sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hyppelöt Peikillä

Olipas loistavat treenit. Käytiin Caran kanssa Peikillä tekemässä vähän tuttavuutta erikoisesteisiin, kun meidän omalla kotitallilla on vain muutama hassu sellainen. Tarkoituksena olisi muutaman viikon päästä myös hypätä Peikillä tiistaikisoissa, joten myös tämän takia oli hyvä käydä treenaamassa Peikin maneesilla.

Ratsastin Caralla tällä viikolla myös maanantaina ja torstaina. Maanantaina Cara oli aivan äärettömän hyvän tuntuinen ja sain sen todella hyvin suoraksi ja molemmille ohjille. Torstaina taas oltiin Caran kanssa ensin maastossa ja pelolla. Siellä ponilla oli hirveästi menohaluja ja vauhtia piisasi :) Kun sitten koitin työstää ponia tämän jälkeen kentällä, ei mistään meinannut tulla mitään. Kova meno jatkui ja mikään pidäte tai pohjeapu ei meinannut mennä kunnolla läpi. Kaikki oli puolitiessä. Ulkopuolisen silmin meno olisi näyttänyt varmaan ihan hyvältä, mutta itse en ollut ollenkaan tyytyväinen.

Tänään kuitenkin poni tuntui taas hyvältä alusta alkaen. Peikin maneesissa on kuitenkin aika paljon kaikkea tuijotettavaa, mutta Cara ei onneksi jaksanut hötkyillä mistään :) Se on kyllä niin fiksu poni! Vasemmalle jouduin hetken työstämään ponia hieman enemmän, kun se meinasi taas jäädä roikkumaan ulko-ohjaan, mutta muuten verkka sujui äärettömän hyvin :) Tehtiin yksi vaihtokin..

Välikäyntien jälkeen tein muutaman verkkahypyn pystylle. Ja Cara odotti. Siis ODOTTI. Niin hyvin, ettei mitään järkeä. Hyppäsin vielä kaikki erikoisesteet yksitellen, koska halusin että poni olisi menossa niille hyvin moottori käynnissä. Cara ei ole koskaan ollut mikään kova kyttäämään ja nytkään mitään ongelmia ei ilmennyt minkään erikoisemman esteen kanssa :) Ja mikä parasta, poni odotto edelleen kaikille esteille tosi hyvin.

Alla video radasta, jonka hyppäsin ponin kanssa ensin pienempänä ja sitten hieman isompana. Vikalla kerralla rata oli 80-90cm, eli hyvässä vauhdissa ollaan :) Tavoitteena olisi Peikillä hypätä 80 ja 90. Vielä on aikaa treenata, mutta oon kyllä iloinen, että suoriuduttiin noin hyvin tämän päivän radasta ;)


Rata alkoi siis porttipystyllä, jonka jälkeen piti säilyttää rytmi sini-valkoiselle laatikkoesteelle, jolta jatkettiin 16m väli neljällä askeleella sarjalle, missä väli oli 6m. Tämän jälkeen tarkka suoristus ja kaarre, jonka jälkeen vuorossa oli holvikaari. Holviikaarelta jatkoin 20m välin viidellä laineelle ja sieltä 16m sateenkaarelle neljällä. Kaikki muut välit sujuivat oikeastaan aika hyvin, mutta neljän askeleen väli sateenkaarelle jäi hieman ahtaaksi. Muuten olin tuohon videolla näkyvään rataan ponin osalta aika tyytyväinen. Mun omaa ylävartaloa mun täytyy vaan miettiä vielä lisää, jään edelleen dyykkaamaan turhan paljon.


Yllä vielä vähän ponin loppuraveja :) Ensi viikolla koitan päästä ponin kanssa Kirsin tunnille. En ole vielä päässyt näyttämään ponia kenellekkään valmentajalle, ja nyt olisi korkea aika saada siitä jonkun mielipide :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti