tiistai 20. toukokuuta 2014

Millainen olisi sinusta hyvä klinikka?

Hieman ajatuksia tulevasta klinikasta..


 "Tässähän taitaa olla ideana, että ihan tavalliset ratsukot tekevät harjoituksia, jotka ovat hyödyllisiä ihan niille tavallisille ratsastajille - joita jokainen täällä htnetin ihmeellisessä maailmassa ovat. Mukana on erilaisia ryhmiä, mitä kuvauksesta ymmärtää. Mahdollisuus monelle saada vinkkejä ihan omaan kotitreeniin sellaisenaan, eikä soveltaen, kuten näissä kv tason klinikossa usein käy, kun ratsastajinakin on niitä kv tason ratsukoita. "

Harvemmin otamme Hippolan puolesta kantaa Hevostalli.net keskusteluihin, mutta nyt halusin itse täällä blogin puolella kiittää niitä, jotka positiivisilla kommenteilla ja kehitysehdotuksilla olivat tässä keskustelussa mukana.

"Ja ideahan siis on maksattaa sen kuvaavan kaverin omaavan tallipihan staran harrastelu kotitallin ja vähän naapurinnkin hevosettomilla esiteineillä. Ei vaan mennyt ihan nappiin."

"Voi elämän kevät :D Mitä tuosta voi saada irti, kun ratsastajat eivät edes hyvien valmentajien silmän alla menesty tai etene? Siellä Tiialle sanotaan, että muista ratsastaa hevonen esteelle, Aadalle sanotaan samaa jne. Mutta ennen oli fanikerhoja, nyt sitten tällaista toimintaa.

Sinänsä tykkään tuosta innosta, joka heillä on, mutta jotain vähän innovatiivisempaa voisi tuottaa, eikä tällaista tylsää rahajunailua. Rahaa saa tietenkin pyytää, mutta mikä idea? Maneeseissa on katsomot joihin voi mennä ilmaiseksikin seuraamaan ammattilaiset ratsastajien ja valmentajien toimintaa." 


Kiitän myös anonyymien negatiivisista kommenteista, niistäkin voimme oppia. Klinikan lippujen hinnat ovat tosiaan nousseet edellisestä klinikasta muuttuneiden kulujen vuoksi. Tällä kertaa tilan vuokratunteja on useampi, katsomot eivät ole osa tilan kalustusta ja valmentajiakin on edelleen kaksi. 

Hevosihmisiltä kuulee lisäksi koko ajan kitinää siitä, miksei koskaan kukaan järjestä mitään. Kun jotain sitten järjestää, on se liian kallista tai turhaa. Mutta mikä on kallista? Hyvän valmentajan  valmennustunti maksaa 40-60e, uudet ratsastushousut helposti yli 100e ja Kyran klinikka 40e ja Emile Fleurin klinikka 30e. Hippolan klinikka maksaa 17e, ja sillähän saa ainakin kahden päivän lounaat töissä tai yhden huonolaatuisen topin H&M:ltä. Itse olisin mennyt junnuna (ja menisin edelleen) mielummin klinikkaan ja söisin eväitä töissä sekä eläisin ilman sitä toppia. Kansainvälisiin valmentajien klinikoihin verrattuna Hippolan klinikka on miltein puolta ja yli puolta halvempi, ja niin sen kuuluukin olla.

"Morriksen klinikkaa pääsi katsomaan 15 eurolla (tai kympillä jos meni joka päivä), joten kyllä tuolla hinnalla pääsee muitakin katsomaan." 

Morriksen klinikka järjestettiin Ypäjällä, joten useammalle luulisin bensakuluja kertyneen lipun hinnan lisäksi siihen päälle kympin tai muutaman verran. Toki osa tulee pk-seudullekkin kauempaa, sitä en kiistä. Pointtina siis se, että jokainen lippu on varmasti laskettu sen arvoiseksi, ettei tapahtuma jää tappiolliseksi. Lisäksi Morriksen klikka ei ollut maksuton ratsukoille, joista moni oli saman tasoisia kuin moni Hippolan klinikan ratsukoista.

"Nykypäivän hintatasoa tietäen ja valmentajien palkkioita ja tilavuokria ottaen huomioon 17€ on edullista monen tunnin klinikasta, oli ratsukkoina kuka tahansa. Tuosta hinnasta verot pois, valmentajille palkkiot ja tilan vuokra usealta tunnilta, niin eipä siitä jää järjestäjälle mitään taskuun. Ainoastaan ilmeisesti paha mieli kun kehtaavat yrittää ja järjestää tapahtumia jokaiselle tavan harrastajallekin ;) eikös täällä kuukausi sitten ollut kritisointia siitä kun klinikoita ei järjestettykään niin nopealla aikataululla kuin oli odotettu?"

Itse koen, että tavalliselle harrastajalle tällaisesta klinikasta on se suurin hyöty. Ja nimenomaan näiden tavallisten perusratsukoiden kanssa. Ohjeet ovat hyvin samanlaisia, kuin mitä todennäköisesti edistyneempien kanssa, ne vain ovat yksityiskohtaisempia ja laaja-alaisempia ja samalla lähempänä useampaa katsojaa, kun esteet ovat 100cm eivätkä 140. Harvalla meistä tulee kuitenkaan koskaan olemaan hevosta, jolla voisi treenata säännöllisesti tuolla tasolla. Moni meistä on harrasteratsastaja tai hyvänmielen kilpailija, joka haluaa oppia uutta sekä kehittyä omalla tasollaan. 

Nyt haluaisinkin kuulla, millainen sitten olisi mieluisa klinikka? Hippola tulee jatkossakin järjestämään klinikoita ja jotta voimme tarjota jokaiselle jotakin, tuo äänesi kuuluviin ja kerro, mitä juuri sinä haluaisit nähdä :)

 

15 kommenttia

 1. Itseäni kiinnostaa etenkin kilpailevien verryttelytavat. Mitä tekee jotta saa radalle sen 100% suorittavan hevosen ja kuinka paljon tehdään. Jokainen hevonen on erilainen ja näissä joutuu soveltamaan, joten sais vähän ideoita muiden tavoista jos sattuis osumaan kohdalle. :)
  En tiedä kuinka toteutus tässä onnistuisi, mutta idea heitetty kehiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.youtube.com/watch?v=FOeZD3JlYPs

   Mulle tuli heti mieleen tää video kun luin kommentin. :) En tiedä oletteko katsoneet, tosi hyvä!

   Poista
  2. Verryttelyjuttuja on luvassa klinikassa! :) Kiitos Kaisa videovinkistä, tota en ookkaan kattonu :)

   Poista
 2. Hevosen maastakäsittely-taitoja ei juurikaan kukaan bloggaajistanne tuo esille. Sellaisesta klinikasta voisi varmasti hyötyä moni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista olemmekin jo miettineet :)

   Poista
 3. Mielestäni hyvä klinikka on kyllä estepainoitteinen, mutta voisi hyvinkin sisältää ensin hyviä verkkatyylejä/tapoja joilla saa hevosen hyväksi esteille. Myös mahdolliset hevosen vaihdot olisi kiva, koska silloin näkee miten sama hevonen menee eri ratsastajan kanssa. Tietenkin tuossa on omat huonot puolensakin mutta samalla näkee että osaako ratsastaja "oikeasti" ratsastaa, vai osaako hän vain omalla tutulla hevosella.

  Oletko muuten tulossa Heinäsin seuraestekilpailuihin 30.5? Ne on iltakisat ja luokkia on 100 asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olen menossa Lohjalle pe 30.5 iltakisoihin :) Ja verkkatapoja on luvassa Hippolan esteklinikassa :)

   Poista
 4. Joo monet hyityisivät verryttely tavoista paljon! Vaikka ovathan hevoset erilaisia. Maastakäsittely klinikka olisi hyvä, eihän aina voi liikuttaa selästä käsin ja onhan se maastakäsittely homma hevosellekki hyvää vaihtelua, kaikki ei vaan osaa tai keksi mitä sitten sieltä maasta voisi kilpailevankin hevosen kanssa tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastakäsittely-klinikka onkin ollut meillä jo mielessä :) Ehkä se sitten seuraavaksi!

   Poista
 5. Kouluratsastusklinikka samalla idealla että osallistujat eivät olisi niitä ihan huippuja. Voisi olla useampi eri tasoinen ryhmä ja myös nuoret hevoset. Kannatan myös hevosen vaihtoa, siis ratsastusta vieraalla hevosella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraiden hevosten selässä ratsastajat tosiaan joutuisivat ihan "uuteen" tilanteeseen :)

   Poista
 6. Hevosen vaihtoja myös kannatetaan! Vaikka muutaman tehtävän ajaksi, ei välttämättä koko tunniksi jos ratsastajat eivät oikein pidä ajatuksesta :)

  VastaaPoista