sunnuntai 17. marraskuuta 2013


marraskuun tavoitteet

Paremmat neuvot
Caran kanssa mulla on hieman erilaiset tavoitteet, kuin muiden hevosten kanssa. Sen kanssa mun suurin tavoite on saada se suoristettua maasta käsin. Caralla nimittäin ratsastaa kolme kertaa viikossa meidän vuokraaja, joka taas on 2-3 kertaa viikossa myös mun silmän alla tunnilla. Koska mulle jää siis vain kolme kertaa, täytyy mun huolehtia siitä, että vuokraaja tekee ja korjaa asiat samalla tavalla kuin minä. Nuoren ponin kanssa on nimittäin äärettömän tärkeää, että siltä vaaditaan asioita samalla tavalla joka kerta. L on mielettömän hyvä ja vastaanottavainen vuokraaja ja on hienoa, että hän nimenomaan haluaa käydä joka kerta tunnilla, kun ratsastaa Caralla. Totta kai hän ratsastaa välillä myös yksin, mutta useimiten opetuksessa.

Suoruus
Tämän loppukuun aikana haluankin teettää maasta Caralla sellaisia harjoituksia, jotka suoristavat sitä. Lisäksi poni täytyy saada entistä paremmin jalkojen väliin. Aion teettää paljon suoria linjoja sekä väistöjä, koska niissä hevosen täytyy liikkua koko ajan suorana ja jalkojen välissä. Etenkin väistöissä oikealle Cara mielellään karkaa hieman oikean lavan kanssa, jolloin suoruus häviää.

Laukannostot käynnistä
Cara saa myös treenata laukannostoja käynnistä. Vasemmalle nostot ovat jo hyviä, mutta oikealle poni nostaa laukan vielä välillä ravin kautta. Takaosaan täytyy siis saada lisää voimaa, jotta se ottaa takajalat kunnolla alle nostoihin. Voimaa aion itse rakentaa Caralle kokoamisilla ja siirtymisillä.

Odottaminen ja kisat
Estepuolella kuun viimeiseen päivään mennessä on hypätä yhdet kisat. Hyppäämme mitä luultavimmin Peikillä 80 ja 90, koska viikonloput ovat aika täynnä sekä minulla että omistajalla. Muuten aion työstää ponia paljon puomeilla ja odottavilla harjoituksilla, kuten jumpilla ja kavaleteilla. Tämän kautta saan myös lisättyä takaosan voimaa.


2 kommenttia

 1. miten neuvoisit ratsastamaan nuorta, helposti jännittyvää (jännittyessään jää tyhjäksi ja selkä notkolle), sekä herkkäsuista hevosta? käyn tunneilla sen kanssa kerran viikossa, enempään ei tällä hetkellä varaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hevoseen pääsee vaikuttamaan vain kerran viikossa, luo se itsessään jo paljon haasteita. Vaikka itse tekisit asioita oikein, eivät muut välttämättä pysty siihen.

   Itse keskittyisin tunneilla siihen, että saisin hevosen alkuun rehellisellle tuntumalle. Aloittaisin ihan käynti-seis-käynti harjoituksella, jossa hevosen täytyy jäädä myös seisomaan tuntuman kanssa. Liikkeelle lähdettäessä tuntuma tulee säilyttää ja hevosen täytyy hyväksyä jalka kohti tukea. Ravista käyntiin ja takaisin raviin saman jutun pitäisi toimia myös ennen kuin itse aloittaisin taivuttelun. Koska jos hevonen ei liiku eteen kohti tuntumaa, on sen taivuttaminenkin hankalaa.

   Ja kun hevonen jännittyy, säilytä tuntuma ja tue sitä jalalla. Itse asetan hevosen sen jännittyessä myös poispäin tilanteesta, mutta mm. Kyra neuvoo asettamaan ne siihen suuntaan, johon ne tuijottavat.

   Selän ylösratsastaminen lähtee siis tuosta tuntuman saavuttamisesta, mutta vaatii myös todella paljon muuta, jota en näin tekstin kautta ainakaan heti yrittäisi lähteä selittämään :) Itse olen aina esittänyt opettajille paljon kysymyksiä ja saanut näin paljon apua. Joten kun hyvä hetki koittaa, pyydä omaa opettajaasi neuvomaan sinulle tarkemmin, kuinka saisit hevosen ratsastettua takaa eteen kohti tuntumaa, saavuttaen pyöreyden. Toisille hevosille erilaiset harjoitukset sopivat paremmin kuin toisille, joten opettajasi osaa varmasti auttaa sinua pyöreyden ja takajalkojen alle saamiseen paremmin, koska tuntee ratsastamasi hevosen :)

   Tsemppiä tunneille :)

   Poista