ei oikeastaan ollut muuta ihmeellistä kuin pitkä viiden askeleen väli sekä pitkä yhden askeleen sarjaväli.

Verkassa Retu oli yllättävän lungi ja sain tehtyä hyvän verkan. Oikealle kaikki hypyt onnistuivat hyvin, vasemmalle Retu jäi hyppyyn vinoksi oikealle. Sama näkyi radalla ekassa hypyssä. Retu veti hypyssä kunnolla oikealle ja sen jälkeen mun olisi pitänyt suoristaa se paremmin ja edetä hieman paremmin. Kakkoselle tulin edelleen vähän takapakkia, kolmosen jälkeen alkoi hyvä rytmi. Se kolmoselta neloselle väli jäi meille pitkäksi, mutta Retu oli leijona ja hyppäsi silti tarkasti kaukaa :)

Vitoselle tuli hieno hyppy, samoin kutoselle vaikka Retu sitä vähän kyttäsikin. Sarjalle tein kaarevalla uralla seitsemän, vaikka väli olisikin oikeasti ollut kuuden väli. Sarja jäi hieman pitkäksi, mutta ei niin pahasti kuin olin arvellut. Vikalle nypin yhden askeleen liikaa, vaikka paikka olikin ihan ok. Kokonaisuudessaan siis ihan hyvä rata ja mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa kansalliset nollalla ja sijoituksella. Luokka oli siis clear round-luokka ja saimme kotiin vietäväksi yhden rusetin :)


Kisoista matka jatkui Varjo-tallille, jossa yövymme. Retun lisäksi mukana on siis Ville, joka on myös Rauhalan hevosia. Villellä hyppää Rauhalan opettaja, esteratsastaja Kati Molander. Pojat saivat kylmäsuojat jalkaan ja kunnon arnikaiset hieronnat :) Kun kaverit olivat hetken tsillailleet karsinoissa, päästimme ne Ravikuningas Erikassonin tarhaan! Pojat pääsivät kuninkaallisten joukkoon ;)Sitten pääsinkin tuuppaamaan Siinan varsalla Stellalla. Jokunen teistä saattaakin muistaa Siinan, jonka kantakirjasin vuosi sitten. Hyppäsin Siinan kanssa myös muutamat kisat viime kesänä ja nyt sainkin sitten kokeilla Siinan 5-vuotiasta varsaa, joka on Bellalla ravitreenissä.

Stella oli kovin äitinsä oloinen ja kaikin puolin mukava tamma! Liikettä siinä on jopa enemmän kuin äidissään ja yhtä jähmeä se on kuin mitä Siinakin oli alkuun :) Kovin on siis tyttö äitiinsä tullut. Ja noi korvat.. Ihan samanlaiset.. Lörppyvät ratsastettaessa puolelta toiselle ja ovat koko ajan ihan relat :)


Ratsatuksien ja ruokailujen jälkeen haettiin pojat laitsalta ja käytettiin ne iltakävelyllä. Sitten vielä mössöt eteen ja unia.


Huomenna olisi sitten pääluokka edessä. Toivottavasti sama meno jatkuisi myös silloin :)

2 kommenttia

  1. Teillä meni tänään kyllä tosi hyvin maljassa, tosi siistin näköistä menoa! :)

    VastaaPoista