perjantai 22. marraskuuta 2013

Hippola-klinikka: Uskalla vaikuttaa

 
Olen aina ollut sitä mieltä, että Kyran klinikka on menestystarina. Klinikassa yleisö pääsee seuraamaan ammattilaisten työskentelyä ja sitä kautta myös näkemään upeita demonstraatioita siitä, kuinka suuri ero hevosessa voidaan saada aikaan vain hyvin pienillä korjauksilla.

Arjen työskentely ei kuitenkaan aina ole välttämättä niin ruusuista. Hevonen on vahva, se poikittaa tai ei pysy pyöreänä läpi siirtymisien. Kyran klinikan ammattilaisten sijasta hevosen selässä on tässä vaiheessa usein amatööri, joka haluaa korjata asioita, muttei välttämättä vain yksinkertaisesti osaa. Välillä syynä on haluttomuus ottaa apua vastaan, välillä raha ja joskus vain opetuksen puute. Ammattilaiset osaavat palata perustyöskentelyyn ongelmien ilmetessä ja korjaavat asiat sitä kautta, mutta myös amatöörien olisi osattava toimia samoin.

Haluam
mekin nyt päästä näyttämään teille, kuinka myös harrastetason ratsastajat voivat vaikuttaa ja korjata asioita oikeanlaisella opastuksella. Sekä este-että kouluratsastus pohjautuu hevosen päivittäiseen perustyöskentelyyn, jotta hevonen voidaan lopulta valmistella lajin kuin lajin vaativampiin tehtäviin.

Koska Hippola kokoaa yhteen suuren hevosharrastastajayhteisön, järjestävät Hippola, Smart Riders ja Team NIKA yhteistyössä Uskalla vaikuttaa- nimeä kantavan kouluratsastusklinikan. Klinikan tavoitteena on demonstroida yleisölle juuri niitä arjen tärkeimpiä ratsastuksen avaimia, jotta työskentelystä saadaan mahdollisimman tehokasta ja laadukasta – jokaisen omalla tasolla. 
Klinikan vetäjät Karolina Liuksiala sekä Eeva-Maria Porthan-Broddell valmentavat klinikassa ratsukoita, jotka ovat menestyneet aina aluetasolta kasallisille tasolle, niin koulu-, kuin esteratsastuksessa.
Klinikka on avoin kaikille ja lippuja voi ostaa Erika Hanhisuannolta osoitteesta erika.hanhisuanto@hippola.net. Ilmoita viestissä haluamasi lippumäärä. Jos ostat useampia lippuja, ilmoitathan kaikkien tapahtumaan tulevien nimet viestissä. Yhden lipun hinta on 13 €. Maksu suoritetaan pankkitilille, jonka numeron saa lippujen tilauksen yhteydessä.

2 kommenttia