maanantai 11. marraskuuta 2013

Uskomaton päivä

Hippola on saanut hurjasti huomiota osakseen tänään. Samoin mun blogissa on vieraillut paljon uusia ihmisiä, tervetuloa teille :) Lisää tietoa Hippolan jatkosta saavat ensimmäisenä tykkääjät Facebookista, joten kannattaa käydä tykkäämästä meistä täällä!

Heppailujen suhteen tänään oli aika normaali päivä. Aamulla ratsastin Kapsun ja treenattiin jälleen paljon nostoja ja siirtymisiä. Kapsu oli tänään jo paljon reaktiivisempi jalalle, kuin aiempina viikkoina ja tehtiin ihan laukannostojakin. Ja ihan kunnollisia sellaisia. Laukka oli tänään tasaista ja rauhallista, työ alkaa siis tuottaa tulosta :) Sainkin Kapsun omistajalta palautetta jo viime viikolla, että hevonen oli ollut jo hänenkin kanssaan paljon parempi ratsastaa, jee :) Aina on kiva saada hyvää palautetta tehdystä työstä, koska silloin tietää, että on saanut hevosessa aikaan muutoksen muidenkin, kuin vain oman itsensä mielestä :)

Huomenna jälleen Kapsun luokse, voisin kirjoittaa siitä sitten hieman tarkemman postauksen!

Olin tänään myös Akuilemassa. Akulla on koko viime viikon ollut vatsa löysällä ja perjantaina se oli ollut huono ratsastaa. Aku oli keulinut ja vastustanut oikeaa jalkaa ihan urakalla. Aku ei normaalisti keuli ja tämän vuoksi omistaja olikin laskenut yks plus yks. Edellisen viikonlopun kuljetukset olivat Akulle stressaavia ja koska vatsa on ollut niin löysällä, saattaa hepalla olla nyt klinikka keikka edessä. Ratsastin Akun eilen nivelillä ja ilman kannuksia ja heppa liikkui hyvin eteen. Janine pyysi mua kokeilemaan takaosakäännöksiä, koska juuri niissä Aku oli vastustellut kaikista eniten pe ja la. Alkuun, kun lähdin kokoamaan Akua, yritti se muutaman kerran hypätä ylös. Pysäytin sen kuitenkin vain rauhassa ja pyysin uudestaan eteen, ja aina kun se jäi vähänkin jäkkäämään, pysäytin sen ja pyysin sen jälkeen pehmeästi eteen. Kun tämä toimi, lähdin kokoamaan Akua ja lopulta tein takaosakäännökset molempiin suuntiin täysin oneglmitta. Tämän jälkeen Aku sai lopettaa, koska se toimi moitteettomasti, enkä halunnut stressata sitä enempää.

Tänään laitoin ukolle kanget ja itselleni otin kannukset. Ongelmat ilmenivät siis juuri kangilla ratsastettaessa, vaikka hevonen oli niiden kanssa edellisenä päivänä ollut täysin normaali.. Heti kerätessäni ohjat tänään, hyppäsi Aku saman tien ylös. Tein jälleen saman kuin eilen ja pysäyttelin Akua muutamaan otteeseen. Tämän jälkeen jatkoin kevyen raviverkan ja otin laukan aika nopeasti. Kaikki oli ihan normaalisti ja sain vaikuttaa oikealla jalalla ihan tavallliseen tapaan. Välikäyntien jälkeen tein molempiin suuntiin avot, väistöt ja takaosakäännökset. Kaikki sujuivat täysin moitteettomasti ja en huomannut mitään kummallista. Kentällä oli onnekseni myls yksi puomi, jonka yli ratsastin myös muutaman kerran laukassa ja tein myös muutaman vaihdon puomin päällä :) Aku oli aika menevällä tuulella ja vaihdot olivatkin aika ilmavia.. Lopuksi loppuravien jälkeen annoin pitkät ohjat, mutta keräsin ne vielä uudelleen käteen ja tein toiset takaosakäännökset molempiin suuntiin - ilman ongelmia.

Akun vatsakin on jo parempi, joten nyt sitten täytyy seurailla, mihin suuntaan hepan käytös menee. Parempi olisi ehkä käydä tsekkaamassa vatsa, jos epämääräinen käytös jatkuu, mutta nyt heppa saa olla vähän kevyemmällä hetken..


2 kommenttia