sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Akun viikko

Tällä viikolla ollaan tehty Akun kanssa hirmu hyvin töitä yhdessä. Olen ottanut nyt Akun tämän kuun tavoitteeksi paremman laukan säädeltävyyden. En tarkoita tällä sitä, etteikä Aku jo tällä hetkellä osaisi koota laukkaa, vaan sitä, että sen täytyy osata säätää laukkaa nimen omaan mun apujen mukaisesti.

Tässä suurena apuna onkin ollut Nielsin vinkki ratsastaa hevosta pienillä tempon muutoksilla. Tähän asti olen mennyt paljon eteen ja paljon taakse. Siitä oli apua oman aikansa ja sain hevosessa aikaan toivottuja muutoksia, mutta nyt mun täytyy jatkaa hevosen rakentamista taas hieman eri tavalla.

Nyt kun Aku menee pienestä avusta paljon eteen ja vähän hitaammin taakse, on sen opittava tulemaan myös paremmin ja laadukkaammin takaisin ja jatkamaan laukkaa eteen paremin rytmissä ja terävämmin. Akulla varsinkin vasen laukka on turhan nopea ja hieman voimaton, joten tämä harjoitus on meille mitä parhain.

Alla olevasta videosta, joka on kuvattu FilmMe -toiminnolla Nielsin kurssilta, näkyy hyvin kuinka Aku ei tule takaisin kunnolla ja kuinka itse yritän suorittaa asioita liian nopeasti. Niels puhuu toisella videolla myös omasta ylävartalostani - jos en pääse selän kanssa suoraksi ja ylös niin musta tulee todella heikko ja pieni. Kun olen pystyssä ja mahdollisimman pitkä, saan itseeni paljon enemmän voimaa ja tasaisuutta. Vaikka en sitä voimaa tarvitsekkaan Akun kanssa, täytyy mun silti oppia istumaan suoremmin ja oikein.

Nämä pienet tempon vaihdokset toivat mulle taas pitkästä aikaa ahaa-elämyksen. En edes osaa selittää miten hienolta Akun ravi on viikolla tuntunut kun olen saanut sen niin hyvin jalkojen väliin ja aktiiviseksi takaa. Nyt se oikeasti tuntuu ravissa jo kuminauhalta, jota voi muokata juuri niin kuin haluaa :)
Sitten takaisin tän viikon treeneihin. Aloitin aina ravissa ja ratsastin alkuun ihan normaalin raviverkan rennolla ja pitkällä kaulalla. Kun molemmat suunnat oli käyty läpi, aloitin tempon vaihdokset. En vaatinut Akulta koottua ravia, vaan pelkkää hidastusta niin, että se säilytti rennon ja pitkän kaulan ja selän mahdollsimman pyöreänä. Kun taas pyysin Akun eteen, oli sen lähdettävä ensimmäisestä avusta kohti kättä eteen, mutta rytmissä ja rentona, isoin askelin ja takaa eteen. Ravissa kaikki oli vielä suht helppoa, kunhan itse vaan muistin jättää sen ulkojalan kunnolla lähelle ja vartioida heppaa vakaalla ulko-ohjalla.

Laukassa oikealle sain Akun hidastamaan ja kokoamaan laukkaa tosi kivasti. Sain myös säilytettyä vakaan taivutuksen ja hevonen jäi itse laukkaamaan aktiivisesti lyhyempänä. Eteen päin mentäessä jouduin auttamaan isommassa laukassa edelleen aika paljon jalan kanssa, mihin täytyy vielä saada parannusta. Kuitenkin Aku lähtee nyt hyvin jalasta eteen ja kun itse muistan jäädä aivan pystyyn, saan lyhennyksetkin tehtyä pelkällä istunnalla.Vasemmalle laukan muokkaaminen oli edelleen hankalampaa. Sain kyllä kaiken toteutettua, mutta paljon hitaammin ja työläämmin. Kun lähdin kokoamaan laukkaa, jouduin tekemään sen hitaasti, jotta laukka jatkoi koko ajan rullaamista tarpeeksti aktiivisena. Kun taas ratsastin hieman eteen, kärsi taivutus ja laukan laatu. Laukka muuttui helposti hieman selättömäksi ja matalaksi, jos tein eteenratsastuksen liian nopeasti.

Tällä viikolla mentiin siis tuollaisella reseptillä ja varmasti jatketaan sillä myös lähi-viikot. Haluan nyt saada laukasta nyt oikeasti vahvan ja hyvän talven aikana, jotta ollaan keväällä valmiita kisakauteen.

Ja vaikka se vasen laukka on edelleen hankala, saan silti koko ajan vaikuttaa Akuun enemmän ja enemmän. Tehdään hyvin yhdessä koko ajan töitä ja mulla on sellainen olo, että se tykkää myös itse tämän hetkisestä työskentelystä älyttömän paljon :) Kokonaisuutena olen siis viikkoon hyvin tyytyväinen ja odotan innolla ensi viikon treenejä, päästään nimittäin myös hyppäämään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti