tiistai 1. joulukuuta 2015

Niken viime viikon treenit

Olipas taas ihanaa treenata Niken kanssa. Siitä saa aina niin paljon boostia omaan tekemiseen ja on aika hauska myös seurata tuttujen ratsukoiden kehittymistä! Kursseilla on aika vakiintunut porukka ja hyvin kyllä huomaa kehityksen kaikissa kun seisoo aina maneesissa aamusta iltaan kurssien aikana :)

Itse opin ihan hirveästi ihan vain katsomalla muiden menoa. Nikke vielä selittää asiat aina niin juurta jaksaen ja kertoo valaisevasti syy-seuraus ilmiöitä :)

Tässä pitkä video Aapon treeneistä. Nikke oli tyytyväinen Aapon kehitykseen ja käski kotiläksynä tehdä innareita ja jumppasarjoja, jotta Aapon koordinaatio pikkuhiljaa paranisi. Videolla on yksi todella hauska pätkä kun Aapo pomppii kuin pupu jumppasarjaa.. En olisi ikinä uskonut että hevonen pystyy tuollaiseen, vaikka olenkin sen irtohypytysvideon nähnyt :D Aapo oli jo tullut jumpan ihan normaalisti yhden kerran mutta kun paikka jäi vähän ahtaaksi niin hän ratkaisi asiat omalla tavalla :D Eli vaikka Aapo ei ole kovin korkea, on sillä suuri laukka ja takajalat tahtovat tulla aina liian pitkälle mukaan esteiden ja puomien jälkeen. Tämä tietenkin kehittyy ajan kanssa mutta noilla jumpilla sitä voi avitta pikkuisen :)

Sileän työssä olen saanut pidettyä kaulan hyvällä pituudella, ympyröillä pitää vaan olla tarkkana ettei takaosa karkaa ulos.


Aapo oli taas tosi rohkea - se hyppäsi ekaa kertaa elämässään sateenkaaria ja ihan pokkana! Ei mitään kyttäilyjä, yli vaan saman tien :) On se ihana <3

Ja Nikke tulee taas ensi sunnuntaina, ihanaa.. Mukaan mahtuu vielä muutama jos joku innostuu lähtemään! 


10 kommenttia

 1. Ihan huippu toi pupuloikka kohta 😂😂

  VastaaPoista
 2. Olisko ollut mahdollista tehdä postausta siitä miten ostit juuri Aapon? Rennon oloinen hevonen, toivottavasti pääsette pitkälle:)

  VastaaPoista
 3. Minkä kokoisia esteet ovat tuossa videolla? Olisi kiinnostavaa jos tekisit postauksen nuoren hevosen estetreeneistä; Kuinka usein, minkälaisia treenejä ja miten nopeasti esteitä lähdetään korottamaan? Aaapo on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
 4. Voi Aapo mitä pupuloikkia jumpalla :D! Mutta niin hienosti ja pyöreästi hyppää noita yksittäisiä esteitä!!! Olet tehnyt hyvää työtä (Y)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aapo teki hyvin hommia, puåuloikkia myöten ;)

   Poista
 5. Koulu friikin silmin ravi näyttää lupaavan svengaavalta.

  VastaaPoista
 6. Aapolla on kyllä ihan hyvä ravi, pitänee näyttää sille kouluaidat jossain vaiheessa kokemuksen vuoksi :)

  VastaaPoista