maanantai 25. marraskuuta 2013

Kapsutellen

Olin viikonloppuna jälleen Kapsun luona. Heppa oli saanut uudet popot jalkaansa ja meno olikin nyt paljon tasaisempaa liikkeen osalta. Kaikki muu olikin sitten erittäin epävakaista, laukkaa lukuun ottamatta. Kyllä, luitte oikein. Laukka oli tasaista :)

Aloitin käynnissä tuttuun tapaan pysähdyksillä ja ympyröillä. Kapsu lähti kivasti jalasta eteen, mutta puolipidätteet kohti kulmia ja kaarteissa eivät oikein meinanneet mennä läpi. Hevosesta tuli jo käynnissä omituisen vahva ja mua ihmetytti jo se aika paljon. Kapsu kun on yleensä ennemminkin tyhjä, kuin raskas.

En kuitenkaan jäänyt käyntiin sen pidemmäksi aikaa, koska tavoitteena oli saada työstettyä laukkaa mahdollisimman paljon. Ravissa annoin Kapsun juosta pää taivaissa hetken, jotta sain ensin sen vain odottamaan ja tuntumalle. Kun se antoi mun tehdä pidätteet niin, että se jäi rauhalliseen raviin, lähdin ratsastamaan pyöreäksi ympyrällä. Taas oli viikossa haihtunut ilmaan kyllä niin monta edellisellä viikolla hyvin toiminutta asiaa, että. Se näissä raaoissa hevosissa on aina se huono puoli, kun niitä ei itse työstä joka päivä, ei niiltä voi vaatia samalla tavalla, kuin niiltä hevosilta, joita ratsastaa päivittäin. Kaikki vaikuttavat hieman eri tavalla ja siksi nyt Kapsunkin kanssa jouduin luopumaan tietyistä jutuista, mitkä oli edellisellä kerralla ollu jo itsestään selvyyksiä. Esimerkiksi hevosen pyöreys oli alkuun sellainen asia, minkä totesin olevan nyt toissijaista. Kun hevonen oli niin menossa ja niin vahva, oli mun ihan turha alkaa taistelemaan sen kanssa. Kun se sai muutaman kierroksen ajan taas muistella sitä, että ulko-ohjasta kun vähän pidätetään, tulisi hevosen ihan oikeasti hidastaa.

Ravissa sain kuitenkin useiden satojen ulko-ohjan pidätteiden jälkeen asioita taas raiteilleen ja Kapsu tuntui pätkittäin jo aika hyvältä. Toki tahdin kanssa on edelleen paljon tekemistä, se kun tuppaa kiihtymään ja hidastumaan aina aika vaivihkaakin..

Kun olin suht tyytyväinen raviin, nostin muutaman laukan oikealle ja kappas, sehän teki ihan nostot! Tein selkeän puolipidätteen ja laukka-avun ulkojalalla ja sisälonkalla, jolloin sain nostettua kivan laukan. Sain Kapsun säilyttämään hyvän rytmin nostojen jälkeen ja se jopa lähti hieman asettumaan laukassa pyöreänä :) Koska heti ensimmäiset nostot olivat hyviä, vaihdoin suunnan ja jatkoin nostoilla sinne. Vasen laukka nousi vielä oikeaakin laukkaa rennommin ja siirtymiset raviinkin olivat jo ihan kelvollisia. Toki jouduin siirtymisissä auttamaan vielä äänen kanssa, mutta sain kuitenkin tehtyä siirtymiset valmistelujen jälkeen yhdestä pidätteestä ja istunnasta!

Tästä on hyvä jatkaa kohti tämän viikon treenejä, toivottavasti kenttä pysyy hyvänä, jotta pääsen taas ihan kunnolla Kapsuilemaan :)

2 kommenttia

  1. Tuossa onkin hyviä vinkkejä, kun seuraavan kerran pääsen itse "Kapsuttelemaan". Mun mielestä Kaspulla on tosi kiva laukka, kun sen vaan saa nostettua.

    VastaaPoista